Anitha Schulman

Bloggintegritet

Ja man kan ju många gånger fråga var gränsen går i bloggvärlden? Allt handlar ju kanske om vilken typ av blogginriktning man har. Jag tror det är viktigt att veta vem man kommunicerar med. Att mamma, mormor, min bästis, mitt ex, min ovän, min chef och mitt barn i framtiden kan läsa bloggen. Det jag skriver ska passera det mentala filtret innan publikationen görs.

Även om alla inte känner till allt man bloggar om ska trots allt blogposten vara hanterbar nog för alla. Man känner nog även i magen vad som är okej och inte att publicera. Blir någon av mina nära och kära sårad nu? Kan jag stå för det här? Jag har ju exempelvis lagt ut humoristiska Austin Powers inspirerade nakenserier på Calle, det kan jag stå för. Det är inget skadligt för någon av oss eller framtida Penny.

Mina åsikter står jag för. Alla i ”filtret” behöver inte dela dem men JAG står för dem. De sårar ingen. I ett samtal på en middag är det bara ett av tusen saker som diskuteras inte mer än så. I en arbetsintervju kan jag motivera mina resonemang. Mina vänner har inga problem att skilja på mig och min blogg.

Jag ser min blogg som ett fönster i mitt hus. Vad jag väljer att publicera i det fönstret är saker jag vill visa upp och jag står för. Jag har massa vänner som inte vill visas i det fönstret. Jag har en egen familj som inte heller vill visas i det fönstret och jag har ett privatliv och ett socialt liv som inte visas upp i det fönstret om vi inte är överens om det. Jag delar gärna, men på mina villkor helt enkelt.

För någonstans tänker jag att om jag i framtiden hamnar i en situation där ex. en arbetsgivare kan backtracka bilder på mig från en blogg. I deras ögon olämpliga för sammanhang då vill inte jag vara dömd på förväg för det. Bilder på nätet är svåra att bli av med. Ett intryck kan färgas så lätt. Jag vet under den glada ”tutt-och-docku-eran på 90-talet hur många det var som hade svårt att få seriösa jobb, ifall de hade bjudit på lite fööör mycket good stuff sen har ju det luckrats upp. Men bloggar är på något sätt en lika oprövad marknad som tutt/docku-eran var då.

Jag tycker att alla bloggar får uttrycka eller visa upp vad dom vill. Jag gillar inte att media har blivit köpta plattformer och linjerar inte bloggarens åsikter med annonsörernas så åker man ut. Det som skett på olika plattformer nyligen är mycket skadligt. Det är en fråga som är större än en missnöjd kund och upprörda läsare. Det är en fråga för det fria ordet och demokratin.

Däremot kan jag tycka att det är viktigt för en själv att inte vara FÖR gränslös eller ”ofiltrerad”. Inkomster vs. utgifter. Ingenting ska kosta mer än det smakar. Därför är jag väldigt kluven till Lady Dahmers post. Vad säger ni?

Bild: Intagram/Twitter
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Soffan

    Du skriver om LD men har samtidigt blockat henne från att kommentera???! Otroligt märkligt. Och nu är du där och tjatar om ”att bygga en tes” igen men du lyckas aldrig övertyga. Jag skulle f ö efter att ha följt din blogg absolut inte anställa dig. Bloggintegritet som sagt…

  2. MalinS

    En sak som jag reagerar på: Enligt LD har du blockat henne så att hon inte kan skriva kommentarer i din blogg. Är det inte väldigt konstigt av dig att skriva om henne, ta hennes bild som exempel och ifrågasätta hennes integritet när du samtaidigt blockerar möjligheten för henne att bemöta dina påståenden i samma forum?

  3. Erik

    Gert Fylking dök sporadiskt upp i rutan och pruttade. LD har idogt arbetat för ökad jämställdhet. Lite skillnad.

    Satt i sin kontext är hennes bild inte konstig.

