Anitha Schulman

Sallad vilket djävla skämt!

Det finns ingen mer överskattad rätt än sallad. PÅ RIKTIGT. Jag kan liksom inte förstå syftet. Till och börja med. Blad är inte gott. Basta. Det är möjligen utfyllnad men smakar ofantligt lite. Visst kan det smaka lite med lite dressing men det fyller liksom ingen funktion ALLS typ. Inte ens för bukfylla. Temporära mättnadskänslor i hjärnan fixar proteinet eller kolhydraterna i salladen, men det är långt ifrån tillräckligt.

Jag blir mer mätt av en hälso-bar än en jävla sallad. För det som händer med sallader efter att man ätit dom till lunch är att du blir sjukt hungrig två timmar senare och då går du till snaskkylen. Så tänk på det ni som 5:2:ar. Ät en bra lunch. Sallad skapar bara hunger. Ät lunch runt 13.00 eller 13.30 (brukar jag köra) och ät då hellre en bar eller tonfiskröra med lite bröd. Någonting som ”fyller dig” längre. Att äta kalorisnålt har fått en ny innebörd. Ät hellre normal mat men mindre. Inte hitte-på-mat. Det skapar bara hunger. Det handlar ju om att bli mätt på lite och hålla det, på ”tvådagarna”.

fest-0903-sallad-med-paron

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Jennifer

  Jag älskar verkligen sallad! Skulle lätt kunna leva resten av mitt liv på olika sorters sallader och bubbelvatten, inte för att jag vill gå ner i vikt eller har nån sjuk ätstörning utan för att det är så grymt gott! Mamma har alltid älskat sallad och pappa är stort fan av råvaror och bra mat så jag är liksom uppväxt med att man äter sallad till varje måltid. När jag var liten och mamma och pappa gjorde mat och skar sallad så var jag alltid där och stal en bit gurka eller tomat (gör jag förresten fortfarande). När jag var i 10-11 års åldern blev jag väldigt sjuk och klarade inte av att ens känna lukten av lagad mat utan att kräkas tom ett äpple eller en risifrutti luktade helt plötsligt väldigt mycket. Då var sallad min räddning, dom dagar jag klarade av att äta så petade jag i mig lite sallad med kall skinka och ost eller avokado i. I dag består halva min tallrik av sallad/grönsaker vid varje mål, men så plockar jag ju inte bort kött och potatis för det 🙂 Kram på dig! Kul att man kan se så olika på saker och ting

 2. Madeleine

  Men man äter väl även av andra anledningar än att gå ner eller upp i vikt. Det handlar ju också om att äta nyttig mat av den anledningen att din kropp mår bra av det.

 3. Anna

  Jag har aldrig varit den som kommenterar blogginlägg men du gör det bara omöjligt att låta bli Anitha! Jag håller med till 100 %

  Ps det skulle vara kul med en klännings-bonanza i bloggen likt den med halsbanden! Du har enormt många fina klänningar!

 4. Maja

  Fast det är ju skillnad på sallad och sallad tänker jag? Langa i babyspenat, ruccola, grillad kyckling, avocado, paprika, tomat, broccoli, majs, smulad fetaost och du står dig i 4-5 timmar ju. Lätt.

Comments are closed.