Anitha Schulman

När Hollywoodfruarna tappade masken

Pressbild TV3

Kollade på Hollywood Fruar igår. Trailen hade ju minst sagt garanterat ”bra teve”. Så det ville man ju inte missa. Men den här gången blev eftersmaken sämre än sämst. När man är så cynisk att man provocerar Gunilla till att få ”ett bryt” då är det inget annat än regisserad mobbing. Gunilla ”levererar” ju ändå utan provokation.

I början av programserien kunde man väl på något märkligt sätt gilla dessa fruar i all deras knäpphet. Hitta det lika i det olika. Men sen Gunilla kommit in har ju serien tagit en märklig vändning. Nu vill man se vad för sjukt hon hittar på denna gång.

Alla de andra fruarna verkar tillsynes ganska normala i hennes sällskap. Tills man börjar analysera. Ingen av fruarna har ju alla hästar hemma. Maria framstår som allt mer pantad snarare än varm. Som tur är har hon ju rösten som förlåter det mesta. Hon och Mindy lever i sin lilla såpbubbla och nöjda och glada i den. Isabell kör sitt race och är ”den kaxiga” gullig mot mot alla hon gillar men dryg mot alla hon inte gillar. Margareta som har hela sin skruvade familjesituation har ju verkligen inga skrupler på vad som ska sägas eller inte i teve. Ganska kall och oempatisk om ni frågar mig. Eller snarare spelat empatisk på grund av bristen på den.

Gunilla, ja hon är ju bara sig själv. Har inte gått in i någon karaktär utan är nog precis som hon är bakom kameran också. Finns inte så mycket mer att säga om det mer än det som redan sagts.

Men scenen på pressfotograferingen igår var inget annat än ren mobbing. Om man hade översatt fruar till flickor. Så hände följande:

En flicka har spelat in en elak låt om en annan flicka. Fast hon säger att det är positivt att hennes egenskaper har liksom resulterat i en låt. Texten handlar om den här flickan som inte riktigt lever eller har samma förutsättningar som dom andra. En riktig statuslåt för att urskilja vad som är ”weird” i deras öron. De andra flickorna och deras kompisar skrattar med och gör miner bakom ryggen på den fjärde flickan som låten är till när den spelas upp.

När den fjärde flickan ifrågasätter texten i låten, hoppar den kaxiga flickan på henne och berättar hur ”FEL” hon är. Duktigt påhejad av sin killkompis och de övriga flickorna. Flickan som till synes verkar snäll tar ton och berättar hur rädd hon är för den fjärde flickan och den fjärde flickan går i försvar. Då rycker den snälla flickans kompis in och rullar med ögonen. Ja det hela eskalerar och kameran får slutligen stängas av. Den fjärde flickan vill inte vara med och leka. I slutet så skrattar hon genom tårarna och berättar att hon minsann inte är så ensam som man kanske tror. Fast man vet att hon är det. Hon med.

Det här var en riktig bottennivå Hollywood Fruar. Har kollat en del på amerikanska New York Fruar och där är ju alla karaktärerna oempatiska så det finns liksom ingen för oss i tevesoffan att alliera oss med utan bara chockeras av. En annan typ av underhållning. Fick samma känsla igår för de svenska fruarna. Nu är nog den här teveeran över.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amie Mechem

    I simply want to mention I’m beginner to blogging and honestly enjoyed you’re blog. Most likely I’m likely to bookmark your website . You definitely come with wonderful stories. Kudos for sharing your web-site.

  2. Emelie

    Så bra skrivet! Mobbing är vad jag tolkat in sedan många avsnitt tillbaka och nu sist blev det bara för äckligt. Har själv varit med om liknande situationer i barndomen där händelseförloppet varit likadant. Sjukt att så många verkar tycka det är ok att hålla på så. Blir illa berörd.

  3. Malin

    Anna:

    Min dotter på 15 år sa också med ledsen röst ”Men varför gör de så där, fy vad taskigt”, Ja, vad säger man? Håller med bara antar jag.

  4. anna

    Skriv din kommentar här! Du har helt rätt. mobbing på vuxennivå är vidrigt att se. Såg programet med min 9-åriga dotter som blev ledsen av att se detta. Mamma, det där e ju mobbing, sa hon. Hon vet bättre än de flesta vuxna. Sorgligt!

  5. Malin

    Vet du Sara!

    Diskutera inte mer med de som håller på Maria o co. De är ju samma mobbande skitkärringar de naturligtvis och inga människor du behöver förklara dig inför!

  6. Sara

    Laila, jag kanske ska börja med att citera dina egna skrivna ord: Man ser det man vill. Mer behöver jag nog inte skriva. Om du inte var på plats vid situationen och bara har sett via tv3 så får man inte under något tillfälle se vad som händer på Marias telefonskärm, men jag citerar igen: Man ser det man vill se!