  4. Erik

    Varför är mensblod så laddat? Hade fotot varit lika ”äckligt” om också karlar blödde? I en kroppsfixerad värld där syntet höjs till skyarna behövs sådant här. I vederbörandes blogg figurerar inte den pryda kvinnan. Att en stark person som LD tar upp det samhället sällan pratar om kan, hör och häpna, kännas väldigt skönt för många.

    Dessutom finns det andra föräldrar som är betydligt mer självutlämnande än LD. Patrik Sjöberg t ex släppte en bok där han berättade om övergreppen han utsattes för som barn. Trots att han har en dotter valde han att gå ut och berätta sin historia. Jag försöker inte likställa mens med pedofili på något sätt. Poängen är att det finns människor där ute som behöver stöttning. Skällsord som menskossa och pms-kärring kastas dagligen på unga tjejer. Kan ovanstående bild normalisera blodet åtminstone en aning är det alltid något.

    Hur som helst initierar LD debatt, vilket är hedervärt i ett samhälle där ungdomar blir mobbade för sådant de inte kan rå för.

    Ibland helgar målet medlen, så att säga.

  5. Lisa

    Jag tycker att kvinnor kan hålla sina mensbindor för sig själva. Inte fota dem och lägga ut bildjäveln på nätet.
    LD gör ALLT i sin makt för att få uppmärksamhet. Det är fan inte sunt.

  6. joel

    men vanta….. var det inte du eller calle som for nagot ar sedan la upp en bild eller film pa calles nyklamda pormask..????? ar inte det typ ungefar samma sak..?

  7. Tess

    Blod som blod. Har sett folk lägga upp bilder på blodiga sår och tycker inte det är någon skillnad. Det är inget jag skulle lägga upp själv, men om någon annan gör det så kan det vara bra. Kanske den här tabun med mens luckras upp lite? Helst ska man dölja att man har mens, det märks redan i reklamen där det är såååå viktigt att bindan är ”osynlig”. Löjligt.

  8. Tove

    Men herregud det är bara mensblod? Vem bryr sig om det? Nästan alla kvinnor har haft/ ska ha/ har mens just i denna sekund. Förstår absolut inte varför det blir en sådan stor grej av det. Särskilt inte av vuxna kvinnor?! Jag är 18 år och i min umgänges krets som består av mestandels killar tyckte ingen av dem att det var det minsta äckligt, så varför är gnälla så mycket över det?

  9. Lina

    Man har ett eget ansvar över vad man vill se. Äcklas man över något på en blogg, så gå inte in där igen. Hur svårt ska det vara?

  10. Agnetha

    Angela: Saga: jag reagerar inte över blodet i sig egentligen (jag är själv kvinna och har haft mens ganska länge). Jag reagerar över känslan att plötsligt stå i någons badrum och titta ned i en trosa där det sitter en binda. Utan att vara förberedd på det. Det var så det kändes för mig i allafall. …

  11. Angela

    INGEN hade reagerat om Lady postat en bild på hundbajs eller näsblod.
    Varför är just MENSblod privat? Jo, för att vi uppfostrats till att mens är äckligt. När det bara är vanligt blod. Samhällsstrukturer som formar oss kvinnor på fler sätt än vi förstår, innan vi analyserar både oss själva och de beteenden som skiljer könen åt.

  12. namn

    Nä inget att hänga upp sig på. Håller med tidigare kommenterare, sluta tabubelägg och förebygg en jävla massa tonårsångest istället med lite neutalisering av det hela. Spelar ingen roll att vuxna talar om så fint för unga tjejer att mens iiiiinte är något att skämmas över, bara ingen får se det eller höras tala om det. Som det precis har gjorts med LDs lilla menschock. Med betoning på lilla, var ju bara en droppe :-). Spänn av alla lättskrämda pretton 😉

  13. Agnetha

    ….. Vet du, jag fattar ingenting av din förklaring men det säger nog mer om mig än om dig antar jag.
    När man publicerar något så tycker jag att man har ett ansvar, oavsett om man har en blogg eller om man sänder Tv nyheter eller målar något på väggen på sitt eget hus. Naturligtivs ska man inte gå omkring och ”akta” sig. Däremot kan man kanske medvetande göra vilka konsekvenser det får för andra människor. och kanske för sin egen självrespekts skull – att andra människor kanske inte uppfattar saker som man själv gör och tolkar/känner/tycker och vilka konsekvenser det kan få i framtiden – precis som Anita är inne på i inlägget här ovanför.

