Anitha Schulman

Varje år samma sak

Varje midsommar så har man den obligatoriska silllunchen efterföljt av en middag och alla delar av sällskapet inklusive oss själva köper en satans massa sill. Jag och Calle är inga sillmänniskor. Men låtsas att vi är det en gång per år. När midsommar är över ställs de där burkarna in i kylen. Sen står dom där. Vi brukar intala oss om att de kommer återanvändas igen till kräftskivan. Men nej såklart inte och någon gång innan midsommar nästa år så hälls innehållet ut och det luktar förfärligt såklart. Så säger man aldrig mer, nästa midsommar så har man såklart redan glömt bort det och burkjävlarna står snart i kylen igen och ler hånfullt mot en.

20120718-082147.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sofie

    Tips! Ta all överbliven sill och skölj bort ”såsen”. Finhacka, blanda med creme fraiche, hackat kallt hårdkokt ägg, lite majonäs, gräslök, rödlök, salt, peppar… Ja, det man har hemma och gillar helt enkelt! Blir en god röra som man kan ha på knäckebröd eller äta med nypotatis. Och gillar ni inte sillröran så kommer ni helt säkert slänga den, för den vill man inte ha liggandes i kylen. Hepp!

  2. Leila

    Jag var likadan och köpte några sillburkar runt jul. Den enda sill jag åt var senapssill, och åt då max tre bitar. Sedan står de där. Under tiden utan jobb så tager man vad man haver, så ibland blev det middag bestående av sill och potatis. Där tog jag en tugga och kunde inte fortsätta då det faktiskt inte var gott. Så i detta hushåll köps det inga sillburkar längre.

Comments are closed.