Anitha Schulman

Fick en relationsfråga jag bara måste besvara.

Jag hoppas jag inte är för sent ute..För jag behöver verkligen din hjälp..!
Min man har vart otrogen med en jobbarkompis i två månader utan att säga nått till mig. Han har aldrig haft sex med henne, men de ha ”hånglat”..han har varit känslomässigt otrogen kan man säga..och det är ju värre. Helt plötsligt en kväll säger han att ”han träffat en annan”..Han säger att han inte har känslor kvar för mig, att vi har glidit isär efter 13 år..o två barn..Jag har inte fattat ett dyft o blir otroligt ledsen. Jag älskar honom fortfarande o vill ha honom kvar..Men är så sårad! Han har nu brutit kontakten med kvinnan, vi har semestrat o det har känts lite bra i vissa stunder. Han o jag har otroligt bra sex just nu, vilket är konstigt..? Men hur går jag vidare? Hur hittar vi tillbaka till varandra? Vi går i familjerådgivning, men har du några råd så tack snälla..! Så svårt att få honom att älska mig igen..Hur ska jag kunna lite på honom igen? Hur ska han kunna arbeta med henne igen..?
Tack för svar…..kram/M

Hej M, jag förstår att allt är ett känslomässigt kaos just nu. Du har blivit lite tagen på sängen av en affär. Din man hyser alltså attraktion och känslor för en annan och kränkningen är såklart total. Ni har 13 år tillsammans och kanske börjar ta varandra lite för givet så det kommer ju som ett brev på posten när någon vill separera eller träffat någon annan. Det kanske är just det där ”för givet” som ställde till det från början. Det måste ni sluta med hur svårt det än kan vara efter 13 år.
Såklart kommer ni ju ”inventera” relationen nu i terapin och visst ska ALLT ska upp på bordet. Men försök, även om det är svårt att inte anklaga varandra. Försök prata ut ifrån er och era upplevelser utan att lägga all skuld på den andra. Det har gått snett någonstans och det är er uppgift att felsöka.

Du står ju inför en stora frågeställningar här.
Vill jag leva med en man som kanske inte älskar mig?
Om vi hittar tillbaka kommer det här överskugga, kommer vi hamna i en över/under-position till varandra. Du under för du förlät men också över då han bedrog.

Såklart är sexet bra för att nu måste ju båda ge järnet igen. Fortsätt med det!

Jag har ett par kompisar som gjorde en otroligt vuxen separation. Jag hoppas, att om den dagen kommer. Att vi kommer göra likadant. De har varit tillsammans 12 år och den ena vill ”ut”.

De har alltså tagit en ett års timeout med syfte att bli tillsammans igen. Men för att ge varandra den där tvivelpausen. De har också barn. Så de bor ”hemma” varannan vecka med barnen och omlottar extralägenheten. Sen får man ju såklart vara duktiga på att göra upp regler för hur man ska göra. Syftet är ju att inte göra varandra svartsjuka, spionera eller spela ut varandra. Utan ge varandra space och egentid. Om en eller båda känner att det är över om ändå ett år senare då har man ju faktiskt försökt.

Ett år är inte så mycket tid på det stora hela så det kan man ge varandra med målsättning att få kraft och kärlek för 13 nya eller kanske ännu mer.

En klok gamling sa till mig, det är först efter 20 år det börjar bli riktigt kul.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. stephanie

    God dag, mitt namn är stephanie och jag skulle älska att dela en underbar vittnesbörd. Jag var lyckligt gift för ungefär fyra år före mig och min man började ha problem tillflyktsort försökte några spell hjul jag trodde allt hopp försvann och jag grät länge innan jag introducerades till en profet kallas Brian Carn av en vän till mig som hjälpt till att sätta allt tillbaka i ordning av hans speciella böner och idag är vi fortfarande lyckligt gift så jag vill använda detta medium för att utmana någon av er som passerar genom svårigheter att kontakta denne man, vi har skapats för att få bäst av livet inte att gråta varje natt och dag jag vet hur det gör ont eftersom har varit där så om du vet att du passerar genom någon utmaning kontakt honom på hans [email protected] detta är den bästa spell caster som någonsin har levt är så säker på det eftersom han har också hjälpt några av min friends.again sin e-post är [email protected] eller hans telefon nr +447031982695

  2. Misan

    Men hörni, visst är det lätt att säga att hon borde lämna honom, men jag tycker det Anitha skriver är bra. När barn är inblandade är det väl inte bara att lämna hursomhelst. Nog måste man väl ändå ge relationen en ärlig chans. Om det sedan ändå inte går vet man ju att man i alla fall försökt.