  14. Sara

    Tycker hennes inlägg är befriande i denna blogg/”vanliga” värld. Det är mer okej för människor att vika ut sig, visa sina tuttar, ja i princip vad som helst. Men att just en binda med några små mensdroppar ska väcka en såådan uppmärksamhet tycker jag säger väldigt mycket om detta samhälle. Vad som är socialt accepterat! det är alltså okej för många att se halvnakna bilder på tjejer, i reklamer, på tidningar som faktiskt stödjer ett förtryck där vi brudar ska upprätthålla det yttre till VILKET JÄÄVLA PRIS SOM HELST! för att sen gå crazy på grund av en blodig binda. jag önskar verkligen att alla affischer på halvnakna brudar som sänder helt fel signaler till unga och äldre flickor, brudar, tanter osv blev utbytta till en blodig binda!

  15. ...

    Agnetha: Ok, skrift kan missförstås lätt så jag ska förtydliga. Nej, jag menade att om man i princip levde efter att hela tiden tänka sig för vad andra tycker om en så skulle man ju bli knäpp. Så när jag skrev vem bryr sig om vad du tycker om någon så menade jag ur den synvinkeln, att föremålet för tankarna/tyckanden/dömanden kanske inte bryr sig.

  16. Natosh

    Tänk vad fantastisk det vore om mens blev betraktat som något naturligt och icke tabu-belagt. Tänk vad skönt det hade varit att slippa all ångest i tonåren över eventuella läckage som potentiellt kunnat göra en till åtlöje för resten av skoltiden, tänk att slippa den där skammen när man råkade hiva fram en tampong istället för lypsylen.

    Tänk vad fantastiskt det vore om den här bilden passerat obemärkt. Det gjorde den inte. Det betyder att vi behöver ”mens-kuppar” fortfarande. Av ovanstående anledningar. Utan ”mens-monster” hade varken du eller jag funnits.

    Någon skrev att man skulle varna för att ”nu ska jag publicera något äckligt”. Vad som är äckligt är ju en högst subjektiv åsikt. Jag skulle då hellre se varningstexten ”Nu ska jag publicera något som DU kanske tycker är äckligt”, (framför allt från inskränkta åsikter till pedikyr) eller så skiter vi i det och tar ansvar för vårt eget internetanvändande

  17. Frida

    Jag tycker att alla människor göra som de själv vill och känner för, passar det inte alla andra så kan de faktiskt bara ignorera det. Finns ingen som säger att man måste ha en massa åsikter om allt och alla. Det som är privat för mig är inte det för någon annan. Och det är bara blod. Men problemet är att det kommer ur fittan. Hade det kommit ut ett ben eller en arm hade ingen brytt sig. Blod som blod. Men folk är så känsliga.

  18. Agnetha

    Till: …..
    Jag vet inte, men, citat: ”vem bryr sig om vad du egentligen tycker om någon”
    Det känns ganska dömande tycker jag (fast jag kanske har en snedvriden uppfattning om vad ”döma” är) . Håll klaffen för ingen bryr sig om din åsikt- tolkar jag dina ord= dömande. Fast du brydde dig tydligen som svarade. 🙂

  19. Agnetha

    Till: ……..
    ja jag antar att jag är samma att döma som du som dömer mig. Jag har läst Lady D’s inlägg.
    Vad gäller andar saker så brukar jag zappa när det är cancerfonden reklam ”tre av fyra barn…” för jag blir så otroligt ledsen/upprörd/rädd.Jag undviker nyhetsrapportering från krigen där de visar bilder eftersom jag har svårt för detta. Jag lyssnar gärna på nyheterna på radio på grund av detta. Jag skulle inte vilja ha en bild av en sats eller något annat sexuellt när jag misnt anar det, men jag tycker inte att det är äckligt i sig. Alla har väl rätt att känna som de gör. En varning typ: ”Nu ska jag publicera något äckligt” hade jag uppskattat jätttemycket, då hade jag inte tittat.

