Anitha Schulman

Vecka 17

Vecka 13
Vecka 13
Vecka 17
Vecka 17

Vilken jätteskillnad på bara fyra veckor. Det är svindlande att tänka att jag snart gjort halva graviditeten och ändå är det inte förrän i mitten på juni som bebisen ska komma. Vilket känns som en evighet. Eller ett halvår. En riktig björndräktighet. En kompis ska ha sitt femte barn i maj och jag kan inte förstå hur hon får det att funka logistiskt. Båda jobbar heltid och hon har fått barn i princip vartannat år de sista tio åren. Jag är sjukt imponerad. Känner inte alls samma ”driv” på babyproduktionsfronten. Hur sjutton gjorde man i bondesamhällena förr i tiden där båda jobbade inom jordbruket och ute på fälten? Där var det väl bara att bita ihop antar jag. Jag menar så illa jag mådde och så mycket som jag kräktes i början – hade jag inte varit gravid hade det klassificerats som ett sjukdomstillstånd och självfallet hade jag varit arbetsbefriad.

Hur som helst så är den här trimestern fantastisk, jag är glad för att jag både är pigg, lycklig och stark. Sist hade jag järnbrist och var så sanslöst trött hela tiden. Även om det var periodvis bättre just denna period förra gången. Nu äter jag inga tillskott och tänker på vad jag stoppar i mig. Jag är fruktdopad och äter inte en hundradel så mycket ”sött” som sist. Kanske hängde ihop med järnbristen. Så man får väl bara vara tacksam så länge jag mår bra. Har kommit på både flicknamnet och pojknamnet nu. Vi får reda på vad det blir den 26 januari. Så sjukt spännande. Tänk om det blir en pojke?! Men egentligen spelar det ingen roll. Undra vad det här blir för en människa egentligen. Hur som helst ska den vara glad för att få Penny som storasyster. Hon är otroligt småbarnkär och kommer vara en stadig klippa att luta sig mot. Även om jag vet att hon kommer vara svartsjuk i början.

Hon har nu börjat bli bekväm med tanken på att ”lämna napparna till kattungarna på Skansen” och vi läser all sluta-med-blöja-litteratur vi hittat och det verkar funka. Idag har hon gått utan blöja hela dagen men fortfarande inte satt sig på pottan. Men på förskolan kissar hon ibland på minitoaletten. Förhoppningsvis är hon torr och nappfri till våren. Sen är det bara det här med att sova i eget rum och säng…

Funderar på att införskaffa en våningssäng för att göra det lite mer ”spännande” kan det vara något?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Jobbigt med låsning. Vi körde lite blandat piska/morot (piska = ”Kissade du i byxan, jaha är du en BEBIS igen?” – den kan svida). Morot = Klistermärke på tröjan och behandlad som en superstar, applåder osv, om/när det kommer nåt i pottan/toan.
    Vem är hennes bästis/idol på Föris? Kissar hen på toan/pottan? Manipulera lite där kanske; ”Visst är DU lika duktig som X?”
    Brasklapp: Här hemma har lillen (snart tre) fortfarande nattblöja. Ja ja.

    1. Anitha Schulman

      haha vi har provat det mesta hon säger bara att hon är en bebis som vill ha blöja. Inte stor flicka med trosa när vi testat.

  2. Sara

    Åh, jag rekommenderar en säng från danska flexa. Går att göra hur kul som helst. Min dotter började sova i vanlig säng och sen byggde vi på ben så att hon fick en semivåningssäng med koja under. Nu sover min tvååriga son i en likadan. Hur bra som helst är de!

  3. Pernilla

    Jag har en pojke som är lika gammal som Penny (skiljer bara två dagar 🙂 ) och en flicka på 9,5 månader.
    Sonen sover i egen säng i eget rum, men vi har funderat på olika sängalternativ tills dottern ska flytta in i sonens rum.
    När vi tittat på våningssäng så säger de flesta att det inte rekommenderar det för barn under 6 år att sova i översängen. Att mindre barn ofta slår sig väldigt illa om/när dom ramlar ur.
    Kan vara värt att tänka på kanske.

  4. Tina

    Vår 3-åriga dotter har en familje-våningssäng (Nils) från Mio. Undersängen är 120 cm så man får gott om plats att ligga bredvid och läsa godnattsaga och även sova tillsammans 🙂 Överslafen hyser mest gosedjur.. Skillnad på vanlig våningssäng och denna är att stegen/trappan lutar vilket gör den mkt enklare att klättra upp och ned i för en liten. Under överslafen, alltså i ”taket” när man ligger under, har vi runt om fäst ljusslingor i rosa, mkt uppskattat! Vi har också fäst ett gulligt tyg mellan sängarna (som vetter mot väggen) mysigt och man slipper solka ner de vita väggarna ;)Har ni plats så rekommenderar jag starkt en familjevåningssäng. PS. Rymmer också övernattande gäster vid behov. DS
    https://www.mio.se/produkt/nils/25938934

  5. Sandra

    Hej! Jag har kommenterat tidigare om potträning, då min 3-åring fortfarande hade blöja. Nu har han (äntligen) slutat, vi bestämde ett datum när båda föräldrarna kunde hjälpas åt. Och då gick det. Men han har verkligen inte varit intresserad. Alls. Tyckte det var bekvämt med blöja och nöjd så.

    Ang. sömnen. Min treåring har alltid sovit i sin säng i eget rum, men när jag var gravid med lillasyster blev han så svår att lägga. Sprang upp, vägrade varva ner, tillbaka i sängen, sprang upp. Och så höll det på i 45 minuter. Den plats han somnade på var i vår säng. Till slut gav vi upp och han fick sova där. Sen föddes lillasyster och det blev sjukt trångt i vår dubbelsäng. Mitt i den röran bestämde vi oss för att flytta och 3 åringens rum skulle målas om. Hans säng ställdes hos oss och direkt accepterad han att ligga i den. sen vi flyttat har han fortsatt sova i sin säng men nu står den i hans rum igen. Kramar!

  6. Therese

    Anitha, nu får du gärna komma med lite klädtips för gravida magar. Hur klär du dig, både till vardags och fest? Snart kommer magen och jag kommer stå som och skrika i garderoben för att inget passar.

  7. Katarina

    jag tror att hon skulle gilla en vanlig säng med en mysig sänghimmel bättre, det har mitt barnbarn som är fyra och hon älskar att sova den sängen. Kram

  8. Jenny

    Jag försöker bli gravid med tvåan och har en snart fyraåring som sover i vår säng. Jag tänker nog att hon får sova kvar hos oss tills bebisen kan sova i egen säng – om hon vill själv alltså. Jag tänker att det annars spär på svartsjukan om vi mot hennes vilja försöker få henne sova i egen säng/eget rum fast bebisen får sova hos oss.

  9. Camilla

    Ett litet tips att pröva.
    Min dotter vägrade att sitta på pottan jag köpte en ring att sätta på toaletten och vips så använde hon toaletten och blev blöjfri i ett naffs.

Comments are closed.