Anitha Schulman

vecka 32

Jag och påskägget
Jag, Penny och påskägget

Puh det börjar bli TUNGT! Vattnet i kroppen har runnit till och bäckenet är lika elastiskt som en kobrakäke. Direkt efter yogan kändes det SÅ försvagat men nu några dagar senare starkare än innan så det hjälper helt klart på sikt. I övermorgon så ska jag på ny standard kontroll på MVC. Jag har lite mer sammandragningar än tidigare och jag blir i regel trött tidigare på dagen. Jag får inte glömma att köpa ananasjuice idag som hjälper lite mot vattnet. Kan inte fatta att det är tre veckor kvar till vi ska flytta och om max sex veckor kommer en bebis (med planerat snitt om det sker spontat tidigare så händer det). Känner mig vansinnigt oförberedd just nu. Frågade Calle i veckan om det var försenat att ångra isig. För det är typ exakt så det känns nu. Går runt med ”BB-pappren” i väskan i ren paranoia av att bebisen skulle vilja komma fortare.

Dessutom känner jag mig lite ledsen över att flytta från lägenheten och känner också någon obeskrivlig sorg för Penny känns som jag verkligen vill ta tillvara på varje ensamstund med henne. För de är våra sista på mycket länge och jag får för mig att hon känner samma sak. Fortfarande inte speciellt lipig mer nostalgisk och sentimental. Calle känner knappt igen mig för han vet ingen som är så osentimental som jag. Haha jag håller med honom. Vi är väldigt ”familjiga” just nu. Jag älskar det, ska försöka ha ren agenda från och med 15 maj. Då går jag i ide och väntar på en bebis ankomst. Så spännande någonstans med en pojke. Det är något annat.

I övrigt är väldigt rörig nu.

I övermorgon ska vi kolla på vår nya lägenhet som är färdigbyggd 30 juni, längtar som tusan!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Skulle du kunna tänka dig att svara på hur du ’fick’ dem att gå med på planerat snitt? Jag vill gärna ha det, men bara jag andas ordet snitt blir barnmorskan näst intill rabiat. I västra Götaland verkar snitt endast vara accepterat om både mamman och barnet håller på att dö under förlossningen. Fick du uppge något särskilt skäl till varför du ville ha snitt eller räckte det med att du talade om att du vill snittas?
    Lycka till med flytt och allt 🙂

    1. anithaschulman78

      Fick snitt med P då hon låg i säte. Då får man frågan i princip ”per automatik”. Men ska göra sista checken inför det vecka 35. Ifall allt är som det ska satsar jag på vaginal förlossning.

    2. Lisa L

      Bor i Västra Götaland och har fått beviljat planerat snitt på Näl. Man får dock ha goda skäl och prata med flera läkare innan. Blev själv skadad under första förlossningen men då jag egentligen anses medicinskt ok att föda vaginalt så fick jag ändå gå igenom ett par kontroller och samtal med två läkare. Av den sista läkaren blev jag rekommenderad att föda vaginalt men beslutet om förlossningssätt var ändå upp till mig att ta. De vill att man helt och fullt förstår riskerna och alla för och nackdelar inför denna operation som det ändå är. Har hela tiden haft min bm med mig dock och om din inte förstår dig så tycker jag att du ska byta. Det viktiga är att du känner att du blir lyssnad på och tagen på allvar, oavsett om det handlar om rädsla eller nåt annat. Lycka till!

      1. Emelie

        Jaha. Jag ska också föda på näl och har dåliga erfarenheter av första förlossningen. Det är min bm som inte är med på tåget. Jag får ta ditt råd och se om det finns någon annan som lyssnar istället. Tack för era svar!

        1. Lisa L

          I mina journaler står bl.a. att jag inte känner mig trygg eller litar helt på att det som behöver göras görs. Är tyvärr min erfarenhet från första som fått mig att känna så. Födde under en tungt belastad juldagsnatt och tror att personalbrist orsakade att mycket gick som det gjorde. De har flera ggr sagt till mig att deras mål är att födande mammor är nöjda och friska och får en bra erfarenhet av sin förlossning och även att min första förlossning inte skulle användas som nåt bra exempel. Är du bestämd på din sak så hävda dina dåliga erfarenheter som skäl. Men räkna med att få lite motstånd, iaf till en början. Är tyvärr ingen rättighet att välja men de vill samtidigt inte tvinga någon till något. Lycka till som sagt!

  2. Lisa L

    Känner som du om att det känns som att tiden med det stora barnet kommer bli så förändrad. Tycker även att min son vill va mer nära än vanligt, sitta i knät och bäras. Han är annars pappas pojk och jag duger bara när pappa inte är närvarande. Då blev det planerat snitt alltså. Har nog inte uppfattat att ni valt det. Blir detsamma för mig redan nu i veckan. Oj vad nära det är nu…

Comments are closed.