  20. Honol

    mamsijosefin: bra att folk chockas över något överhuvudtaget i detta gränslösa samhälle. Vi matas dagligen med mer chockerande saker en en jäkla mensbinda ha! ha! Vi reagerar inte längre på döda kroppar, svältande ungar m.m. Vad märkligt att reagera på en binda egentligen, speciellt då nätet är fyllt med skit 🙂 Alex Schulman visade när folk klämmer bölder/finnar på nätet i sitt program på tv för ett tag sedan, skitäckliga bilder men ingen reagerade nämnvärt…

  21. mamsijosefin

    Oh.my.god! Alltså hon får göra vad hon vill men var inte detta liiite väl överdrivet??
    Jag satt nog och gapade i 3 min när jag såg bilden. Inte för att jag är chockad över lite mensblod men….ja bara chockad. Snart kommer det väl ett videoklipp när hon gör nr 2.

  22. C

    Då Lady Dahmer int ehar möjlighet att kommentera här på grund av att hon är spärrad (?) så klistrar jag in hennes senaste post som kanske förklarar en del Anitha.

    ”Gårdagens diskussion handlade mycket om integritet och gränser och jag har lagt märke till att man gärna projicerar sina egna känslor kring vad som är privat på andra och då uppfattar människor som gränslösa eller integritetslösa när deras gränser inte stämmer överrens med sin egen.

    Men jag har massvis med gränser. Jag bloggar t.ex aldrig om mitt äktenskap, mitt sexliv, min relation med mina vänner osv. Vad som är privat för dig behöver inte vara privat för mig och tvärtom, det har vi ju snackar om tidigare men det är viktigt att man kommer ihåg och tåls att upprepas.

    Jag tycker om att bryta tabun och utmana. Jag gillar inte snäva konventioner och regler och kan erkänna att förbud får mig att reagera som en trotsig femåring.

    Jag tycker inte alls att vi behöver bestämma gemensamt vad privat ska innebära och sen applicera det på varenda människa. Jag tycker inte att det behöver finnas nåt privat överhuvudtaget egentligen men att var och en får avgöra vad som är privat för just personen i fråga.

    Att avfärda människor som gränslösa bara för att deras gräns ser annorlunda ut än min funkar inte.”

  23. G

    Men herregud. Man kan ju undra om vissa här inne läser Anithas inlägg ordentligt? Verkar som att ni argbiggor skummar igenom och lägger till eget mellan raderna. Hon är kluven till Lady Dahmers post. Citat. Det är lika lite personligt påhopp som att påpeka för någon att denne har majs mellan tänderna. Och lika mycket som Lady Dahmer får visa upp sin förbannade mensbinda, lika mycket får Anitha kommentera denna – eller?
    Och nej, en mensbinda är inte så trevligt. Rätt äckligt. Lika äckligt som om en man hade lagt upp en bild på en kladd sperma på låret, eller en snorkråka. Varför dra gränsen vid en mensbinda förresten? Lägg upp en tampong i närbild! Gärna en tampong med sådana blodklumpar på! Riktigt sprängfylld! Eller varför inte ta en bild på ens egen jävla bajskorv i toan?
    HERREMINGUD vad människor är tröttsamma.

