Precis hemkommen med tips från resan – Anitha Schulman
anithaschulman78

Anitha Schulman

Precis hemkommen med tips från resan

Åh vilken mardrömshemresa vi fick hem. HERREGUD. Vi åkte mer Etiopian Airlines som är med i Star Alliance. Resan i bokningen såg bra ut bara ett byte i Addis Ababa, (Etiopien) och nattflyg som är perfekt när man har småbarn. Men så visade det sig när vi väl fick biljetten att det låg en dold nedstigning i Kairo (som de struntade i på ditvägen) och en vid Kilimanjaro, (Tanzania). Hade ju aldrig bokat en resa med fyra stopp över kvällen och natten. Så vi fick minsann veta att vi levde. Dessutom så verkade flygledningen inte bry sig det minsta om passagerarna. Tände upp tre timmar innan landningen och pratade så gott som oavbrutet i mikrofonen från klockan halv fyra på morgonen. Allt folk ville var att sova vidare. Jag hade förövrigt beställt “low carb” måltider och fick till frukost kyckling med pasta och vitt bröd hahaha. Har ingen aning om det finns vissa kriterier man måste uppfylla för att få en stjärna i alliansen. Men de förtjänade verkligen inte sin. Kan inte rekommendera någon barnfamilj det flygbolaget.

Nu ska jag ge er mitt supertips för att få behålla brännan efter flygresan. Smörj in efter sista reseduschen (hela kroppen ink. ansiktet) och sen ett par gånger i luften med denna. Den sitter som berg då.

Finns på Apoteket.

Vi hade något slags packrekord denna gång. Tog med få kläder och tvättade istället. Det resulterade i en resväska och ett handbagage. Älskar den här klänningen från Mom2moM, jag vet att de säljer mammakläder och nej jag är inte gravid. Men den var så fin så den funkar utan mage också. Det är liksom en tajt underklänning sedan öppna tygstycken över.

Pennys klänning från Kapp Ahl, Newbie om någon undrar.

Vi struntade dessutom i vagnen. Det är ju alltid sand och grusvägar i tropikerna som inte de här småsulkinas hjul inte klarar av. Dessutom så vill jag att Penny ska gå mer nu. Den här semestern har varit ett superkliv för henne. Hon härmar alla ord. Pratar och sätter samman två till tre ord från att sagt få vettigheter. Helt plötsligt lossnade proppen, så skönt. Hon springer fort. Nästan som ett litet barn men ibland är hon en liten bebis också. Fast transaktionen mellan barn och bebis blir allt tydligare. Tummen upp för nya Baby Björns  bärsele som funkar på ryggen och för lite större barn upp till 15 kg. Perfekt på en sån här semester.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
anithaschulman78
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Linda K

  Åh fy era stackare. Låter som en mardrömsresa utan barn förstår att det var ännu värre med barn 🙁 . 4 stopp är ju galet mycket och dessutom på natten. Hoppas ni kan vila upp er lite nu så här i efterhand 🙂

 2. Linn

  Vilka härliga bilder!
  Meeen, bara en grej: hur fixar du att vara helt insmord från topp till tå med den där Salsyvase? Vi använde den i vår sons hårbotten när han hade skorv, kan fortfarande minnas känslan av det där kladdet som aldrig ville tvättas bort…! Strongt av dig 🙂
  Kram!

 3. Leila

  Hahaha, tack Calle för underhållningen!

  Jag som flygrädd hade mördat någon med alla dessa mellanlandningar.
  Mycket fina bilder dock, och jag hoppas att det, förutom flygningen, var en underbar resa!
  Kul att höra att vaselinet fungerar till annat än hemska sår. 🙂

 4. Tahira Faye

  Nej, vad trist att ni hade en så dålig flygupplevse. Jag har rest med Ethiopian flera gånger och alltid varit helt otroligt nöjd. Jag tycker att de verkar bry sig otroligt mycket om passagerarna. Flera gånger har jag somnat och sedan vaknat upp med en filt på mig, t.ex, och när vi flög med sonen blev han väldigt gullad med och road av personalen.

 5. Malin

  Verkar som en urhärlig semester! Helt rätt att skippa vagn, hur annars ska de växa och träna sig på att gå. Vi har låtit vagnen stå i 6 månader nu fr o m att dottern var 2 år för inom några veckor kommer andra barnet och då får det räcka med ståbräda till singelvagnen. Tough love 😉

 6. solveig

  Nej, fy vilket otrevligt nättroll den där Calle Schulman är. Fick mig ett gott skratt. Verkar väldig vettigt att ha Penny på ryggen, det är ju det bästa sättet att bära.
  Välkomna hem.

 7. Calle Schulman

  Jag hoppas verkligen att du bara smorde in dig själv med vaselin och inte din dotter. Det täpper nämligen igen porerna! Huden kan inte andas! Åh vad trött jag blir på mammor som bryr sig mer om sig själva än sina lillgrodor.

 8. Calle Schulman

  Nej. Ethiopian verkar bry sig lika lite om sina passagerare som du bryr dig om Penny. Varför resa med ett litet barn?! Hon behöver en vardag och inte en jäktad mamma som far runt och söker kickar. Nej. Nu är det färdigläst på den här bloggen för mig.

 9. Calle Schulman

  Gulligt med strandbilderna. Men det finns massor av djur där som inte alls är nyttiga att ha att göra med för Penny. Varför går du på stranden på kvällen? Där är man väl på dagen??? Men du vet väl bäst. Som vanligt.

 10. Calle Schulman

  Hur kan du åka till Etiopien med din familj? Hur tänker du? Vet du vilken regim du stödjer när du åker på semester dit? Nej. Nu lämnar jag den här bloggen. Tack för mig.

  1. Calle Schulman

   Nu är det färdigläst för mig på den här bloggen.

   DU TÅL INTE MINSTA KRITIK UTAN ATT KOMMA MED PERSONLIGA PÅHOPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Comments are closed.