Anitha Schulman

Preggoinlägget

Somnar man innan skymning så vaknar man i svinottan...
Somnar man innan skymning så vaknar man i svinottan…

Sen ett halvår tillbaka då jag och Calle har börjat pratat syskon på allvar till Penny. Har jag haft flera tidiga missfall. Alltså i vecka tre till fem. Jag blir jättelätt gravid men kan inte behålla graviditeten av någon anledning.

Vi har hela tiden sagt när vi pratat att barn, att det vore ”idealiskt” rent tidsmässigt att bli gravid efter min trettiofem årsfest som var i sensomras. Men inget hände. Alltså min mens var lika oregelbunden som vanligt. Men inget annat. Vi hade dock ett långt tidspann och hade önskat att det skulle ske inom ett år från sommaren räknat. Men jag ville agera lite i proaktivt och i slutet av oktober fick jag en första tid för att starta en sk. fertilitetsutredning. Eftersom vi inte var stressade i ärendet så kändes det bättre att gör det förebyggande nu – än desperat och blockerad om två år. Väl där upptäcker läkaren att jag är gravid i vecka fem plus två! Dvs vecka sex.

Chocken. Jag hade inte fattat något. Min mens är kroniskt oregelbunden så det var inget jag hade reagerat på. Såklart så kul! Jag fick precis som förra gången med Penny, Progesteron (gulkropps hormontillskott) och Trombyl (blodförtunnande) utskrivet. Man vet ju inte varför jag får missfall. Men den kombon gjorde susen sist så vi gjorde det igen.

Knappt två veckor senare så får jag en stor blödning, Men det är liksom inget ”färskt blod”. För att gå in på detaljer… Men det börjar på samma sätt som ett missfall eller mens. Jag får jätteont i nedre delen av ryggen och sen får jag ont och blir dålig i magen. Jag känner hur brösten slutar ”spänna” etc. Ja alla symptom helt enkelt. Jag tror helt enkelt att det är ett missfall inte mer en det. Det var tydligt.

Det är konstigt, när man haft hel del missfall så blir man liksom helt ”missfallsimmun”. De är bara sorgliga konstateranden men man blir inte längre ledsen.

Helgen efter är vi på middag och jag börjar må riktigt dåligt på natten. Brösten spänner lite igen, men det har jag varit med om tidigare att de gjort vid missfall. Man har ju graviditeten kvar i kroppen ett tag även om den slutat ”vara aktiv”. På natten börjar jag kräkas som att jag fått århundradets magsjuka. Detta fortsätter i närmare två veckor.

Alltså med Penny mådde jag ju illa men mest ”ytligt”,  smååt jag så gick det över. Totalt kanske jag kräktes två gånger. Här var det liksom som att tarmarna vänds ut och in varje gång. Vilket var flera gånger per dag. Självklart slår tanken mig att jag fortfarande kanske är gravid. Men samtidigt så känns det mer som en vinterkräksjuka och jag hade ju faktiskt haft en blödning och blödde lite fortfarande.

Jag ska hur som helst tillbaka till kliniken på ”checkup” och där konstateras det att jag fortfarande är gravid. Nu i vecka sju – snart åtta. Jag hade haft en blödning, men man visste inte varför. Det var inte kopplat till bebisen. Det kan tydligen hända… så weird. Men såklart jättekul.

Första gången på ultraljudet så var läkaren osäker på om det var en eller två. Men såg en tydligt, så det kanske var en tvilling som försvann tidigt? Inte vet jag, detta är rent spekulativt. (Har tidigare fått missfall med två).

Jag tror på riktigt att jag fick uppleva min värsta vecka i livet ever för ett litet tag sen. Calle åker till USA och jag och Penny fick streptokocker. Vi ligger hemma i 40 graders feber samt att jag kräks konstant med en två och ett halvt åring hemma vid min sida. Antar att minus och minus blir plus. Men jag minns typ inte den veckan.

Hela Mamagalan är ett enda töcken, vi var såklart bättre då (tror jag…) Men jag fattade inte att vi var SÅ sjuka. Dagen efter gick vi till doktorn och fick penicillin. Det tog ett tag att förstå att det var halsfluss och inte ”bara” höstförkylning. Allt var så jävligt exakt samtidigt så det var svårt att veta vad som var varför.

Men jag har gått ner i vikt på de här sista fem veckorna då jag inte haft någon aptit och det enda jag varit sugen på är Granny Smith äpplen och Apelsiner. Det är jag i och för sig fortfarande beroende av. Slutet på denna vecka som är vecka elva är första veckan jag faktiskt mår bra och fått tillbaka aptiten. I förrgår åt jag en hel portion lunch för första gången på evigheter och igår var vi på ultraljud igen och allt är som det ska med den lille. Den stora missfallsrisken är nu passerad med råge.

Nu har ”kräkfasen” bytts ut mot ”tröttfasen”. Måste ta en powernap på 30 minuter varje dag och somnar runt halv nio på kvällen.

Så lite innan midsommar, om allt går som det ska blir vi tvåbarns föräldrar. Sen är det vi klara på barnfronten. Alla är olika men två känns ganska perfekt för oss. Blir det en trea så får det dröja några år till och denne får då bli adopterad. Jag tror detta är en kille av någon anledning… Kanske har att göra med att graviditeten skiljer sig så oerhört. Man har ju hört att illamående och pojkar hänger ihop.