  24. Johanna Linde

    Jag tror ärligt talat att du ändå inte skulle förstå om jag försökte förklara mensinlägget för dig. Lika lite som du förstod detta med hen så tror jag inte att du fattar varför just en mensbild är relevant på en feministisk blogg och hur puckat det är att jämföra LDs inlägg med att Gert Fylking pruttade i tv. Sorry, jag lägger inte den tiden på att förklara för dig. Men på tal om att vara gränslös så tycker jag att du gång på gång visar stora problem med självbehärskning när du så ofta måste skriva dessa uppviglande inlägg om andra kvinnor. Vad har du för problem egentligen kan man undra? Gör du inget annat med din tid än att störa dig på folk runtomkring och vilja skapa lite ”bloggstormar”? Och hur tror du såna här inlägg uppfattas av framtida arbetsgivare? Tror du att det här inlägget ger en positiv bild av dig? Läs igen i så fall. Om du är orolig för vad folk ska tycka om dig föreslår jag att du slutar medverka i debattprogram och stänger ner den här bloggen på direkten. Jag vet knappt vem du är men jag har redan en oerhört negativ bild av dig. Såg dig i något debattprogram för en tid sedan och din argumentation var på en lågstadieelevs nivå, jag satt ärligt och skrattade åt dig. Och det här inlägget har du valt att döpa till ”bloggintegritet”. Bara en sån sak är ju så extremt roligt. Men jag tror inte du förstår varför och igen orkar jag fan inte förklara.

  25. ..,

    Agnetha, du har missförstått precis allt. Herregud så tröttsamt… Gå in på hennes blogg och läs inläggen samt kommentarerna till de aktuella inläggen. Vem är du att döma? Och vem bryr sig om vad du egentligen tycker om någon? En menabinda hakar du upp dig på, känner du likadant för en bild på en sats eller bilder på krigets offer eller cancerungar utan hår? Vissa saker är äckliga i dina ögon och vissa i andras ögon men det ör fortfarande en verklighet och om nån människa vill sjunga på bussen så får den göra det helst utan dina dömande synpunkter tack.

  26. Petra

    Näe, nu får det vara nog Anitha… Jag har följt din blogg så länge jag kan minnas men idag läste jag mitt sista inlägg här. Det här har varit en blogg med innehåll som jag har kunnat relatera till: föräldraskap, skönhet, relationer osv men vad händer nu egentligen? Bloggare som börjar skriva om andra bloggare har hållit på för länge anser jag. Om man inte kan komma på nått vettigare att skriva om än andra människor och vad de gör och inte så kan man lika gärna hålla käft!

  27. Chris

    Anitha. Lady Dagmer har tänkt på att göra ett sådant inlägg länge faktiskt innan hon gjorde det. Och nej, TV3 ses inte som en sämre kanal på grund av Fylking, de har sämre utbud helt enkelt. Kanal 5 har ju fråga Olle med massa skumma innehåll och Big Brother så din tes spricker ju. Kanal 5 är en populär kanal, i alla fall slår den bättre än 3:an. Zooma ut lite. Och Ladu Dahmer må vara aggressiv men hon är jäkligt saklig och har argument som få klarar av att bemöta på en normal nivå. Det är nog därför hon blockeras här tror jag. Hon har aldrig varit ett troll nämligen.

  28. Agnetha (igen)

    Å, lite snabb. inte bara ”Vilka människors gillande” utan kanske snarare ”vilka människors uppmärksamhet”. Jag tänker på Flashack. Trots att jag i skrivandets stund har pinsamt mycket fritid skulle jag aldrig ge mig in på Flashback.

  29. Agnetha

    Man får väl nästan gratulera Lady D för att hon lyckades med sin mission: mer uppmärksamhet. Tittar man på helhetsbilden på personen bakom bloggen så måste man väl ta till de medel som finns när det inte finns så mycket som underbygger bakom.

    Jag blev otroligt äcklad och irriterad när mensbilden ploppade upp på min skärm, helt utan förvarning. Som kvinna är jag inte särskilt kräsmagad men för mig är mens ungefär som alla andra kroppsvätskor. Att dessutom publicera det bara för att ”se vad som händer” – dvs. för att få uppmärksamhet känns lite grand som att dra ned byxorna på öppen gata. Eller resa sig upp på bussen och börja sjunga O sole Mio med sin mest hesa röst. Jag vet inte. Några skrattar men vad tänker ”folk” innerst inne? Jag vet vad jag tänker och jag tror inte jag är ensam ….

