Anitha Schulman

Bloggar

Det finns tre bild och inspirationsbloggar jag besöker regelbundet. De har blivit en del av mitt liv. Som avlägsna släktingar. Jag kan deras mönster, jag känner deras mörker och ljus.

Yimmy’s Yayo Har följt den här sen jag träffade Calle och går in någon gång i veckan sedan dess. Han är inne i en ”tutt-era” igen. Kanske är det slut med någon tjej eller så är han väl bara allmänt kåt. Den pendlar från vapen, tatueringar, hiphop, tjejer och snygga sekvenser från det verkliga eller fiktiva.

Purple Diary Alltså den här liraren, Oliver Zahm international globetrotter i persona. Fruktansvärt spännande ”it-liv”. Han har alltid massa nya assistenter, unga tjejer såklart. Han presenterar och välkomnar dom på bloggen någon vecka senare så poserar de bekvämt nakna. En modern James Bond,  how does he do it? Förutom det är han i en massa coola sammanhang och platser på jorden.

Terrys Diary Modefotografen Terry Richardson’s  fotodagbok. När jag upptäckte den här i somras backtrackade jag så långt jag kunde. Blev liksom lite besatt. Han dokumenterar sina föräldrar mycket. De verkar livfulla och härligt galna individualister. För ett par veckor sedan blev hans mamma svårt sjuk. Han hoppades att det skulle gå bra. Men hon gick bort. Han dokumenterade henne in i det sista. Så starkt att jag fällde en tår. Speciellt när jag såg bilden på hans pappa vid mammans säng. Hans livsglöd var borta och smärtobarometern på sjukhuset talade sitt tydliga språk kopplat till inlägget.

Ja det är ju så här bloggar ska funka. Ett litet liv att kika in i. Stort, eller smått, banalt, upprörande, vackert eller vulgärt. Hur som helst väldigt levande och nära men långt borta.

Imorgon strax efter  10.00 är jag hos Malou TV4.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.