Anitha Schulman

Vecka 18

Bild 2014-01-13 kl. 16.06
Det går men inte så länge till.

Åh om två veckor får vi reda på vad det blir för sort. Alltså jag tror det här är en ägglossningsdygns-baby dvs. en kille. Calle tror tjej. Vi får se helt enkelt. Har i alla fall namnen klara nu för båda könen. Är mycket nöjd efter många förslag. Man vill ju att det ska vara kort, internationellt, men funka i Sverige utan att bli konstlat. Dessutom lira med Penny. Ja kriterierna är många.

Ställde mig på vågen för första gången på sex veckor och jag har sen vecka 12 gått upp två kilo och totalt gått upp fem kilo. Minns inte exakt hur det var sist. Men jag tror det var mer efter halvtid. Det var ju tjugosex kilo plus totalt, sist…

I februari åker vi till Thailand en vecka. Ska bli så obeskrivligt skönt. Jag skottar på med boken under januari och har då lämnat den till förlaget så det blir semester på riktigt. Tanken var från början att vi skulle åkt strax efter nyår till men jag och Penny blev sjuka. Så vi fick ställa in. Det var knäckande då, men nu känns det ganska skönt för annars hade jag varit tvungen att jobba på semestern och det hade kanske inte varit så kul.

Jag mår faktiskt sanslöst bra på det stora hela. Men jag får mycket vatten i kroppen kvällstid och sväller upp. Måste börja dricka tranbärsjuice. Förra veckan hade jag dock en riktig ”argvecka”. Kände att det var hormonellt. Alltså vissa grejer som hände hade jag blivit arg för hur som helst. Men det gick fortare att ”tappa” det än vanligtvis. Förutom den och runt vecka åtta så har jag varit osedvanligt from. Lalilalila liksom hela tiden. Runt vecka fjorton-femton kände jag verkligen hur bebisen vispade runt i magen. Men nu har denne lugnat ner sig. Nu känner jag max något litet då och då. Men mer att den flyttar sig än spralliga nervryckningar typ. Men det kan gå dygn emellan. Antar att det är mindre plats nu.

Apropå stort, mina tuttar. Haha ser inte kloka ut. Vågar inte ens tänka på hur stora de är efter dygn tre, när bebisen kommit och mjölken runnit till.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Heidi

    Anita, tag inte detta på fel sätt, jag är ingen moralpredikare, men jag och många andra som har förlorat barn sent i graviditeten vet att det här med minskade foster-rörelser är en myt. Tyvärr finns den informationen fortfarande där ute, trots många välgörenhetsorganisationers försök att ändra på det. Alla bebisar är ju olika och kanske är det normalt för din att inte röra sig så ofta men jag tycker det är oroande om det har minskat jämfört med tidigare. Var medveten om hur din bebis beter sig och tveka inte att ringa sjukvården om du är osäker. Samma dag du skrev detta inlägg födde jag min son och hans rörelser minskade aldrig och då gick jag ändå 11 dagar över tiden. Allt det bästa till dig och familjen!

    1. Anitha Schulman

      Haha klart det alltid är en ägglossningsbebis men de där 18 timmarna eller vad det är som pojkspermier överlever till skillnad från fyra fem dygn efter…

  2. Emelie

    Kul att namnen är bestämda ! (Utropstecken) skulle det ju vara. Inte frågetecken. Jag skyller på mobilen 🙂

  3. Emelie

    Kul att namnen är bestämda? Jag är också gravid med nr 2 (v 16) så det ska bli jättekul att följa dig. Skulle du kunna tänka dig att dela med dig av några namn ni hade som förslag? (Förstår om du inte vill gå ut med de bestämda namnen). Jag behöver namnförslag. Vi är inte riktigt överens här 😉

Comments are closed.