    Många verkar ju otroligt imponerade och hurrar Lady D, men vilka är de, vilka finns bakom? Hon hälsar till Flashback-forumet, vilka är det som använder Flashback …? Vilka människors gillande är det man söker?

    Nä, jag säger tummen ned. Sen tycker jag också att det är sorgligt när man inte förstår att människor tolkar, ser och dömer. Som förälder tycker jag att man har ett ansvar mot sina barn att faktiskt tänka på att vi är sociala varelser i en social värld. Även om man själv inte tycker att det är roligt så är det ändå kontentan.

  30. anithaschulman

    Gert Fylking pruttade väl alfabetet live hos Aschbergs, Diskutabelt i en rosa träningsoverall för över 20 år sen. Idag tycker fortfarande folk att TV3 är en ”sämre” kanal pga. det. Men det beror väl på vilken strid man vill ta. Direkta provokatörer finns det alltid vad de når för höjder och djup vet jag inte. Men jag tror alltid det är dumt att ladda ”feelings of the moment” med argument för att bygga en tes och inte tvärt om. Diskussioner går det trender i.

  31. Sandra

    Hahaha. Lady Dahmer måste ju blockas. Hon verkar faktiskt helt manisk och aggressiv och är inte alls ute i något annat syfte än att BRÅKA.

  32. Klara

    Först, tycker jag det är fel att skriva och föra diskussion om en person man valt blicka på sin blogg.

    Sedan, måste jag säga, är det intrycket jag fått av din blogg är att du försvårar dina chanser att få både jobb och respekt i framtiden. Du har själv framställt dig som en oerhört svart-vit person med mycket konservativa (ej i en positiv mening) och speciella åsikter. Du är gammalmodigt, omoralisk som få, dömande och riktigt jävla osympatisk.

    Lady Dahmer har åtminstone ett syfte med sina utspel. Du är ju bara allmänt obehaglig. Och du ska veta Anitha, trots att du själv menar att du står för allt, så pratar människor ständigt om det du publicerat i din blogg. Och folk vill faktiskt inte förknippas med dig. Den här kommentaren kommer du ta bort. Men ändå.

  33. kerstin

    Lite som att kasta sten i glashus, men det är din blogg och du skriver och lägger ut de bilder som du vill. Bra att du står för det i alla fall.
    En sak kan jag dock lova dig, det kommer en dag då Penny kommer att ifrågasätta allt, och då hjälper det inte hur mycket du än står upp och argumenterar för det du en gång lämnat ut i din blogg. Hon kommer att tycka att du är skämmig och pinsam hur du än vrider på saken.

  34. Hanna

    Vem bryr sig? Det är en binda med lite blod i. Skulle jag lägga upp det själv? Nej, det skulle jag inte. Men jag skiter fullständigt i att hon gör det. Mens är naturligt.

    Finns väl viktigare saker att lägga energi på? Eller viktigare debatter att ta?

  35. Christina

    Ellinor: Varför är det så? Det finns ju så mkt äckligt på nätet, det är bara att logga ut som hjälper. Du ser ju krigshärjade barn i reklampausen på tv, på facebook m.m. Är det inte märkligt att folk blir så upprörda av en binda med lite mens i men knappt reagerar på svältande ungar omgivna av flugor?

  36. Ellinor

    Håller med Almenäs. Jag jobbar som läkare och se kroppsvätskor dagligen. Men mensblod och använda bindor är inget jag vill se på bloggar eller Instagramflöden.

