Anitha Schulman

Hattar och mössor

Jäklar vilket väderomslag! Herregud. Nu fick mössan åka på som jag fått från min kompis Margrete hon stickar egna. Så duktig. Ni måste kolla in hennes fina webshop här!

Jag har funderat på det här med att säga ifrån. Okej nu kommer återigen en generationsspaning. Men på sista tiden har jag hört talas om ”de unga” som vägrar köra bil för att det är läskigt. Trots att det ingår i deras arbetsuppgifter, man kan ju undra varför de tar jobbet om de känner så. Det är ju klurigt för arbetsgivaren på intervjun att lista ut att det är fallet när personen ifråga har körkort. Har även hört om unga människor som säger, nej det där vill jag inte göra. Fast att det ingår i deras jobb.

Jag tycker verkligen att det är asbra att man fostras med ett kurage och stark självkänsla. Men jag tror man måste veta hur man ska använda det. Själv skulle jag som praktikant aldrig vågat säga till min chef att jag tyckte det var läskigt att köra bil. Förr i tiden hade det inneburit sparken. En gång fick jag köra en sexton meter lång kranbil. Grät nästan hela vägen av rädsla när jag körde den, men ringde inte chefen utan min dåvarande pojkvän och debriefade. Men jag gjorde det! Andra gången var det inte lika läskigt som den första. Tredje gången körde jag bilen som att jag inte gjort något annat. Men skit i det.

Det jag menar med att jag säger att det är bra att ha kurage är att det är bra att kunna sätta gränser för sig själv och stå för sin åsikt. Men att lära sig att använda dem i rätt situationer för att inte i slutändan vara kontraproduktiv.

Exempelvis om jag nu anställer en person som vägrar köra bil, så kommer ju personen inte få jobb hos mig igen nästa gång jag rekryterar för att det blir ett arbetshinder. Även om hen är bra på allt annat. Då går personen vidare till nästa arbetsplats och samma sak kanske händer där och igen och igen. Tills personen byter yrke eller karriär. Ingen är ju oersättlig som sagt. Så istället för att övervinna sina personliga hinder eller prestige är det kanske dumt att i långa loppet använda sin goda självkänsla på fel sätt, utan där det verkligen behövs.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. anithaschulman

    Hejhej, nej jag är inte gravid för att jackan putar ut lite på bilden. Man ska inte tro på allt man ser 🙂 Jag lovar att underrätta när så är fallet.

  2. sassa

    Men JESUS är folk så besatta av ordet HEN att dom blir varm i kroppen och rörda av det ordet? lugna ner er 😉

  3. Jennie

    Att visa civilkurage handlar om att gå mot strömmen, ta en ståndpunkt och våga ta strid för det man tror på. Att genom mod och kärlek till andra handla osjälviskt. Som jag fattat det. Att köra bil för att få behålla jobbet har med arbetsmoral att göra tycker jag. Annars håller jag med dig, det går för långt ibland det där med att allt jobb måste vara kanonroligt och kännas helt rätt varje sekund.

  4. Matilda

    Fast det där är inte civilkurage? Civilkurage handlar om att ingripa och hjälpa en medmänniska i nöd. Att gå mellan när en misshandel eller ett rån pågår, till exempel. ”Civil” eftersom det är en privatperson och inte en myndighetsutövare (polis eller så) som ingriper.

    Att våga köra bil trots att det är läskigt är ju bara vanligt mod.

  5. Lisa

    Håller med, utmaningar gör oss STARKA!

    Och söta fina Anitha, det fanns ett hen i dig med! Kanske en engångsföreteelse, men tusan så snyggt 🙂 Finns inget vackrare än ett ”ok, håller inte med men jag testar väl ändå då”. Kram!

  6. Andrea

    Snygg mössa! dem kan man inte få för många av:)

    Vilket hotell var det du och Penny bodde på när ni var själva på Kanarieöarna? visst var ni nöjda? är det ett barnvänligt hotell?
    trevlig helg!

  7. Klara

    Jag blev alldeles varm i kroppen när jag såg att du använt ”hen”. Dagens första leende efter bakfylla och ångest på soffan. Puss.

Comments are closed.