Anitha Schulman

Slit inte ihjäl er

En ensamstående mamma jag kände skulle komma till Stockholm och hälsa på med sina två barn. Hon jobbade inom vården på den lilla orten hon bodde och hon hade jobbat extra i korvmojen för att ha råd med en vecka i storstan med barnen i juli.

Det var verkligen inte semester för mamman utan ett fullspäckat aktivitetsschema som hon hade satt upp. För hon var sån, hon ville göra det så härligt som möjligt för sina barn. Så otroligt gulligt.  Gröna Lund, Skansen, Vasamuseet, Junibacken, Cosmonova Aquaria, Tom Tits. Herregud vad det upplevde och det kostade otroligt mycket pengar såklart. Gissa vad barnen uppskattade allra mest från semestern? Jo att åka tunnelbana. Som sagt slit inte ihjäl er. Barn är nog mycket enklare att tillfredsställa än man tror. Även om det inte alltid är på det sättet man kanske önskar. Så man ska inte ta i så mycket att man dränerar bekräftelse och sparkonto utan att får ett skit tillbaka för sin ansträngning. Barn är ju nyckfulla, saker kan låta mycket roligare på pappret än vad det är i verkligheten. De ska bara konstatera det först.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. hanna

    Ja när det gäller SMÅ barn uppskattar dom tunnelbanan mer än Gröna LUnd. Är ni förvånade över det. Tyvärr kommr det nog bli svårt för henne att få samma resultat med en 9 -åring tex.
    Folk som springer till Junibacken med sin 6-månaders, det fattar jag inget av.
    Jag är ensamstående med 2 barn och just av det skälet kan jag INTE alltid sätta barnen först.

  2. Excessive

    Lisa: Ta ut pinnen ur röven o slappna av. Först o först….
    Lite lagom likgiltighet får barn att bli bra människor och inte tro att det är nr ETT hela tiden,funkar inte så ens från förskolenivå!

  3. Lisa

    Vilken fin mamma hon verkar vara. Hennes barn går först! Det finns få människor som jag respekterar så mycket som människor som sätter barnen främst. Speciellt ensamstående föräldrar. Det är lätt att säga men det är ändå få som gör det.

  4. Johanna i Lund

    Det skriver jag under på!
    Var själv med min 5-åring i Sthlm några dagar i sommar och bortsett från Grönan så var det nog främst att få vara med en mamma som inte bara ska plocka undan lite, laga mat, hänga tvätt, svara på ett mail etc etc som han uppskattade mest.
    Istället för att fullboka kvällarna så köpte vi med oss massa gott till hotellrummet, badade bubbelbad länge och tillsammans och låg sedan i stora hotellsängen och tittade på film och mös.

Comments are closed.