Anitha Schulman

Veckans tips!!!

bild

Nu när vi börjar gå mot kallare tider är det ju ännu viktigare att ta hand om huden. Ju torrare och kallare det blir ju mer fukt behövs och för att få huden att jobba lite extra snabbt så har jag bara ett ord till er. Serum. Började i våras, alltså jag har provat serum förut men har inte fattat grejen riktigt. Har mest känts lite smetigt och legat ovanpå huden. Jag vet inte om det är tekniken som gått framåt eller min hud som kräver mer fukt. Men jag märker en otrolig kvalitésförändring.
För att ”värma upp huden” börja med en enzympeeling för att få bort yttre lager av döda hudceller.  Har du extra mycket pigmenteringar, solskador och brist på elasticitet kan det vara en bra ide att prova på en produkt med Retinol i. Det är ett slags A-vitamin som ger både ton och struktur. Sen till fuktfesten! Serum på så sett ger du fukt på djupet.

Ni vet väl förresten att de som lider av mycket acne ska jobba stenhårt med fuktbaserade produkter. Först kommer du tycka det är helt hemskt och du kanske till och med får mer finnar. Men fukten tränger ur smutsen och reparerar. Så den där gamla myten att ”du ska torka ur huden” är bara bullshit. Det är ett quickfix. Finnar botas med fukt. Logiskt när man tänker efter. Hur som helst skulle jag vilja ge en liten applåd till Akademiklinikens hudvårdslinje. Jag har testat deras serum en period nu och är supernöjd. De kan sitt område helt klart. Veckans bästa tips, bra gjort Akademikliniken.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofia

    Låter hur bra som helst! Dessvärre är jag en fattig student just nu så tänkte fråga om du har några budgettips? Jag använder dermalogicas produkter i vanliga fall men dom är ju dessvärre inte heller CSN-pris på! Om man nu kan ”snåla” på hudvårdsprodukter.

  2. Moa

    Serum är ett grymt sätt att förstärka den efterföljande dag/nattcremens effekter och som du säger, ett bra serum jobbar på djupet (mellanskiktet i huden där linjer och acne uppstår) ville bara poängtera att ett serum aldrig används enskilt utan alltid med efterföljande crème! Tack för grym sida!

    1. Anitha Schulman

      Självklart. Kanske borde poängterat det. Tack. Men förutsätter att de flesta använder åtminstone dagkräm. Kram

Comments are closed.