Anitha Schulman

Tack, Hjälp, Förlåt

Har spelat in ett maratonrace med podcasts så man blir helt tom i bollen efteråt. Dränerad och pantad. Vi spelade in en frågepod och det blev så många frågor då det blev två podar och sen spelade vi in en vanlig.
Jag tänkte på en grej härom dagen. Att bland en av de finaste egenskaper man kan ha är att vara snäll. Folk som är snälla tycker ju att de blir så ointressanta. Men det är ju en begåvning att vara snäll. För snäll ligger så långt ifrån våra primala instinkter. De som säger att man föds god ljuger. För allt handlar om överlevnad och överlevnadsdragen är reptilen i dig. Girig, självisk, flyktig, rädd och ilsk. Så snäll är bland det finaste man kan vara. Det är mycket lättare att vara elak och trycka ner än god och förlåta. När man har barn förstår man hur laddat ett ”förlåt” är. Det är undergivelse och empati i ett.
Jag var på ett bröllop för en månad sen och prästen under vigseln talade om tre viktiga ord man ska bära med sig i livet eller i en relation. Tack, Hjälp, och Förlåt. De orden eller handlingarna är de svåraste men de största. Tyckte det var så fint och tänkvärt.

20120928-143843.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Weran

    Bilden blev en illustration till överskriften. Du ser så snäll och fin ut, och carolina posar lite drygt. Vem som ser mest sympatisk ut behöver man inte fundera länge på.

Comments are closed.