  3. V

    M,
    Du skriver att han sa att han träffat någon annan. Var inte tanken med det att han ville göra slut? Eller ville han stanna? Du gav honom dn chans till och han är vilsen. Så svårt, men lämna. Man kan inte vara tillsammans med någon av anledningen att man varit tillsammans länge. Undrar också hur du kan veta att de inte har kontakt? Om han brutit kontakten med henne under semestern (?) så kommer de ju ändå träffas när jobbet drar igång.

  4. Anne

    Förlåt mig för att jag måste säga det du inte vill höra. Lämna! Jag har varit där du är, känner igen varenda stavelse i det du skriver. Vi gjorde som ni – rådgivning – prat… Han var livrädd att jag skulle lämna honom så han gjorde allt för att rädda vårt äktenskap. Det kändes så otroligt tröstande att se att han led och ville ha mig kvar. Jag stannade. Vi fortsatte i sex år till och skaffad till och med ytterligare ett barn. Men det blev aldrig detsamma. Kanske låg det hos mig, jag vet ärligt inte. Jag vet bara att när jag till slut tog steget mot skilsmässa så visade det sig att det fanns fler otrohetsaffärer under åren. Detta kom fram efter att vi separerat så det var inte orsaken till att jag ville skiljas. Men vad ont det gjorde – nästan värre än första gången. Idag skulle jag aldrig ha stannat. Men jag fick min son som bonus så helt bortkastade var ju inte åren, men jag tycker jag skulle givit mig ett annat liv.

  5. Kristina

    M, snälla säg inte att du är medskyldig. Det SKÄR i hjärtat att läsa detta. SJÄLVKLART är du inte medskyldig! Han är den enda boven i dramat, och han skulle ha berättat för dig långt tidigare om saker inte kändes rätt. DU HAR INTE GJORT NÅGOT FEL ALLS. Lyssnade du på Hannah och Amandas podcast om otrohet? Om inte så borde du göra det. Hannah har gått genom otrohet och berättar just om denna skuldkänsla – som i n g e n människa ska ha. Otrohet är aldrig acceptabelt. Aldrig. Om du sen väljer att ge honom en till chans, tänk då genom det ordentligt innan. Det är förståeligt att du vill få det att fungera eftersom ni har barn tillsammans. Men ibland kan det kanske vara bättre att finna lyckan på olika håll istället för att vara olyckliga tillsammans. Vad du än gör: känn för guds skull ingen skuld. Han skulle ha berättat för dig att det inte kändes bra LÅNGT innan han började denna affär. Du har inte gjort något fel alls.

  6. M

    Tack snälla, för att du svarade mig!
    Jag vill såklart inte leva med honom om han inte älskar mig.. Jag vill ha en relation med någon som uppskattar och älskar mig för den jag är. Men han säger att han är så vilsen nu..vilket jag såklart förstår. Jag är ju i mitt livs största kaos,/kris så jag är lika lost jag med..
    Även om jag älskar honom nu, så vet jag inte hur framtiden blir..Vi har inte vårdat vår relation de senaste åren, vi har som du säger tagit varandra för givet..tyvärr. Så på sätt o vis är jag ”medskyldig” till hans snesteg..eller hur man ska säga. Men vi BÅDA vill försöka hitta tillbaka till varandra, till en bra och kärleksfull relation, (men han vet inte om det går säger han.. o det vet ju inte jag heller..) Men vi försöker varje dag..Rådgivningen har varit bra, även om det är lång väg kvar..Men det svåra blir när han ska jobba med henne igen..Hur ska jag klara av det? Jag vill inte vara envakande ”hök”..Men hur ska jag kunna lita på honom igen..? Många frågor kommer upp varje dag..Jag vill ju inte ha den där ”över o under” positionen..men det är så svårt nu, för hur ska man ignorera den liksom..?
    Tack fina du, du verkar ju riktigt bra på relationer!
    kram M

Comments are closed.