Anitha Schulman

Frågestund

Hej Aniha,
Nu har jag tagit mig mod till att skriva till dig och känner att du är så där himla rak som jag skulle vilja vara! Såhär kommer en situation som är så jobbig och som jag hoppas att du kan hjälpa mig med!

Jag har en killkompis, vi har känt varandra sedan vi började utbildningen för nästan två år sedan. Vi umgås i samma kompisgäng och har skolan ihop. Vilket gör det hela ännu värre. Vi har umgåtts mer och mindre i periodern men nu är vi inne i en period då vi umgås igen. Jag är en välldigt framåt, utåtriktad tjej medans han kan upplevas som en utåtriktad men är känslig. Så det är bara jag som tar intiativ till att vi ska ses. Och när vi ses så kan vi prata om precis allting och jag vet inte om jag kanske börjar gilla honom, är dock alldeles för rädd för att ta det där snacket. Han är öppen med sitt dejtande och undrar ibland om jag dejtar någon. Vad ska jag göra? Och hur ska jag göra det? Hjälp!/S

Gud vilket förtroende jag får. Tack för det. Jag kommer nog vara lite tuff mot dig. Ta det inte personligt 🙂 då jag inte känner dig. Vill bara få dig att tänka igenom situationen från ett annat håll. Baserat på texten du skickat.

Jag fattar det svåra i situationen då ni umgås under de former ni gör.

Du skriver att du KANSKE gillar honom. Där måste vi nog börja. Ja förstår att man är osäker på vad saker å ting är innan man riktigt vet och sorterat upp det för sig själv.

Ibland är man ju bra på att ”ladda” eller hypa grejer för sig själv bara för att man VILL att något ska vara så eller för man behöver en kick i vardagen.
Försök och tänka på hela din livssituation och fundera på om något är ”jobbigt” eller fattas på någon annan front då kanske du kan få en förklaring vad han fyller för behov. Säger med det inte att det är fel. Folk blir tillsammans av tusen anledningar. Men att de håller ihop folk är ytterst få.
Det beror på vad du riskar ifall ”tar snacket”. Det kanske inte är så farligt? Kommer ni kunna hänga i samma gäng efteråt ifall snacket inte faller väl ut och in det är så att ni skulle bli ihop skulle det påverka era yttre relationer positivt eller negativt?

Jag tycker som sagt att du ska ta dig en ordentlig funderare på vad du vill med den här killen. Du kanske kommer fram till att han är ”the one” och rätt att satsa på. Gör det!
Jag tänker att det är ganska mycket ledighet nu i plugget. Mycket långhelger mm. Fan bli lite fulla ihop det brukar ju lätta upp nervösbarriärer.
Men kom inte med en stor korg med massa känslor han ska ta emot i ett bräde. Det kan resultera i en bombmatta och han blir livrädd.
Du säger ju att han är känslig. Han kanske känner som du men är lite försiktig av sig.

Bli fulla och hångla och häng nyktra, ta det därifrån.

Lycka till! Berätta gärna hur det gick sen.
/::A::

Frågor på det?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. salle

    Hahahhahaha ”bli fulla och hångla”, älskar ditt råd! Skönt som omväxling från alla ”följ hjärtat!/pk-svar.

Comments are closed.