Anitha Schulman

Nours tutte

Foto: SVT
Foto: SVT

Men alltså jag fattar att det brinner i huvudet hos de flesta efter Blondinbellas  mycket märkliga inlägg i feministdebatten. Fattar ingenting? Var inte hon bästis med Lady Dahmer och sk. superfeminist för ett år sen, när hon visade röven på sitt tidningsomslag? Eller var det enbart i varumärkesbyggande syfte hon profiterade lite på feminismen parallellt som hon passade på att kalla alla kvinnor för bittra ifall de var över trettio och inte höll med henne… Förmodligen.

Aja nog om detta det är tillräckligt omdebatterat. Jag är hur som helst glad för henne att hon fått en son. Så hon kommer aldrig behöva bry sig om banaliteter såsom sexuella trakasserier, misshandel, våldtäkter, sämre löneutveckling, kvoteringsrelaterade frågor osv. i framtiden. Sånt där ”feministtrams” kvinnor över trettio bryr sig om helt enkelt.

Men så kommer vi till det här med Nours tutte och folk är superupprörda. Jag fattar faktiskt inte det. Nour är ju en ärkefeminist och vill hon i ett humorinslag låna ut sin tutte till den sk. ”siamesiska tvillingbackhopparen” Björn Gustavsson så är det väl hennes ensak. Allt som har med den kvinnliga kroppen är inte kränkande. Det handlar om syftet. Det var inte opassande bara underhållande.

Vi rör oss i en explosiv tidsålder, de här frågorna vi ställs inför är knappast nya det är bara att tiden och de här frågorna just nu möts och då måste man vända på varenda sten absolut. Men håll huvudet kallt och navigera rätt i snårskogen annars går man lätt i cirklar. Jag tror att vi måste skilja på laddning och laddning. Vad är saker fyllt med och vad är syftet? Vad tycker ni?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Hej Anitha! Jag blir så glad när jag läser din blogg! Spot on!!! Hoppas och önskar att unga kvinnor läser din blogg och att dessa kvinnor hittar en förebild i dig! Det behövs fler förebilder som inte är blonda och/eller modeller utan faktiska KVINNOR! Det behövs lite äkta skönhet i vår värld! Tack för trevlig och bra läsning! /Lina

  2. Lena

    För mig är problemet jätteenkelt. Jag vill inte att min dotter ska lära sig att män är oförmögna att hålla händerna i styr eller att min son ska lära sig att det är ok att ta sig friheter med någon annans kropp.

    De vet inte att Nour är feminist eller att det är ett iscensatt skämt. De ser bqra budskapet: män vill klämma på bröst och då gör de det.

      1. Lena

        Hur menar du då Anita?
        Hur ska hon veta att de gjort upp om det i förväg? De är barn. Barn som från att de är små lärs att flickors kroppar är till för männen. Varför måstevi spä på det? Vad har årets mello gjort för att stävja det?

        1. skämtat om drag
        2. skämtat om genus
        3. skämtat om mäns besatthet av bröst.
        4. visat en orakad armhåla

        Jag gillar Nour som fan men jag är jättebesviken.

  3. Cattechno

    ”Det var inte opassande bara underhållande.”
    Det är ju just det. Det är INTE underhållande, det är bara opassande.

  4. Lady Dahmer / postpatriarkal feministfitta

    Asså, grejen är väl att inget sker i ett vakuum. Idag är det inte speciellt ovanligt att kvinnor får utstå tafs under förevändningen ”det var ju bara på skoj” och man avfärdas ofta med ett ”har du ingen humor eller?!”.

    Det som skedde på scenen är isolerat ingen big deal, men när det är en liten del som förstärker och cementerar ett redan rådande problem så blir det lite mer komplicerat.

    Det liksom normaliserar synen på att tafs är skojigt och på skämt och även om många hävdar att ”vem som helst fattar att det inte är ok att tafsa” så bevisar omvärlen motsatsen för oss (för oss kvinnor alltså)

    1. Anna 30+

      Tänk om det hade varit tvärtom. Att Nour tafsade på Björns bröst.
      Det hade jag själv reagerat på. Och jag hade inte tyckt det var ett kul skämt i sammanhanget. Hade mer funderat på varför Nour tafsade på Björn helt plötsligt i det sk skämtet.
      Inte det minsta kul, bara knasigt.
      Men som ngn svarat här. Att tafsa på tjejers bröst är vanligt och inget att reagera över när Nour själv skämtar.
      Ännu knasigare.

      1. Anitha Schulman

        Ärligt talat hade DU REAGERAT ifall Nour hade tagit Björn på bröstet?! Hade du inte fnissat ifall hon typ nypt honom i bröstvårtan? Men smaken är som baken vad som är kul för dig kanske inte är kul för mig. Men det där hade ingenting med en sexuell kränkning på något sätt att göra. Snarare en avsexuallisering av könen. Totalt oladdad.

Comments are closed.