Anitha Schulman

Från sillunch till alkis

Nej jag ska inte gnälla. För jag har faktiskt inte så mycket att gnälla över. Men jag kan inte låta bli att bli lite sårad utav hur information behandlas och tolkas av människor. Att en enkel mening kan väcka så mycket känslor och att man kan bli dömd på förhand av så många. Malous redaktion slängde ut en fråga på Efter Tios Facebook-sida när jag var på besök idag. Ganska spetsad för att skapa ringar på vattnet.

Dagen ämne i programmet handlade om hur man firar jul. Om det finns olika traditioner man gör som är unika för ens egen familj. Sedan Allan, Calles pappa dog har familjen traditionellt gått till Sturehof och ätit sillunch på julafton. Då de inte längre hade lust att besöka kyrkan. Sen jag kom in i familjen har även jag fått ta del av den traditionen.

Om man vill så kan man ju säga att Sturehof är en krog, snarare än en restaurang och strunta i att definiera tidpunkten. Då kan det helt enkelt låta som att jag går på krogen på julafton. Det kanske inte är så farligt nödvändigtvis, men känslan mening skapar är långt från en sillunch.

Självklart är det man utsätter sig för självvalt. En blogg som jag ser det är ganska direkt. Ibland blir det rätt ibland fel. Ibland banalt och ibland starkt. Men det är jag som är avsändare.

Men det är trots allt väldigt skrämmande HUR LITE folk behöver veta om en för att formulera en åsikt och döma. I vissa fall hårt.

Läs själva och formulera er åsikt.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa

    Just det där är ju känsligt, det förstod du nog när du sa det? Jag reagerade också lite, det känns liksom fel att ta med sina barn till krogen(oavsett vilken dag det är) Men ja, det beror ju helt på. Kan inte döma, däremot är känslan att det är fel.

  2. Linda

    Vad folk kan vara fördömande.Var och en får väl fira på sitt sätt med egna traditioner .Förmdodligen har de som retar sig inget eget liv

  3. Therese

    Hahaa!! Herre jävlar vad folk ÄR sjuka i huvudet! På riktigt alltså….helt plötsligt så var julen så helig att var och en inte får fira den som man vill?? ”Galet” av alla ord väljer folk att använda sig av i detta sammanhang också. Även om det vore just så, som många fasar för, att du faktiskt gick ut och festade trots att du hade barn, så är det ditt val och ingen annans. Who the fuck cares liksom?
    Och detta ojande och förfasande, ska tilläggas, kommer ´från människor som knappt kan bärga sig tills ungarna har somnat på fredagkvällen så att de kan ta sig det där jävla glaset rödvin som de av någon anledning inte kan leva utan.
    Men att gå emot normen på julafton, DÄR går gränsen.

  4. Em

    Fy vad trist när det man säger vänds till något annat. Och vad elakt av folk att döma när de inte vet något alls!
    Dessutom- säg att du gick på krogen för att supa- VARFÖR ska nån bry sig? Är det lag på att fira jul eller?
    Hoppas ni får en trevlig lunch, jag tycker det låter jättemysigt!

  5. Bee

    Håller med lisen men vill bara tillägga att du har all rätt att vara förbannad i alla fall för folk är så jäkla dömande hela tiden. Stolpskott!

  6. lisen

    Hade de sett efter 10 så förstör man frågan bättre. Nu när det står så där så blir det svar därefter också. Om jag var du skulle jag vara förbannad på de som skrev inlägget på FB. Den är ju förmulerad som om du gick på krogen utan familjen….nu vet vi som tittade att det är en fin tradition.

  7. Mary

    Ser du att det bara är en massa besserwissrar till mammor som har kommenterat? Återigen, dessa mammor alltså! Eller kvinnor, hur vi dömer och klankar ner på varandra. Jag är så jvla trött på er duktigbrittor!

  8. Leila

    De får det ju till att du går ut och super, vilket inte alls går att jämföra med en sill-lunch. Orka vara dem? Det är synd för deras del tycker jag.
    Förresten var det så kul att se Penny gå! 😀 Sist jag såg henne så var hon tvungen att hålla någon för att ta några stapplande steg. Godisbit!
    Kram på er

  9. Maya

    Jag såg programmet och tyckte det uttrycktes väldigt tydligt att ni gick ut tillsammans för att äta lunch, lät också väldigt mysigt! En härlig tradition helt enkelt. Tråkigt att söka reaktioner på det sättet. Jag måste också bara säga att det var ett härligt program, skrattade så mycket åt eran lilla Penny som härjade runt i studion. Så härligt!

  10. Sandra

    Alltså seriöst, hur orkar folk lägga så jälva mycket energi på vad andra gör och inte gör.
    Tänk om alla bara skulle ta och sålla och ge den positiva energin som faktiskt kan glädja en annan människa och låta den negativa vara kvar inombords för människans bästa?!