  7. Karin

    Liten kommentar: jag tycker att Margareta verkar helt normal, en jag skulle kunna umgås med, en person som i mina ögon är helt vanlig. Visst, maken är grymt gammal, men han verkar mer som 61 än 81 och 20 års åldersskillnad har väl en hel del i sina förhållanden? Inte supervanligt så klart men betyder inte att man är en vidrig människa! Herregud, de är väl kära, är inte det bra?
    Gunilla verkar inte balanserad/frisk och borde inte vara med i nästa säsong. Det blir som lyteskomik fast värre.

  8. Laila

    Först till Sara.Vad jag ser så sitter Maria och småler hela tiden.Försöker gömma sig bakom Isabell och nickar menande och håller med Isabell hela tiden.
    janna tittade åter igen på sista klippet och visst filmar,vilket gör det än mer vidrigt.Verkligen tonårsfasoner. Vet snart inte vad man ska tycka.Vem som är vidrigast utav dem.Såg ett radioprogram med Maria en gång där de pratade barnuppfostran.Frågan var om hon alltid kunde behålla lugnet och aldrig bli arg.Frågan löd, om dina barn propsar på att få något i en affär detta ”gällde då de va små” Hon tog inte konflikten i affären utan köpte lugnt det de ville ha.När de kom ut ur affären tog hon nu vad de hade köpt och slängde iväg det, för de skulle minnsann inte ha något de gnällt till sig.Många har gnällt på Gunilla hur hon behandlat Erika,men är detta ett bättre sätt av barnuppfostran.

  9. Lena

    Intressant att så många kan läsa tankar. ”Hånleenden” och himlande med ögonen, varför? Vet ni egentligen det? Var det till Gunilla? Var det för att alla visste vad denna låt skulle medföra? Mobbing? Var det uppgjort med låten? Var det fruarna som bestämt att ”nu spelar vi upp en hemsk låt om Gunilla”? Har någon bestämt det så var det nog tv3, för även de vet ju vad som triggar Gunilla. Se bakåt i seriens historia, varje slut fotografering är ett enda gräl. Tv3 vill ha det så, knappast fruarna. Ingen av oss vet vilka tankar som far genom deras huvuden, ingen av oss vet hur vi själva skulle ha betett oss i denna situation och ingen vet heller hur regisserat detta var från tv3´s sida (en hel del misstänker jag). Jag säger inte att någon gjort fel eller rätt, för det är så mycket man inte vet, som inte syns. Det enda vi har fått se är ”bra tv”, och de har ju lyckats. Bloggar, radio och tv följer ju detta ”bråk” och lägger grunden för en ny säsong… och sen kommer frågan ”ska Gunilla vara med eller inte”… på det sättet hålls intresset uppe. Vi går på det varenda en. Det som skrämmer mig är att läsa kommentarer och bloggar där personer dömer dessa kvinnor utan att egentligen veta någonting. Hur man läser av ansiktsuttryck är individuellt, och alla tolkar på sitt sätt. Så inse – ni är bara en del av ett spel, ett sätt att skapa bra TV.

  10. Janna

    Är det ingen som ser att Maria och Mindy FILMAR/tar kort på Gunilla när hon står och är upprörd?! DET tycker jag känns jävligt osmakligt!

  11. Hanna

    Fast jag tycker det var helt rätt att de sa ifrån. Maria har verkligen inte snackat skit om gunilla så hon förtjänar inte att bli påhoppad sådär. Onödigt att spela låten är det ju, men gunilla ska väl inte få säga vad som helst (under hela säsongen) och de bara tar det.

  12. susanne

    Bra inlägg, verkligen! Men en liten petitess: Du glömde skriva varför den snälla flickan tog ton. Den fjärde flickan gick ju faktiskt till ett grovt verbalt angrepp (oprovocerat av den snälla flickan enligt vad jag såg) på den snälla flickan.

  13. Sara

    Fortsättning: Hela klassen (svenska folket) har nu fått höra vad som hänt av en klasskamrat (TV3) som berättat vad han sett. Hela klassen springer fram till flickorna och berättar för dem vilka hemska människor dem är, ja för själv skulle dem aldrig göra något så hemskt, dem har heller aldrig begått något fel i deras liv och förklarar att därför att de aldrig någonsin skulle förlåta dessa flickor. Så fortsätter dem att berätta för flickorna vilka elaka människor dem är och inte är dem sena att påpeka allt som är fel med flickorna från att vara labil till genomrutten. Klassen tycker självklart att dem har rätt trots att dem inte var där, men de är ju i majoritet och så många människor kan ju inte ha fel!

