Anitha Schulman

Julafton

Jag har skrivit om det här förut men jag tycker att det är ett intressant ämne.

Att man vid första egna barnet varit i mellanlandet mellan att vara ett vuxet barn till att själv vara förälder och skapa sina egna jultraditioner. Det skevar ett par år sen börjar det sätta sig. Det här är första året vi är ”familj” på riktigt och nu lägger grunden till våra egna jultraditioner.

Det är nu vi införskaffar julpyntet som sen våra barn bråkar om att få ärva när de blir vuxna. Det är nu man ”öronmärker” den där chokladkolan som sin egen och skapar familjerecept. Det är nu man sjunger tokiga sånger vid bordet och sätter sitt ”dagsscema” för julen. Det är nu man bråkar om vilket datum granen bör kläs och om den ska vara äkta eller plast. Med allt från klappjakt till mandel i gröten. Det är NU det händer. Det är nu vi skapar familjetraditioner.

Så nu står man också inför valet om julen ska vara en ångest högtid med full fräs i köket och fulle hus med släkt man inte önskar. Utomlands eller fira med goda vänner.

Hur gör ni på jul? Hur ser era traditioner ut?

Vill ni ha chansen att vinna lite fint porslin så tävlar tidningen Nya Rum ut ett ”juligt set” idag. Kanske en julklapp till dig själv eller någon annan. Tävlingen är buslätt så ta chansen!

Kram

bild

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Andrea

    Vi firar ungefär på samma sätt som när jag var liten. Men nu är vi hemma hos oss istället så att barnen kan lägga sig när de är trötta.
    Mamma fixar fortfarande det mesta av maten och det är jag jättetacksam för! Tomten har gjort Come back efter att va varit borta i sisådär 25 år

  2. Lisa L

    Halva kommentaren försvann… Fördelen med att inte fira här är att vi slipper förberedelserna. Juldagen ägnas åt sonens födelsedagsfirande. Han fyller egentligen år på annandagen men då har vi som tradition att äta kalkonmiddag med min släkt. Så länge sonen inte har ont av detta vill jag helst inte missa det. Kontakten med släkten har blivit än viktigare sedan min mamma gick bort. Anar dock att svärmor har ont av att vi firar på fel dag…

  3. Lisa L

    Då mina föräldrar inte är i livet behöver vi inte välja vems sida vi ska fira med. Lade tidigt fram idén att fira hos oss i år men det möttes med skepsis. Nästa år står jag på mig och börjar bearbetningen redan i juli

  4. Anna

    Vi åker iväg på senester till något varmt ställe med vår lilla familj. Mår illa över all julhysteri och julhandel. Vi har det mysigt tillsammans istället och njuter av att slippa alla måsten.

Comments are closed.