Anitha Schulman

Vecka 26

32227220

Bilden ovan är från min möhippa som var i vecka 26, 2011. Jag var ungefär 6 kg större då än nu och det känns!

bild

Men fan vad tråkigt det är att vara gravid just nu. Är sååå sugen på att få festa till det och ha en midja. Det är trots allt tre och en halv månad kvar. Så otroligt segt. Det är också skillnad med denna gång mot förra.

Sist höll ju jag på att boa i 180 km vid den här tiden och oroade mig för vad jag behövde till barnrummet och BB-väskan. Har liksom inte skänkt det en tanke nu. Sa till Calle härom veckan att vi kanske skulle köpa en sparkdräkt eller två. Mer än så har jag inte tänkt. Har inga skavanker än men jag börjar bli lite hungrigare. Äter typ två passionsfrukter varje kväll innan vi går och lägger oss och sover lite sämre. Men är fortfarande pigg på kvällarna ”Fisperioden” verkar vara över och jag känner att magen är i balans igen.Bävar lite inför tredje trimestern. Minns att mitt allmäntillstånd gick ner avsevärt från vecka 31. Blä.

I övrigt: Binder lite mer vätska kvällstid. Är det någon som vet vad man kan göra, äta, dricka, medicinera för att få bukt med sådant nu och sen? Minns att händerna såg ut som vattenfyllda diskhandskar sist och det tog sjukt lång tid att få bort allt vatten ur kroppen. De flesta vätskedrivande mediciner får man ju inte ta när man är gravid eller ammar. Har hört att ananasjuice och tranbärsjuice är bra. Finns det någon hälsokost att ta till?

Med risk för att verka pantad men är det något som jag MÅSTE köpa in för första tiden förutom barnvagn och bilbarnstol? Har typ glömt allt.

Puss

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Jag är i v. 39 och har använt en kräm för anklar/vader på kvällarna från ett märke som heter Thalgo (franskt) och krämen heter Gel for feather light legs – den är fantastik. Svalkar och jag har märkt stor skillnad på mina hela benen och fötterna. Den är dock rätt dyr men helt klart värt pengarna. Jag har även fått grava problem med carpel tunnel i den här graviditeten så i slutändan har jag hamnat på kodein tabletter, svaga men de har funkat helt perfekt. Jag vet dock inte om svenska husläkare är inne på sånt, i Sverige ska man ju helst vara döende innan man får hjälp. (Jag bor i England där man iaf ser till att hjälpa till liiiite mer än vad man gör i Sverige när man är gravid och man inte får en typ gå bakom en bil pga avgaser…:-))

  2. sabine

    Bärsele! Med två fria händer blir ju allt sååå mycket lättare! Går dessutom att använda typ redan från nyfödd 🙂

  3. Ellen

    Precis som Elin skriver ovan så tycker jag att den osötade varianten av tranbärsjuice funkar bra! Rätt surt men man vänjer sig ju 🙂 Sen säger ju de som vet att stödstrumpor är tha shit – själv inbillar jag mig att mina träningskläder i kompressionsmaterial gör mig mindre svullen. Om inte annat så känner jag mig mindre uppblåst när jag har dem på mig…

  4. cattis

    Hej,
    Fick tips att dricka mycket vatten för att inte binda vätska. Kändes ju bakvänt men funkade bra för mig.
    Med tvåan satsade jag på svindyra apsköna amningsBH, men det var ju efter bebben kommit förstås… En annan grej, köpte liten säng att haka på vår säng (babybay?)! Bästa investeringen! Dyr, men lättsåld efteråt. Bebben sov tryggt även om storasyster var i sängen o jäkligt bekvämt för mig. Men ok, inte heller ngt man måste köpa :). Jo, jag vet! De där jäkla jättebindorna som man dras med ett par v. Sköntatt ha hemma tyckte jag.

  5. Jenny

    Ha ha…kände samma inför tvåan….hade noll koll på vad jag ”behövde”.
    Köpte till sist lite kläder och grävde fram några ärvda bodys. Fixade nappflaskor ifall amningen ej skulle funka. Såg till att ha ersättning hemma också. Kräm till brösten och napp till bebben( brydde mig inte om råden med att inte ha napp i början)
    Amningsbehåar, sköna trosor bindor blöjor…nåt amningslinne eller liknande kanske. Microlax till efter förlossningen om jag skulle bli lite ”backed up”. Ja…inte så bra tips här känner jag! Inget av detta MÅSTE man ju ha!
    Salva till stjärten på bebis ja..det kan ju vara bra.
    När man får nr 2 brukar man ju ha mycket prylar hemma redan från ettan så det blir liksom inte så mycket stora köp tyckte jag.

  6. anna

    Babysitter… användes knappt alls av första barnet, men var min räddning med nr 2! Man hinner liksom inte hålla lika mycket!
    Även bärselen användes väldigt mycket mer med andra.
    Och för mig personligen, kläder. Har en av varje och planen var att killen skulle ärva stora tjejen, men jag tyckte faktiskt inte att det var särskilt kul att klä honom i ”tjejiga” kläder. Men det är ju helt en smaksak!

    1. Elin

      Ett litet tillägg, ta den osockrade varianten som är koncentrerad som finns att köpa på hälsokost.

Comments are closed.