Anitha Schulman

Schizofrena Malena

Jag måste berätta om en faiblesse of mine. Jag älskar att läsa på om diagnoser. Alltså psykiska diagnoser eller sinnestillstånd. Börjar jag så kan jag inte sluta. En av favoriterna är Histrionisk. Tänker att det vore roligt att göra en sitcomkaraktär med den diagnosen.

Men för det mesta känner jag it could be me när jag förkovrar mig. Jajamänsan på allt från ADHD till Schizofreni till Borderline. Men så tänker jag så här. Alla vi människor är ju en sammansättning av olika kemiska substanser. Det finns ju egentligen ingen ”normal” kemisk sammansättning för oss. Alla är ju olika och det är klart vi har lite utav allt. Bara att några har lite mer av något. Sen läser jag att exempelvis Personlighetsstörning är överrepresenterade bland kvinnor. Alltså förlåt mig när jag har PMS är jag personlighetsstörd deluxe. Kan det vara så att i några olyckliga fall, har några av dessa diagnoser sammanfallit under en PMS? Detta är ju såklart bara ett antagande men det låter ju inte helt orimligt. Aja.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Viktigt att komma ihåg är att psykiatri inte är någon exakt vetenskap.

    Trots omfattande tester och undersökningar som hela tiden utvecklas så är det mycket svårt att ställa en säker diagnos. Breivik är ett exempel.

  2. Sia

    Precis, testerna som man gör för att ta reda på om någon har ADHD är väldigt omfattande och görs uppdelat på flera tillfällen och i flera timmar varje gång

Comments are closed.