Anitha Schulman

I made this!

Jag skulle vilja prata om det här med kreativitet vad är det signifikanta? Jo att man tänker utanför den sk. boxen och kanske gör något nytt, bryter en struktur och tänjer gränserna. Hur, det är ju väldigt individuellt varje dag görs små små förflyttningar av gränstänjande och saker och ting går sakta framåt. Ibland är flera uttryck nästan identiska men trots allt unika. Ibland tas det jättesteg. På det stora hela så rullar det på och många bäckar små leder till åar och många åar till älvar. Älvar till fjordar och fjordar till floder och floder till hav, sen kommer vattnet runt igen. Precis samma är det med kreativitet, många olika uttryck på olika platser leder till en gemen stil som kanske skapar en större positionell förflyttning och skapar en trend eller nytt uttryck. Ingen är ensam eller unik i det.

Hur funkar en kreativ arbetsgrupp? Beroende på uppdrag och ändamål kan arbetsprocessen se otroligt olika ut. Någon driver kanske projektet framåt, en annan visualiserar vad en tredje tänker och en fjärde gör finliret och materialet produktionsvänligt. När jag jobbar har jag en idé i huvudet som skissar upp. Sen får jag får hjälp av tatueraren Erik Lööf att visualisera detta mer konkret i den stilen som jag önskar. Med hjälp av min AD Carl Larsson får jag det produktionsvänligt och estetiskt på de ytor jag önskar och porslinsfabriken i Småland gör det sista finliret med våra digitala original. Jag godkänner produktionen och jag är idémakaren och kreatören bakom.

Det är ju inte så att Stella McCartney sitter och knackar sina egna prints. Utan hon har ju ett helt kreativt team i ryggen och hon gör upp de stora penseldragen för kommande säsongs look and feel. Men inte är hon en sämre kreatör för det snarare tvärtom. Hon är briljant.

En skådespelerska som vinner en Oscar tackar ju rollsättare, manusförfattarna, regissören, producenten och kostymören för att underlätta för henne att gestalta sin karaktär. Det är ju så det funkar därför kan jag tycka att debatten om Carl Philip är besynnerlig. Självklart jobbar han med ett kreativt team vilket HAN alltid varit tydlig med. Sen är det bara tragiskt att vissa varumärken och personer skor sig på hans namn för att sälja mera. Men att kalla honom en bluff och obegåvad det är för mig förvånansvärt när man jobbar i team. Jag vill se den kreatören som går upp på ett prispodie och enbart tackar sig själv. I made this. Visst serru…

Bild 2013-10-02 kl. 13.02

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mis

    Hej! Jag håller såklart med.
    Jag skriver musik, låten blir till av en slump, man har sitt eget sound och berättar något oftast…man fortsätter sedan med musiker, programmerare och en producent, någon lägger på en stämma, gör ett solo, lägger till lite text o.s.v
    Ändå mitt sound fortfarande 🙂

    Är det någon som knorrar om det eller?

Comments are closed.