Anitha Schulman

Tallrikens storlek

Visste ni att tallrikarna på de sista tjugo åren ökat 8 cm i storlek. Från 24 cm till 32 cm. I och med att portionerna blivit större så har också vi.

Allt gick fel sen ”pizzaporslinet” äntrade marknaden. Helt plötsligt blev tallrikarna större.

Det fascinerande fenomen jag varit med om denna höst är att folk plötsligt blivit medvetna om detta och återgått till någon form av ursprung. Den tallrik som inte alls sålde speciellt bra i våras är min 24 cm. En klassisk mattallrik. Vilken är min personliga favorit och jag tog med den i kollektionen bara för att jag vill att man ska ändra beteende runt sin relation till mat. Man ska äta en varierad mat, lite av allt är bäst. Men att äta med måtta och inte ”svulla” jämt. I höst är det den tallriken som sålt allra mest.

Alltså en sommar emellan har fått folk att ändra beteende så kul och så kul att kunna bidra med en ”schysst fond” för det 🙂 Jag har fri frakt hela december om man är intresserad. Annars ses vi väl imorgon kväll hoppas jag 🙂

Bild 2013-12-17 kl. 14.14

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Anitha Schulman

      Jodå! Bara uppge land du vill h fraktat till. Men frak till UK kostar dessvärre, den kan jag inte bjuda på 🙂

  1. Lisa Linde

    Intressant reflektion. Själv köpte jag på auktion ett porslin från 70-talet, och även där är mattalriken väsentligt mindre än mina tidigare. Såg det också som nåt positivt, och nog leder det till mindre portioner!

Comments are closed.