    Känns det som att historien upprepar sig? Kanske man inte ska vara så snabb med att döma andra när man själv beter sig likadant!

  14. Louise Pettersson

    nu får gunilla smaka på sin egna medicin tycker jag. hon har pratat över huvudet på folk hela serien. suttit bredvid en stackars liten flicka och talat om hur hon ångrar sitt beslut och har flertalet ggr pratat väldigt respektlöst och nedvärderande mot andra. visst, kanske inte skulle spelat upp låten men de va MARGARETAS beslut. inte de andras. en vuxen människa går inte bara fram och drar ur sladden. jag tycker gunilla har samlat ihop till detta själv och 3 kan inte inte ha fel och en rätt efter alla dessa turer med gunilla. de är ju ngt fel på kvinnan. ngt socialt handikappad kan jag tycka. är man elak så blir de till slut såhär.

  15. li

    Kom på en annan sak. Vem i helvete tar fram en bandspelare 2012 för att spela upp en låt? Dessutom någon som påstår sig arbeta med musik. Näe. DET är skumt.

  16. ulrica

    De retade och var elaka mot henne för att få en reaktion. Klart hon hugger hon var ju helt trängd! Gunilla började med att ge Isabelle komplimanger för hennes skor man Isabell var spydig o tittade bara åt ett annat håll! Läskigt att produktionsbolaget hejjar på en sådan mobbning!!! Gunilla vann sympatier igår. Elakast och mest osympatisk är Isabelle som inte skulle vara nånting utan Steves pengar!

  17. WM

    Jag tänkte igår kväll innan jag somnade varför valde Tv3 att spela in och visa upp vuxenmobbing på bästa sändningstid i tv? Mobbing i alla dess former är oacceptabelt i ett dagens moderna samhälle, mobbing skall aldrig uppmuntras! Gunilla kommer in där glad och ger Isabel komplimanger om att hon har fin blus och skor. Isabel fnyser på näsan med sitt tack, tänk om Isabel kunde ha givit Gunilla en komplimang och sträckt ut sin hand! Svenska Hollywood fruar har verkligen spelat ut sin roll. Dags för tv 3 att börja tänka nytt och seriöst. Igår tyckte jag att de övriga kvinnorna verkligen visade upp sina rätta jag, den påklistrade fasaden har just bara varit en fasad för oss tv tittare. Programmet har handlat om samma skåpmat varje vecka, shopping, middagar, inredning tråkigt och tjatigt. Så kommer Gunilla in som vill lite mer än bara shoppa, hon vill vara stagemom samt tar hand om sin 80 åriga mamma och jobbar lite med sin egna karriär, är det så fel? En ensamstående mamma som försöker göra så gott hon kan med sitt liv. Dags för Tv 3 att bryta trenden och börja visa svenska Hollywood MÄN.
    Tack Anitha för ditt fina inlägg!

  18. Sara

    Laila. Nu har jag än en gång tittat på sekvensen för din skull. Nu har jag samlat alla gånger som man ser Maria under sekvensen: Rätta mig om jag har fel! 32:02, Man ser Maria lyssna på låten 33:02, Maria tittar på Isabell och kollar sen mot telefonen 33:34 Maria sätter på sig läppstift 33:45 Maria tar emot en väska och lägger den på golvet och fixar till håret 33:57 Maria kollar på Gunilla och Margareta som argumenterar 34:02 Maria kollar igen 34:14 Maria kollar igen, nickar lätt när Gunilla säger att hon ska gå 35:06 Maria skrattar åt Isabells härming (håller med om att det inte alls är snällt) 35:09 Maria svarar på Gunillas elaka kommentar. Det är alla gånger som Maria visas under den tiden och som tidigare såg jag inte en gång då Maria hånler eller som du skriver himlar med ögonen. Jag ser inga tecken av att Maria verkar njuta av situationen heller. Men det är ju också lätt att vara efterklok och säga att hon kunnat stänga av CD:n, eller hur! Hade inte själv vetat vad jag skulle ha gjort i den där situationen. Den är ju som sagt ganska absurd!

  19. loppan

    Det dar vad precis vad jag tyckte och framforallt kom Isabells riktiga sida fram. Usch vad jag blev acklad av att se pa det. Laten var ju ocksa fruktansvart dalig! Daligt rimmat, konstig tonart, dalig sang (sorry) och musik. Och nej jag ar inte ett fan av Gunilla. Men mobbning star jag aldrig bakom.

