Anitha Schulman

Bäckenröntgen

Jag gjorde ju en bäckenmätning efter Pennys ankomst. jag vet inte om det är obligatoriskt efter man gjort ett kejsarsnitt. Hur som helst så fick jag i alla fall reda på att jag hade en ganska ”rak kanal”. Dvs. jämna mått, bebisen kan alltså inte ”fastna” någonstans på vägen. Detta gjordes tydligen mycket oftare förr i tiden berättade min läkare och utav någon anledning så har man slutat med det.

Detta har i sin tur kanske genererat mer akuta snitt. Varför slutade man med en sådan här grej? Jättemärkligt. Det låter ju som en riktigt bra sak eller vad tycker ni och vad har ni för erfarenhet.

Förresten en kompis till mig sa att jag skulle ringa min spåtant nu innan babyns ankomst så jag gjorde det igår. Hon tror att babyn kommer i runt vecka 38, ligger rätt och jag får vaginal förlossning. Vi får se om hon har rätt… Spännande!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alicia

    först och främst vill jag tacka för en superblogg…jag tittar in lite då och då och tycker att du kommer med väldigt kloka och reflekterande åsikter och att du inte är rädd för att sticka ut hakan – det gillar jag…
    sen undrar jag om du skulle kunna lämna ut kontaktinfo till din spåtant…jag var hos en spåtant för många herrans år sedan men jag vet inte om hon lever än så jag skulle jättegärna vilja komma i kontakt med någon som läser din blogg om de kan tipsa om någon ”tillförlitlig” spåtant som de besökt/kan rekommendera!
    tack för mig & fortsätt som du gör! glad påsk – till alla!

  2. Louise

    Hej!

    Jag pluggar till läkare och går faktiskt just precis nu gynkursen där man också läser förlossningslära. Jag har pratat med en del läkare om bäckenröntgen och anledningen till att man väldigt sällan gör det idag är för att man har sett att det inte säger särskilt mycket om hur förlossningen ska gå. Det är ett väldigt trubbigt mått och många andra faktorer spelar en större roll för ifall en vaginal förlossning ska lyckas. Att bäckenet är för trångt för ens bebis är väldigt ovanligt som tur är! I de fall man funderar över om det kan vara så handlar det om att bebisen till exempel är beräknad att vara ovanligt stor vid födseln (vissa sätter en gräns på 4,5 kg) eller att pappan är väldigt mycket större och från ett annat etniskt ursprung än mamman. Ofta finns det ju en tanke bakom varför vården förändras över tid!

    Glada hälsningar Louise

  3. Victoria

    Hej,
    Försökte precis maila dig, men fick det i retur trots att adressen var rätt.
    Skrev detta:

    Hej,
    Tack för en härlig blogg där du bjuder mycket på dig själv och tar upp många aktuella ämnen. Jag har följt din blogg när du flyttat runt, men nu när du hamnat hos Loppi blir det tyvärr mer sällan.
    Såsom bloggen är utformad nu så går det inte att läsa den i mobilen.
    Jo, går och går, gör det väl, men hela sidan får inte plats på skärmen och man måste scrolla fram och tillbaka och det gör att jag slutat läsa den, tyvärr.

    Titta på exempelvis Amelias bloggar eller Sofi Fahrman eller Ebba von Sydow. Dessa kan man enkelt läsa i mobilen och samtidigt se hela texten.

    Ett litet tips…

    Glad Påsk och lycka till med bebisen!
    Kram
    Victoria

    1. anithaschulman78

      Hej kul att du gillar bloggen! Jag hostas av Loppi som sköter all teknik på plattformen. Den håller faktiskt på att mobiloptimeras denna vecka. Så håll ut! 🙂

      Kram
      Anitha

  4. linnea

    Hej Anitha,

    du är min stora inspirationskälla och jag följer din blogg dagligen. Jag är gravid, precis som du, fast jag ligger en vecka efter dig och följer dig med stort engagemang. Jag undrar om du skulle vilja ge mig kontaktuppgifter till den spådam som du har träffat? Jag bodde under en period i Sydafrika och träffade där en spådam som jag älskade, nu känner jag en stark längtan efter att göra det igen, vet inte om det har med graviditeten att göra.
    All lycka till dig och din familj!
    Ha det gott, Linnea

Comments are closed.