    Vad du och din familj vad än gör på julafton eller vilken annan dag som helst är ju ditt/erat val och ingen annans.
    Nu var det ju inte heller en krogrunda ni skulle gå på på julafton men hade det varit det så är det ju ert val helt enkelt !!
    Vill man ta en snaps eller julöl på julafton så tycker jag det kan vara ”barnen” dag ändå, så är jag uppväxt och jag är nog inte mer ”kokt i skit” än många andra.

    Lägg av och bry er så jäkla mycket så länge det inte skadar barnet såklart, då har man rätt att säga till på skarpen !!

    Du är grym Anitha, glöm inte det !!
    Kram

  11. linnea-evelina

    Haha!! jag tyckte nästan det var lite komiskt hur Malou lyckades förvrida vad du sa ”Javisst vi äter sillunch på Sturehof” blev ”vi går på krogen och super” från hennes håll, och hon upprepade ju flera gånger KROGEN krogen, ni går på krogen!
    Jul är ju så laddat för de flesta, speciellt om man har barn så det verkar vara det folk blir upprörda över-att göra något,i andras ögon, otraditionellt.
    Jag tycker för övrigt att du var väldigt fin i den lila ögonskuggan!!

  12. Lisa

    Sensationslystna as är vad de är. Men det kan inte komma som en nyhet för dig Anitha?

    Du borde tacka nej till tant Malou nästa gång. Skulle du verkligen göra det eller är suget på att synas i rutan större?
    Förstår att du vill synas i media för att göra PR för dig själv. Men är det värt det? Och i detta fall, att snicksnacka om jultraditioner i TV…varför vill du göra det?

  13. Madde

    Lätt att säga att det inte är något att bry sig om, men är det är ju bara massa dumheter! Bara du vet vart du står och vad som är rätt för dig/er!

    Det är mycket prat om ”vit jul”. Visst, alkohol är ett problem som ställer till mycket för många! MEN det finns faktiskt de som har ett sunt förhållande till alkohol också. Själv är jag uppvuxen i ett hem där man drack för att det var gott och festligt. Jag upplevde aldrig obehag i samband med alkohol och känner att jag själv fått med mig denna inställning i vuxen ålder.

  14. frida

    Väldigt mycket tjat om vad som är rätt och fel. I detta fall finns det inget rätt eller fel. Alla gör precis som de vill. Jag skulle tippa på att barnen tycker de e mysigt att gå iväg och käka för att sen gå hem och se alla julklappar under granen.
    Kan vi börja tänka på att varenda gång du säger, varför gör du så? varför gör du si? (när de endå inte spelar någonroll hur man gör, båda sätten är bra sätt) så får du HEN att tvivla på hur HEN gör saker. Att tillslut hela tiden tänka efter vad hen gör rätt eller fel.
    Är trött på tjatet.

  15. Jenny

    Tycker fallet ovan verkar orättvist och missvisande, fel av Maolu att ”salta” på det viset. Och visst är det skrämmande hur lite folk behöver veta för att formulera en åsikt eller döma. Precis som du själv gjorde i fallet Atlasdotter häromsistens.

  16. Magi

    Väldigt mycket tjatom att ni går på krogen på julafton från Malous håll. Stör mig jämt på hur hon pratar med sina gäster. Byt ut tanten mot en intressantare person!

  17. Maria

    Enligt mig är det här Malou i ett nötskal. Hon vill få till debatt utan saklig grund och struntar i vilka offer hon skördar på vägen. Sturehof är inte en krog dagtid. Om hon velat framställa det som en härlig familjetradition där man lägger alla ”måsten” åt sidan och istället prioriterar att umgås hade hon med lätthet kunnat göra det, men nu var hennes syfte ett annat – hon ville få det till att du gick på krogen på julafton och det uppnådde hon. Jag skulle sluta vara gäst i hennes soffa genast om jag var du.

  18. anithaschulman

    @ellen Så du tycker inte jag tar någon skit?! Från dig bl.a. just nu. Jag har alltså inte rätt att formulera mina åsikter men du har rätt att hacka på dem. Jag ”förtjänar” alltså generellt skit för att jag har en blogg? Det är så det ser ut om du får bestämma. Kan du formulera vad rörande mödraskap och en orm som är kränkande för DIG personligen? Tala inte för någon luddig massa nu. Utan för dig, eftersom du tycker jag förtjänar att hackas på. Det vore intressant att veta. Dessutom är inte jag och min man samma person så snälla håll isär begreppen tack.

  19. Weran

    Usch, jag såg inslaget och reagerade på hur hon ett flertal gånger poängterade ”krogen”, så mycket att jag började fundera över vad ordet egentligen betyder. Jag trodde att Sturehof var en restaurang? Hur som helst en storm i ett vattenglas och knappt det, men om jag vore du skulle jag ta ett snack med malou, det är inte ok att ta billiga poäng på någon på det personliga planet. Basta!

  20. Ellen

    Förstår mig inte på er.. Ni tycks inte drabbas av ett uns dåligt samvete när ni likt en flock vargar hoppar på enskilda individer med obefogad kritik och provokationer men när myntet vänds tål ni ingenting, vare sig det gäller en ihjälhackad orm eller mödraskap. Kastar ni skit måste ni tåla att någon gång få tillbaks.

Comments are closed.