Anitha Schulman

Fullkomlig lycka

Jag lyssnade på Filip och Fredriks två senaste podcast då de intervjuar varandra genom Proust Questionnaire frågeformulär. En fråga är vad var, vad är fullkomlig lycka. Jag själv funderade på frågan under tiden jag lyssnade och fann mig själv direkt tänkandes på sinnesbilder med Penny och familj inkluderad. F & F valde båda sinnesstämningar som inte involverade partner eller sina barn. Okej Fredrik nämnde känslan efter barnen nattas och man får egentid på kvällen, så barnen var inkluderade men i periferin.

Något slog mig här. Skulle någon mamma våga alternativt kunna tänka i samma frågeställning och våga exkludera barnen? Har vi Luther på axlarna eller är det en uppriktighet att nämna barnen? Är det rent av så att Fredrik hycklar, alternativt har inte män samma emotionella hängivelse till barn som kvinnor, så barn nödvändigtvis inte behöver ingå i spektrat av lycka? Är han uppriktig och vi kvinnor oärliga eller blir villrådiga av frågan? Alternativt är inte fullkomlig lycka så viktigt för oss kvinnor på samma sätt som män?

Lyckoforskare hävdar ju att barn är +-0 alltså de tar lika mycket som de ger så summan blir noll på en lyckobarometer.

Vad tror ni och när uppnår ni fullkomliga lycka?

Igår åt vi vår ”inventerarmiddag” på Sturehof Det var fjärde sommaren i rad. På inventerarmiddagen inventerar vi relationen med olika frågeställningar. Årets önskan var att börja läsa böcker igen. Något vi tappade lite när Penny kom och sen föll vi ur dom spåren, ibland har vi fått till det på semestrar. Men att läsa en bok framför teven eller i sängen har inte hänt på väldigt länge. Samt att våga ge varandra mer egentid i hemmet när båda är hemma. Efter fem år då är det kvartalsbokslut.
Vågar man prata om allt man önskar sig av relationen samt stör sig på så blir det inte så stora viljor eller hot är vår teori.

Fyra år fyra bilder. Inser att jag har snarlika outfits på de två sista åren. Betyder det att jag blivit en sämre konsument och inte attraktiv målgrupp längre? Ja förmodligen.

2009

2010

2011

2012

Jo visst har vi åldrats. Men inte så farligt tycker jag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Viktoria

    Jag tror Filip och Fredrik pratar om den där magiska lyckan, som gör att man går in i eufori. Och den är ju så himla kort, hur länge varar den? En minut? Det är lycka för mig och jag tycker därför folk slänger för mycket med ordet lycklig. Just i den euforin så varken känner man eller säger man ”åh jag är så lycklig!” utan man mer njuter av den tills den är över och då kan man konstatera att det där, det var sann lycka (man=mig). Jag kan ärligt säga att det är ett väldigt fåtal gånger jag känt den upprymdheten. Jag kände inte ens den när jag födde mina underbara barn. Jag kanske är kall eller så använder folk ordet lycka för lätt. Ser på facebookstatusar om folk som kan skriva exempelvis ”ÅH, semester om två dagar, vad jag är LYCKLIG”. Nä, du, det där är GLÄDJE möjligtvis, men lycka? Jag vet inte.

  2. Erika

    Intressant att du ställer frågor om skillnaden mellan män och kvinnor och försöker få igång en diskussion om lycka och merparten svarar med att kommentera hur snygg du är och att du inte har åldrats…:)

  3. lutheranen

    Vad har Luther att göra med föräldrars inställning till sina barn? Vet du vem Luther är, Anita?

  4. A-K

    Vadå åldrats? Du ser ju ut att både bli yngre och vackrare med åren 🙂

    Jag känner mig som mest lycklig när jag gör roliga saker med min pojkvän och mina barn 🙂

  5. Katarina

    Fullkomlig lycka?
    Lätt att svara på för mig!
    Det uppnår jag den 27:e och den 28:e juli på Ullevi i Göteborg:-))

  6. C

    Det kanske inte har att göra med att Fredrik & Filip är killar, utan helt enkelt att dom har gjort jäääävligt många saker i sitt liv som inte medelsvensson får uppleva :p

  7. Hen Henssonsdotter

    Här är min helt subjektiva definition av lycka:

    Generellt:
    Vetskapen att jag har människor omkring mig som jag älskar (och som älskar mig, men det är mindre viktigt).

    I vardagen blir jag lycklig av följande saker:
    Mat, mat och åter mat. HERREGUD vad mycket gott det finns!
    När min man leker med min son och sonen skrattar så har kiknar
    När något positivt inträffar i någon kär persons liv
    När vi har städat hela lägenheten och det känns som vi har ordning i vårat liv
    Ett glas vin (och med ett menar jag fyra) när man verkligen har längtat efter det, herregud så gött.
    Häng med vänner, såklart.

    Med mera, med mera.

  8. Lina

    Definitionen av ”fullkomlig lycka” är ju så individuell, har det verkligen med kön att göra?! Förstår att du nu väntar på att Lady Dahmer ska kommentera detta!

  9. GG

    Åldrats??? Ni ser ju yngst ut på sista bilden, definitivt Calle iaf. Men man har väl en annan blick på sig själv än folk man inte känner…

  10. Sanna - Livet med Wilton

    Jag tycker att ni båda är vackrare än någonsin! Ett lugn ligger över er på något sätt…
    Vilken strålande idé att inventera förhållandet, anammas här hemma på studs, tack för inspirationen!

  11. Lisen

    Tycker helt ärligt att du ser fräschare ut på sista bilden! Jättefin och du har inte åldrats en dag!

Comments are closed.