  37. Sara

    Intressant att du anser att du själv inte är för gränslös när du går till personangrepp eller ifrågasätter en annan persons upplevelse trots att du inte var där. I min värld är det tusen gånger värre än att lägga ut denna bild. Om jag vore arbetsgivare så skulle jag aldrig anställa dig efter att ha gått igenom din blogg. Du framstår ofta som onyanserad och diskriminerande och du vägrar ta till dig kritik även när den är saklig eller relevant. Självklart har människor rätt att tycka olika, men om man baserar sitt tyckande på felaktig information eller sticker ut hakan i väldigt kontroversiella frågor så är det inte konstigt att man får starka reaktioner. Det är stor skillnad på att kritisera någon i ett privat samtal och att kritisera någon i en blogg. Om personen ifråga inte ens får en chans att kommentera när den blir uthängd i ett offentligt forum på det här sättet så är det rent fegt. Om det här var ditt sätt att starta en diskussion om gränser så hoppas jag att du tänker igenom vad du själv skriver och publicerar. Du kanske inte lägger ut för utlämnande bilder på din familj, men samtidigt drar du dig inte för att lämna ut eller ifrågasätta andra människors val och upplevelser utan någon som helst eftertanke. Jag tycker att det syns tydligt i kommentarsfältet att detta inte är okej. Gör dig själv en tjänst och medge att du begick ett misstag här och låt lady dahmer kommentera.

  38. Karin

    Alltså herregud, istället för att sitta och bygga på denna bitterhet mot alla feminister kan du väl bara läsa något annat. LD har sina gränser och sitt privatliv och att du skriver ett inlägg om henne som hon inte ens kan bemöta är ju ungefär så lågt man kan sjunka. Läs och skriv om bloggare du tycker om istället. Gör om gör rätt.

  39. Christina

    Jag kan dock tycka att det är värre när föräldrar hänger ut sina barn som får modella kläder etc, det är integritetskränkande mot barnet. En vuxen bloggerska sätter sina egna integritetsgränser ju. Sånt är äckligt eller när tonåringar sexar till sig och postar ut bilder. Jag säger inte att en binda inte är äcklig för det är äckligt med blod för mig men det betyder inte att det är äckligt allt det jag skrev för någon annan. Den vidrigaste egenskapen är nog ändå den dömande. Att sitta och döma och bestämma utifrån sig själv vem som är äcklig och vem som inte är det. (Säger inte att du Anitha har dömt ut LD i detta inlägg)

  40. amanda

    Alltså, du har blockerat Ladydahmer samtidigt som du bloggar om henne. Jag som sjuttonåring tycker till och med att det är moget, var du vuxen eller vad sa du?

  41. Zella

    Alltså det är så svårt det här. För jag gillar din blogg och läser den gärna, även om du retar upp mig ibland så tycker jag ändå om det 🙂 Men att du visar din dotter så mycket vet jag inte om det är så bra egentligen. Jag var i parken med min son och plötsligt såg jag henne med sin barnflicka (?) gungandes i Vasaparken och det kändes så märkligt. Plötsligt var hon en ”kändis”, fast hon bara är en liten liten ”bäbis”.

  42. Karin

    Anitha, är det så att Lady Dahmer är blockad på din blogg? Samtidigt som du skriver om henne i ett inlägg? Hon får alltså ingen möjlighet att själv bemöta den kritik som uppkommer i kommentarsfältet? Hoppas verkligen inte att det är så, oerhört lågt och konstigt i så fall!

  43. Lexie

    Alla har vi olika sätt att se integritet på. Lady Dahmer är en samhällsdebattör och provokatör och att lägga ut såna här bilder samt skriva om sådana saker ligger inom hennes område, hon skriver t.ex. aldrig privata detaljer om hennes egna barn eller make, hennes barn agerar inte modeller för kläder etc. Lady Dahmer får jobb på grund av sådana här inlägg, hon tjänar pengar på att ifrågasätta normerna. Det behövs sådana människor som hon, som rör om i grytan, som skapar debatt både högt och lågt. Att vissa blir chockade är inte konstigt, vi är inte vana att se sånt här. Jag blev själv chockad och äcklad, men nu när några dagar gått så känner jag ok, fine, varför inte. Jag blir äcklad på samma nivå av insprutade ankläppar på tonårsbloggerskor för att nämna ett exempel.