  20. Laila

    Sara då ser du bara det du vill se.Det är många gånger som Maria sitter och himlar med ögonen mot Mindy och tycks riktigt njuta av situationen.Honskrattar när IsaBell härmar Gunilla som ett ex.Ta dig du en titt till.Om nu Maria är så sympatisk som hon utgör sig för att vara så kunde hon lugnt men bestämt bett M stänga av skivan.Detta betende är inte acceptabelt bland vuxna människor.Hur Gunilla än må vara så förtjänade hon inte att kränkas på detta vis.Vidrigt…….. alla de där frurna är nog lite Hollyweird.

  21. Monika

    Tack Anitha för ett mycket bra inlägg. Jag är absolut inget fan av Gunilla, men detta var ren och skär vuxenmobbing. fruktansvärt betende av tre vuxna kvinnor….Inte underligt att skolmobbingen ökar när vuxna håller på så här.

  22. Lisa

    Jag äcklas över deras vidriga ytlighet. Jag skulle inte stå ut en sekund med de där innehållslösa skyltdockorna.

    Läskigast är tamejfan inte Gunilla utan det är Isabel. Hon är inte alls den hon var för några år sedan. Det är sjukt hur man kan förvandlas både fysiskt och mentalt som hon gjort de senaste åren. Hon var rent motbjudande på Schulman Show också.

    Som sagt. Hollyweird är de allihop.

  23. E

    Tyckte oxå det blev fult igår. Att håna ngn i grupp är aldrig ok. Dessutom kan ordet Hollyweird stämma in på alla i gårdagens samling. Hur många två åringar har tex ett eget dressingroom?

  24. Karin

    Sjukt bra skrivet! Fick rysningar. Igår när jag såg det blev jag illa till mods. Även ifall jag inte är Gunillas största fan så tycker jag inte det är särskilt snällt att dra in värsta bandspelaren det första man gör. Då matar man ju monstret precis som om dem vill se reaktionen. Isabel är bara är kaxig och säger ”Ja men gå då!” Hon har ju ingen empati alls och dessutom lyser osäkerheten genom rutan. Om ingen gör som hon säger eller dyrkar henne då får man banne mig så mycket verbalt påhopp att man inte kan stå senare… Margareta är en reko tjej men samtidigt iskall. Jag reagerade på när hon sade till Gunilla att hennes dotter skulle gå till henne ”för då skulle allting bli bra?”. Som om hon kan omvandla alla till superstjärnor. Då överskattar man nog sin förmåga lite för mycket… Nä Gunilla kanske inte inte har alla höns hemma men de andra fruarna är inte så jävla mycket bättre. Isabel Adrian reagerade ju på att Gunilla tog med en katt till hennes dotters babyshower. Kom igggeeeen det var ju ändå en massa djur där. Det är inte världens undergång liksom. Inte heller om man misstar hennes man för en annan. Inget illa menat. Är hon drottning eller? Njae Gunilla må vara sig själv men igår så var det mobbing och jag känner mycket väl igen det där för jag har varit med om det själv. Det är inte alltid dem starkaste och dem som är fler än en som har rätt. Det är ett fult spel och jag tycker synd om Gunilla.

  25. Sara

    Jag kan inte ha sett samma program som du! Jag har sett den här sekvensen 5 gånger nu och inte en gång ser jag att Maria Montazami hånskrattar! Jag tycker verkligen inte att det är okej att Margareta spelar upp den elaka låten, så missuppfatta mig inte. Men jag kan inte någon stans under klippet se att varken Maria eller Mindy hånskrattar åt Gunilla. Vad ska dem göra liksom slänga sig över CD:n och stänga av den… Isabel och Gunilla är ju ärkefiender så det är ju inte konstigt att dem bråka.. men berätta gärna för mig när Maria hånskrattar åt Gunilla, för jag kan inte se det någon gång under klippet. Intressant att du glömde den fjärde flickans utbrott: ”Och den här satmaran då” innan den till synes snälla flickan säger hur rädd hon är för henne. Se om se rätt!

  26. Karin

    Väldigt bra skrivet och beskrivet!
    Håller med dig helt och fullt.
    Ett gäng skruvade fruar är vad det är..
    Tror nog inte heller att tv3 kan göra så mycket mer av serien. Mobbning är aldrig ok. Synd att de andra fruarna försvarar sig på ett konstigt sätt. Man föstår att vissa av fruarna försöker visa upp en bild av sig själv som dom inte är, det framkommer ju i sista avsnittet om inte förr.

  27. Lina

    Bra skrivet! Tyckte själv också att det gick över gränsen för mobbning. Visst, Gunilla är inte guds bästa barn, men mobbning är ALDRIG ok.

  28. Mama

    Tack för att du satte ord på alla mina tankar. Skönt att den svenska jantelagen inte klär flickorna. Det var visst anledningen till att man valde att stanna i staterna. Be my guest!!!

Comments are closed.