Anitha Schulman

Reseguiden

Missa inte en fantastisk promenad på ”The High Line” en underbar paus mitt i storstadssus och duset.

Läs mer om den HÄR

Om man flyger 48 h som jag gör så se till att sova på flyget både till och från för att minimera jetlagen.

Stammis. varit där varje dag sen stället öppna.

Mitt i Harlem ligger svenska stjärnkrögaren Marcus Samuelssons restaurang Red Rooster. President Obamas favoritrestaurang, han har ett eget honnörsbord på bästa platsen i restaurangen. Man förstår att Obama favoriserar den. Det är verkligen utopin av det amerikanska samhället svarta och vita sida vid sida och stämningen är underbar. Precis som det som serveras på borden.

Myz

 

Sea Bass delüxe och en annan ful fisk bakom.
Passade på att göra en Harlem Shake utanför restaurangen. Är man i Harlem så är man…
Lördag morgon startades med frukost i Meet Packing District. Standard Grill för att precisera. En fantastisk restaurang missa inte deras dessert ”The Deal Closer”. Ett chokladdesserts-måste om man äter middag.
Hello Carbs!
Brunchen spenderades på Waverly Inn, i underbara West Village med Calles kompis Martin som bor i N.Y. En helt ljuvlig restaurang med sjukt snygg personal. Det är verkligen som att kliva rakt in i ett i ett Sex and The City eller Gossip Girl avsnitt. Inne i deras atrium var det ett lyxigt bröllop och rika kvinnor klädda i de mest fantastiska hattar och klänningar satt på rad. Helt filmiskt vackert.
Efter lunchen och några Bellinis gick jag på drop-in pedikyr. Kostar 27 Usd och tar 45 minuter. Perfekt break för mig och killarna tog en öl i solen.
New York är verkligen ett kreativt Mecca. I allt från byggnader till ting hittar man inspiration.
Tycker vågen påminner lite om den på mitt porslin…
Älskar att åka taxi i N.Y och sen de införde det enkla betalsystemet är det också väldigt smidigt och billigt!
På kvällen åt vi middag på Momofuku. En grymt härlig och prisvärd asiat. Fick härliga American Psycho vibbar. Där kreatörer från dagsfyllor, par på dejter och festklädda blandades med suits som kom från jobbet.
Hamnade på hemmafekke hos Martins kompis som fyllde år. Han hade en helt ljuvlig lägenhet med utsikt över halva Manhattan. Grymt trevligt.
Om jag hade hunnit scanna av halva stan på lördag förmiddagen så var söndagen den mest exekutiva shoppingdagen. Nu hade jag sollat intrycken och visste vad jag ville ha. Men först skulle ju Penny få lite härliga presenter från världens största leksaksaffär FAO Schwarts, på Fifth Avenue vid Central Park. Det var här Tom Hanks ”jobbade” i filmen Big. Minns ni pianoscenen? Jo man får testa det.
Missa inte den jättecoola avdelningen med fossiler. Hittade härlig inspiration till kommande porslinskollektion. Hur vackra?

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.