Anitha Schulman

Jag kan vara omotiverat snål mot mig själv

Som exempelvis att jag alltid tar den slöa kniven när jag ska skiva grönsaker eller frukt. Varför då? Förtjänar inte frukten en vass kniv eller hur resonerar jag? Eller att jag bara byter badhandduk en gång i veckan. Minst tre gånger vore på sin plats.

Jag gör små, små sopbergstoppar i papperskorgen med risk för att det ska falla ner i en hög bredvid den istället för att ta en ny påse. Jag tar alltid ”fultrosorna” före ”fintrosorna” i garderoben. Som att de sparas till något speciellt. Eller inte ska förbrukas ALLS.

Jag slösar sällan med läppstift eller parfym. Som att de är oersättliga ifall det tar slut. Jag sover alltid längst ut på kanten av sängen även när Calle är borta på jobb. Jag kör på gärna vidare på reserven när jag kör bil med risk för att få motorstopp, istället för att tanka och vara på säkra sidan. Bara för jag tycker att det är tråkigt att tanka.

Jag har ett laddningsbart skal till min iPhone men tar alltid bort laddelen och laddar bara iPhonen så det finns aldrig något extrabatteri i skalet trots att det är själva syftet med det. Varför? För att jag är lat eller bara sparar på ”lyxskalet”.

Jag använde inte min nya dator på jättelänge trots att A-tangenten inte funkade på den gamla och den kraschade och hängde sig hela tiden. Därför – att jag bara för att jag ville ”spara” på den nya.

Ja ni hör… får höra om er omotiverade snålhet. Snälla säg att jag inte är själv… tack <3

Bild 2014-03-07 kl. 11.57 #2

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Cissi

  Haha, hög igenkänningsfaktor på det! Är visserligen betydligt bättre på det här numera men kommer framför allt ihåg när jag var lite och inte ville måla med mina ”fina” färgpennor då de kunde ta slut.

 2. Ia.

  Du skriver mycket bra ! Och fast jag är lyckligt gift med en man ,,så måste jag få säga att , du är ”skit”snygg Kram på dig o lycka till den 27/5 🙂

 3. evelina

  Haha jag är också likadan när det gäller trosor, tända ljus o använda parfymer. Blir så trött på mig själv, jag har köpt för det ska användas!! Men tack o lov har jag börjat bli lite bättre nu, hehe

 4. Lotta

  Nya kläder i garderoben sparas tills de är omoderna (det speciella tillfället infaller visst aldrig?), frysta pilgrimsmusslor i frysen som till sist har legat så länge att de är oätliga, skor – ska vi tala om nya skor?!? – de kan ju bli fläckiga om man använder dem??? Ouppacksde vackra dukar i linneskåpen, porslin som aldrig används, kan gå sönder…den nya morgonrocken som hänger så fint i badrummet men som aldrig används för den gamla är ju Inte. Riktigt. Slut. Än. Orkar inte med mig själv.

 5. vessnis

  Ha ha, det här med kniven känner jag igen! Och handdukar förstås – dock av miljöskäl. Det finns ingen anledning att ta en ny handuk varje gång man duschar, man torkar en ren kropp.

 6. maria

  Samma här haha! Jag unnar mig aldrig god mat eller godsaker som chips lr godis när ”bara jag” ska äta det. Äter typ rester när jag är själv..

 7. Lisa

  Stor igenkänningsfaktor! Kniven gör jag samma sak med, min kille förstår ingenting.
  Tänder sällan ordentligt när jag ska göra saker. Står ofta i köket och lagar mat i dålig belysning för att jag är för lat för att tända ordentligt..
  Viss vin och sprit kan jag spara allt för länge på!
  Byter lakan och handduk för sällan, det är ju så härligt med nya så förstår inte varför jag latar mig.

 8. Marie

  Vilken rolig läsning, känner igen mig! Jag köper nya trosor men prislapparna sitter kvar eftersom det aldrig kommer ”rätt” tillfälle att använda dem. Samma sak gäller nya toppar och klänningar. Köper doftljus som är för ”fina” för att tända. Jag har köpt en ny eyeliner för 4 månader sedan för att den jag hade höll på att ta slut. Den nya eyelinern är fortfarande i plast. Så här fortsätter det.. Nya träningslinnen ligger oanvända för jag väntar på att få en bränna. Nu väntar jag första barnet och är i v.27 så nu skyller jag på det. 🙂

 9. Tove

  Ååh!! Jag är EXAKT likadan med trosorna! Mina kompisar blev typ arga på mig när jag avslöjade det.. Och undrade vad jag egentligen väntade på? Jag vet inte.. Men nu vet jag iaf att jag inte är ensam 🙂

 10. Lisa L

  Sparar ofta lite finare mat till ”speciella tillfällen” som ofta aldrig infaller. Vet inte vad jag väntar på när det gäller att äta typ finare ostar, dyrt vin eller vad det nu må vara. Har försökt börja tänka att det är bättre att förgylla de där helt vanliga dagarna istället för att vänta på Tillfället. Har hänt att saker blivit för gamla medans vi väntat och då va det ju helt bortkastat.

Comments are closed.