Anitha Schulman

Gissa ingreppet

Vid 35 års ålder har jag gjort mitt första riktiga ”skönhetsingrepp”. Eller vad man ska kalla det. Vad tror ni jag har gjort?

Bild 2013-08-26 kl. 15.14

Innan

Bild 2013-09-16 kl. 12.24 #3

Efter.

Det här var strax efter semestern. Jag kände att nu är jag ju trettiofem år och ansvarar för mitt eget liv. Ja jag kanske är utseendefixerad. Svårt att avgöra det. I den värld jag lever – alltså bland kvinnor i samma ålder diskuteras detta flitigt. Jag upplever inte att jag bryr mig mer eller mindre än någon annan. Jag tar hand om mina gråa hårstrån. Fönar ut håret och fixar naglarna, ibland går jag på ansiktsbehandling. Jag tränar regelbundet, äter ”bra” utan att överdriva och använder bra hudvårdsprodukter.

Men jag har en gång i tiden fixat min tandrad med tandställning och en annan gång använt laser för att få bukt med oönskad hårväxt. Det sistnämnda var radikalt för några år sen , nu gör ju var och varannan det. Jag har aldrig känt mig främmande för att göra ett ingrepp om jag känner för det.

Jag gillar ju allt som ”bibehåller men inte förändrar”. Så jag upptäckte här efter sommaren att det skett en förändring. Jag tyckte att jag såg lite ”trött ut”. Detta lilla jobb fick mig att se se ”piggare” ut.

Alltså det är ju inte meningen att ni ska se vad det är jag gjort egentligen. det är ju bara till för mig. Men jag är sjukt nöjd. Egentligen om man ska hårdra det, är ju att klippa håret kort eller färga det i en ny färg är ju ett mycket större ”ingrepp” eller förändring än vad det här är. Så varför känns det så mycket större?

Varför är skönhetsingrepp fortfarande tabu 2013 och vad går egentligen gränsen? Är inte att färga håret också att frångå ett naturligt utseende? Flyttas gränserna hela tiden för vad som är okej eller inte ju medvetnare vi blir och ju större skönhetshetsen blir? Ju friare vi blir ju mer förslavade under detta blir vi.

Min målsättning är hur som helst att ingen ska kunna se vad jag gjort för justeringar. Jag berättar gärna om dem för jag skäms inte.  Men man vill liksom inte se fixad ut. Ingen av mina vänner har hittills sett att jag ”gjort” något ifall jag inte berättat för dem och det ser jag som ett bra betyg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. louise Östermalm

    Du är för rolig du. Att du är öppen med dina skönhetsingrepp är alltså lika med att du ”förstår kontexten”? Och att ingen annan ser resultatet än du betyder att du bara gör det för din egen skull och inte (citat din egen prinsess-text) ”det inte går överstyr och blir ett självförverkligande. Att enbart yttre regler och normer kan göra henne lycklig”.
    Och du tror inte din fixering vid utseende präglar ditt barn mer än eventuella Barbiefilmer. Jag menar OM man verkligen vill hjälpa sitt barn att tycka om sig själv oavsett hur man ser ut så finns det ju sätt att påverka det lite. Hur samhället ser ut är ju svårare att påverka. Men vad barnet ser hemma (och vilka filmer man väljer att visa) går ju faktiskt att påverka. Du skriver själv ”Självklart kommer hon upptäcka det själv också men jag kan åtminstone vara vaksam på ”intrycksreferenserna”. På vilket sätt hjälper du henne med intrycksreferenserna genom att göra diverse skönhetsingrepp själv menar du? Och på vilket sätt är Barbie värre?
    Du vill verka så medveten och klarsynt. Men det framstår faktiskt som att du är precis mostsatsen, om du ursäktar.Du verkar definitivt vara kvar i Prinsessfasen.

  2. jenny

    ögonlocken ser något mer uppstramade ut på bild två? Svårt när belysningen är olika. Men kul gisslek och snyggt utfört uppenbarligen. Kan tycka att det pågår skevheter när det kommer till hetsen bland barn och ideal etc. men motsätter inte per se att vuxna yngrar på sig för att känna sig som inombords, alt att inte se ut som inombords 😉

  3. Mia

    Ett litet ärr i pannan är borta? Dina läppar ser lite fylligare ut.. Fast detta är ju inget som förändrar eventuella trötthetstecken.

  4. m

    Hm, direkt efter princessinlägget kommer ett inlägg om skönhetsingrepp som du nu måste ”stå för”. Du är otroligt utseendefixerad och använder glamourösa kläder, smink och smycken. Så reagerar du över Barbie. Dubbelmoral så det skriker om det.

    1. Anitha Schulman

      Fast det är lite skillnad på att vara 35 och förstå kontext och sammanhang än att vara 3 eller 23 och inte förstå…

  5. Sigrid

    Kära du! Det syns knappt, men hur det känns för dig r viktigast. Jag är inte helt 100 så klart, men nog ser din fina näsa lite annorlunda ut mellan korten? 🙂
    Laserbehandling mot hårväxt? Hur var det? Krävdes det många besök?

  6. Andrea

    Den enda skillnaden jag ser är att ärret i din panna verkar ha försvunnit. Men det kanske är helt fel!
    Tycker att din inställning att ingen ska se att du gjort ngt låter bra. Finns inget fulare än unga tjejer som ser helt förstörda ut i ansiktet efter diverse ingrepp och det första man tänker på är men herregud vad har hon gjort med ansiktet..

  7. Mimmi

    Hej Anitha,
    Tycker resultatet ser skitbra ut. Har själv provat corboxy behandling utan större resultat.

    Vad för behandling har du gjort? Vilken klinik?

    Tack för tips!

    Mimmi

Comments are closed.