Anitha Schulman

Maskin

När man har varit mammaledig länge är det lätt att tappa sitt yrkesmässiga självförtroende. Man glömmer bort hur bra man är helt enkelt. Jag vet att jag kunde få kickar av mig själv ibland rent yrkesmässigt. Det kändes som att jag höll ett rep i varje hand och snärtade till så att en våg på repet löpte linan ut. Jag kan lätt känna mig som en maskin, hur töntigt det än låter. Men det är nästan ett mini-nirvana när man går in i ett sånt fokuserad sinnesstämning och får extremt mycket gjort på lite tid. Jag tror jag kan översätta känslan till friidrott. Det är samma känsla som man har innan ett viktigt lopp eller hopp. Den är översättningsbar.

Jag började ju på riktigt jobba i augusti och sen dess har jag dragit igång en egen verksamhet med full kraft och är fan så jävla stolt över mig själv. I  M A D E  T H I S. På alla sätt. Jag har fått tillbaka fokuset som jag trodde jag tappat. En rostig bil fick olja och motorn är starkare nu efter 7000 inkörda mil.

Man behöver inte heller ha en ”duktighetsklapp” på huvudet utav andra utan vet ändå. Kan vägen och motorn. Litar på sina egna förmågor. Det självförtroendet är nytt. Jag tror att man kan tänka det här borde jag gjort för länge sen om mycket, men nej jag tror inte på det. Om jag hade gjort det här för länge sen då hade jag gjort det en tiondel så bra som jag gör det nu. Även om man har drivet men inte självkänslan och erfarenheten då kommer du inte lyckas lika bra inte tvärtom heller. Det är så coolt att vara vuxen och fan vad jag längtar till min trettiofemårsfest. Nu kör vi!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Hej Anitha!
    Jag är också hemma och mammaledig. Jag håller helt med dig, man tappar sitt självförtroende ju längre man är hemma. Skönt att höra att fler känner så här. Tack för en bra blogg, jag gillar dig skarpt. 🙂

  2. Bee

    Har själv börjat få självförtroendet tillbaka efter att endast varit en mamma och det känna läskigt men bra! Har börjat med 5:2 dieten nu också! Tack för tipset!

  3. cattis

    Fan vad skönt att känna så. Är ju själv där nere på ledighetsbotten. Tänker saker som ”Hur fan kan jag ha så hög lön?” och känner mig bara som en bluff. Hoppas det släpper när man slutar amma o drar igång igen. Lycka till i veckan!

Comments are closed.