Men det är intressant hur ”cool” man är med tvåan jämfört med ettan. Jag har inte skrivit in mig på någon MVC än (dumt nog). Inga gravidappar är nerladdade och jag tappar bort veckoräkningen konstant. Dessutom helt onervös.

Hur som helst så är det väldigt kul att blogga om graviditet och barn så hoppas ni hänger med här! Jag lovar att vara lika brutalt ärlig som jag brukar. Enjoy eller förfäras 🙂

Puss

Bild 2013-11-30 kl. 06.18 #2
Graviditeten ”sätter sig” snabbt rent fysiskt andra gången märker jag.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carina

    Hej Antiha ,
    Vi har haft massor av missfall. Vi fick tips om att söka hjälp oss en läkare som heter ludmila Ondrasek. Om du googlar på henne, om du orkar, så har hon hjälpt massor av par, inklusive mig o min man.
    Bakteriell vaginos heter ”sjukdomen” hon behandlar. Den gör att man kan få missfall, svårt att få ägget att fästa osv.
    Så hon sätter både kvinnan o mannen på en behandling med penicillin etc.
    Vi blev gravida 3 månader efter besöket hos henne!

    Nu är du ju redan gravid, men det kan vara intressant o kolla upp!

    Lycka till.

  2. Dixie

    Vad jag läst är det med flickor en mår mer illa! Stämde verkligen inte på mig – mådde svinbra med henne i magen och tokilla med honom. Till v14. Då släppte det 😀

  3. Lotta

    Åh vad roligt! Grattis! Älskar att läsa pm andras gradiviteter, och ännu roligare nu när jag själv är i v15. Hoppas att du delar av dig av mycket 🙂 Ska bli jättekul att följa! Stort grattis igen!

  4. johanna

    Grattis till graviditeten!
    Min första graviditet kräktes jag i 37 veckor-varje dag. I bland ”bara” några gånger, som mest elva gånger. Det blev en flicka.
    Min andra graviditet två år senare kräktes jag NOLL gånger. Det blev en flicka!

  5. Linda

    Samma här, tvåan på gång. Är i vecka 13 eller 14 är det nog nu. Har verkligen dålig koll. Jag har haft problem med att behålla graviditeter jag med. Blir gravid men får inte behålla. Man blir avtrubbad men jag upplever det som att det var mycket värre innan jag fått min första. Nu efter så har man vetat att det kan lyckas och kanske gör det nästa gång. Ska bli kul att följa dig. Funderade just härom dagen på vilka bloggare man ska få följa denna gång. Sist var det Hanna Graaf som jag hade ungefär samma BF som. Hur som… jag vill iaf tacka dig för din ärlighet rörande dina graviditeter. När jag väntade min son tänkte jag ofta på dig och de raka och ärliga inläggen du hade skrivit om räddslan för ett nytt missfall. Jag hade fått ett missfall i v 17 och sedan två i ca v 7-8 och var jätterädd för ett till. Men jag minns att jag blev stärkt av det du skrev och det blev inget missfall.

  6. Tina

    Stort grattis! Håller tummarna!
    Har en fråga, hur får man missfall i vecka tre?
    Hur vet man att man är gravid då?
    Detta skulle kunna stämma in på mig känner jag då jag misstänker att jag haft fler missfall än jag trott just pga tidiga missfall…
    Vore glad för info!

  7. Karin

    Grattis!!Jag är också i v 12 och är bf lite innan midsommar!Ska bli kul att följa dig!Visst kom magen snabbt nu andra ggr?
    Häls Karin

  8. Tess

    Och jag har hört att man mår sämre om man väntar en tjej. 🙂 väntar nr2 nu och mår sämre än när jag väntade sonen. Lycka till och tack för att du delar med dig!

  9. Lisa L

    Älskar ärliga inlägg! Då jag är gravid själv i v 19 är frosseriet totalt 🙂 Är själv lika brutalt ärlig kring mina graviditeter, förlossning och ev besvär. Det passar inte alla men jag tycker inte man ska hymla. Har mått som du i början av båda mina graviditeter. Första var dock en tvillinggraviditet tom v 13+6 då en av fostren slutade växa. Fick dock aldrig nån blödning utan båda var med under hela graviditeten. Fick förklaringen att man kan må extra dåligt vid tvillinggraviditet men har mått minst lika uselt denna gång och nu är det en bebis. Är väl tyvärr en sån kvinna som mår kass som gravid. Hoppas det bara blir bättre för dig nu så du orkar njuta.
    Kram Lisa (från högstadiet)

  10. Anna s

    ÅH vad roligt att få följa er graviditet! Jag jag är också gravid med nummer två, bf i början på juli. Det blir 11 månader mellan barnen. Jag är också övertygad om att det blir en pojke denna gången då jag mår så mycket sämre än med dottern. Lycka till!

  11. Lina

    Stort stort grattis till graviditeten!
    Jag har blött så jag trott det var missfall med båda döttrarna men inte med sonen, han fick mig därimot att spy varje dag i fyra månader :/

    Stort grattis återigen och hoppas du piggar på dig snart!

Comments are closed.