  44. L

    Jag anser att det är hennes relation till bilden som gör det rätt/fel. Ärligt talat, varför ska den inte få finnas för att någon tycker att mens är äckligt? Jag tycker att Reinis/sår/fotsvamp är äcklig men jag ifrågasätter inte att bilden i tidningen. Och så var det ju någon offentlig person som tyckte att det var PRIVAT och ska definitivt inte synas i sociala medier. Men vem är den personen att bestämma vad som är för privat för Lady Dahmer? Jag anser att inget kan vara för privat om inte den aktuella personen tycker det.

  45. Leila

    Det är en av anledningarna till varför jag varken läser hennes blogg eller följer henne på instagram/twitter. Jag vill inte se en blodig mensbinda lika lite som jag vill se bild på annat blod och sårskorpor, eller vad det nu kan vara.
    Givetvis ska ingen tjej eller kvinna skämmas över att de har mens, det är ju faktiskt naturligt och bevis på att det står bra till hos oss. Jag blöder en gång i månaden och är stolt över det! Men jag kommer aldrig ta en endaste bild på en använd binda eller tampong.

  46. Maria

    Tycker det är lite märkligt att använda någon som exempel och inte ge dem chansen att själva svara på varför eller hur. Unblocka Lady Dahmer och ta debatten med henne tycker jag. Att låta dina bloggläsare gå loss på vad en annan bloggare skrivit utan att veta syfte eller bakgrund är ju lite bakvänt sätt att debattera kanske?

  47. Lisa

    Lady Dahmer skriver på hennes Twitter: ”Jag bloggar ju t.ex inte om mitt äktenskap, mitt sexliv, relationer med vissa människor, mina vänner eller mina barns problem. m.m. Jag tycker att det är viktigt att vi hellre talar om människor rätt att själva bestämma var gränsen går än att sätta en gräns för alla. Vad som är privat för mig är inte privat för dig och vice versa. Att avfärda nån som gränslös för att dennes gräns ser annorlunda ut = ej ok”

  48. Karin

    Ja R.H, och det är väl precis det hon gör också? Desssutom är det mer än ”en mensig binda”, det är ett bidrag i debatten om varför det ska vara så förbannat skamfyllt med kvinnors kroppar och det som ev kommer ur dem. Och varför det inte riktigt är lika skamligt det som kommer ur mäns kroppar. Coolt av LD att sticka ut hakan på ett sådant sätt tycker jag. Riktigt coolt!

  49. R.H.

    Det spelar ingen roll om Anitha gillar LadyDahmer eller inte. Det där inlägget med blodig binda är helt enkelt inte OK. Mensblod är visserligen något naturligt men det betyder inte att man ska skylta med det på det sättet.

    Mycket här i livet är naturligt men vi har, som ett samhälle, kommit överens om vart gränsen går. Att Lady Dahmer lägger upp en sån bild är något hon absolut får göra, men då får hon också ta konsekvenserna och folks reaktioner.

  50. Rebecka

    Eller kan det vara så Frida att du väljer att ignorera det aktuella inlägget och tar upp en sak som inte alls är relevant för frågan för att du också tycker om att ta kort på ditt mensblod och lägga upp på internet? Dessutom var det väl inte så att Anitha ifrågasatte ett sexuellt övergrepp, möjligtvis sexuella trakasserier, men det är väl rätt stor skillnad?

    Jag skulle i alla fall bli irriterad och äcklad om någon av mina vänner valde att lägga upp bilder på en mensig binda så att jag skulle bli tvungen att se detta i mitt instagram- eller twitterflöde.

  51. Frida

    Kan det vara så att du stör dig på henne pga hennes klockrena kritik till ditt tidigare inlägg där du ifrågasätter ett sexuellt övergrepp?

Comments are closed.