Anitha Schulman

Jobba inte med barn om du inte är intresserad

Ibland blir man så matt när man hör olika vänners historier om extrapersonal på daghem. Ärligt talat, barn kräver jäkligt mycket och barn i grupp kräver mer. Jag förstår att det kan vara svårt att hitta jobb och man kanske ser förskola som ett bra komplement till studier eller på väg till ett annat jobb. Men har man inte ett i grunden genuint intresse för barn och tycker att det är bland det roligaste och mysigaste som finns. Om man inte kittlas av utmaningen med ordning och reda mitt i kaoset. Då ska man helt enkelt försöka undvika att jobba med barn. Tyvärr.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. em

    OK. Daghem är dagmamma. Dagis är förskola. Vi som jobbar som pedagoger inom förskolan är utbildade. Högutbildade. Lämplighet inom yrket är en helt annan sak. Att man jobbar inom förskola är inte en bisyssla. Jag har läst 3,5 år på lärarprogrammet och känner en oerhörd yrkesstolthet. Sen måste vi också ha detta proffessionella språk även gentemot föräldrar, utan att prata överhuhudet på dom. Men pedagogik och barns utväckling är abstrakta för många. Inget konkret. Vi måste bli bättre på att yttrycka vad, hur och vargör vi gör som vi gör.och inte föra bajs och matschema över barnen. Sen måste vi få högre löner också. Utan oss skulle Sverige stanna. /stolt reggio Emilia pedagog.

    huvudet på dom. Jag jobbar just nu på en småbarnsavdelning och vi lägger inte fokus på hans, mat vila. Vi gör inga sceman över detta (även om föräkdrar

  2. Lina

    Högre lön till slitsamma jobb som t.ex. inom barnomsorg och vård. Då blir jobben mer attraktiva och endast de bästa får jobben (och stannar kvar). Engagera dig om du brinner för denna fråga! Det är många som inte orkar…

  3. Anna Sjösvärd

    Jag håller med, och upplever man problem med disträ, ointresserad personal ska man framföra det till chefen. Jobbar själv på Socialtjänsten och har många klienter och hinner inte allt jag vill men vill alltid ha en bra kommunikation och ett trevligt bemötande. Inget jävla det är så synd om mig inför klienterna.

  4. Helena

    Usch ja..Man blir mörkrädd! Yrkesstolthet, utbildning…några nyckelord. Jag arbetar med äldre, och där finns liknande problem! Du skulle bli chockad om du visste vilka ”bittra” människor som arbetar inom äldrevården…..Hur ska man få bukt med detta?/ Helena , som e stolt och valt mitt yrke för att jag vill!

  5. Leila

    Jag håller med. På gården där jag bor finns ett dagis, och där finns en kvinna som arbetat i flera års tid. När jag hör hur hon pratar/skriker på barnen så ryser jag. Hennes ton är aldrig snäll och trevlig. Hade jag vart barn på det dagiset hade jag inte mått så bra när hon varit i närheten.

Comments are closed.