Anitha Schulman

Stora tjejen

Penny har ju konsekvent vägrat att sova i spjälsängen och när vi borde ”tagit fajten” så struntade vi i det vilket har resulterat i att hon sovit mellan oss tills nu, det vill säga ett och ett halvt år. Myzigt men jobbigt också. Vi ville att hon skulle kännas stabil på förskolan och allt innan vi introducerade en egen säng i eget rum. Nu går lämningarna som en dans och jag får rapporter från pedagogerna att hon går runt och skrattar hela dagarna. Underbart! I helgen köpte vi hur som helst en växasäng och nu har hon i snart en vecka sovit inne i sitt eget rum. Hon vaknar runt tre tiden och kommer själv in till oss, då lyfter vi upp henne i sängen och hon somnar direkt. Kanske det bästa av två världar. Nästa steg är väl att bära tillbaka henne till sitt rum och få henne att somna om där. Men det får vänta någon månad.

20120920-142005.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anne

    Ingen brådska du. Låt det vara så där så länge, det låter ju som det är överkomligt. Sedan tipsar jag om Liv Svirsky’s föräldrahjälpen. KBT i vardagslivet. Så här i retrospektiv känner jag att det var så man skulle gjort. (har nu stora barn – men oj vad jag kommer ihåg det där)

  2. Varpo

    Min dotter (på 3 1/2) har alltid sovit själv, utan att vi egentligen kämpat för det. Men för nåt halvår sen började hon komma in till oss på morgonkvisten, vid 5-6 kanske, och somna om. Egentligen tycker jag det är rätt mysigt, men har ändå tänkt i banor som ”hur ska vi få bukt med det här” osv… Sen kom det sig nåt så tragiskt att min grannes 10-åriga son dog i cancer nyligen och då släppte jag alla dessa tankar om metoder, tips från andra m.m. och har istället börja njuta fullt av den där studen hon kryper upp hos mig. Om jag tyckt det varit jobbigt och inte kunnat sova nån gång har jag gått och lagt mig i hennes säng.
    Förhoppningsvis har hon slutat med detta självmant när hon blir äldre, inte ofta man får höra att folk har tonåringar i sängen 🙂

  3. Johanna

    Vi bytte till riktig säng vid 1. Sömnen blev 100 gr bättre än i spjälsäng tyckte jag.
    A kommer också in själv om hon vaknar på nätterna (7 av 10) Vi sa också i början att vi skulle gå tillbaks med henne snart.. Nu har det gått 1 år 🙂 Man är ju så trött, å det är så enkelt att bara lyfta upp henne i vår säng och somna om.

    Men snart skall vi börja gå tillbaks med henne,.. Snart 🙂

Comments are closed.