Anitha Schulman

Moral?

Mycket intressant att mitt inlägg om Robinson Robbans Hemma Hos-reportage väckte så mycket avsky. INGENSTANS säger jag att han har FULT hemma.

Jag säger att det är fruktansvärt underhållande att han väljer att ha ett Hemma Hos-reportage när han knappt har städat och definitivt inte valt att satsa ett dugg på lägenheten för han ska snart ska flytta…

Det hela var ett väldigt roligt grepp av Klick att publicera det här. Inga fondtapeter, rosa kuddar eller Carpe Diem-budskap så långt ögat kunde nå.

Då måste jag fråga er alla som kommenterade det förrförra inlägget. Om man inte får tycka olika om smak? Måste alla gilla allt? Är allt fint?

Ni kritiserade mig för att jag enligt er hånade Robban som bara är ashärlig i artikeln. Men må så vara. Fast ni passar då på att berätta hur fult jag har hemma. Är det den goda moralen som ni precis berättade att jag inte hade. Eller är det bara ett fönster att få duva till lite? Jag hänger inte med här.

Åter igen moralpanik som bara tar fram det sämsta hos vissa läsare. När blev det farligt att ha en annan smak? Är ni änglar på jorden som aldrig yppat ett ont ord? Den som kastar första stenen…jag bara undrar.

Kom nu inte med att jag inte kan ta kritik, borde sluta blogga etc. Ni kan bättre än så. Försöker bara föra ett resonemang här. OK?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Semlan

    Såhär känner jag om inlägget. Jag skulle själv kunnat ha skrivit det. Jag tycker att Robban har det ”normalt” hemma. Som folk har mest, tror jag. Saken är den att det bryter väldigt mot vad man är van att se. Man är van att bli inspirerad av vackra hem! Vill man se vanliga hem, kan man väl kolla hemnet. Men till skillnad från dig så skulle hag aldrig skrivit inlägget. Varför? Jo, för du (och jag) bor i hem som människor väldigt gärna hade bott i men inte kan. Bor man så, och kommenterar ”ett vanligt hem” så framstår man som ganska otrevlig. Jag skulle aldrig sätta mig i den sitsen. Du gjorde set. Folk reagerar med att försöka ta ned dig på jorden. Jag förstår dem på ett sätt.. Men du älskar ju detta. Du vill ju skapa debatt, få måga kommentarer osv. Nej, du sa inte att Robbans lägenhet var ful, men hela inlägget osade om hur fult du tycker att det var.

  2. Anna

    För att vara en person som aldrig gör fel ägnar du väldigt mycket tid åt att försvara dig.

    Bara en tanke…

  3. Lotta

    Det är inget fel på hemma-hos-reportaget som absolut är menat humoristiskt och är humoristiskt. Det är din ton som det är fel på i ditt inlägg. Du låter nedlåtande. Jag förstår inte att du inte kan se det själv. Sen att dina läsare sedan kritiserar ditt hem kanske är ett lågt grepp men det bör väl du kunna stå över som visar upp det på din blogg. Smaken måste få vara olika, fondtapet, pastellmålade stolar, vitt och fräscht, Laura Ashley-tapeter eller ej… Det är din ton i texten som man får en besk smak i munnen av. Jag gissar att du inte uttryckt dig på samma sätt om till exempel någon av dina vänner visat upp sitt hem. Oavsett vad du tyckte om det. Du säger att det är ett ”roligt grepp” av Se & Hör, men din text ger dubbla budskap om vad det är du försöker säga.

    Som sagt, ”försöker bara föra ett resonemang här”.

  4. Mary

    Jag tycker nästan att du borde sluta blogga. PGA – dina läsare! Var och varannan dag när man kliver in här så möts man av försvarstal från något tidigare inlägg. Varför lägger du så mycket fokus på det? Strunta i de här människorna för de stör mer än vad de tillför.

  5. J

    Var tvungen att läsa om robban- inlägget när jag läste det här för jag uppfattade det bara som en hyllning till ett coolt och uppfriskande reportage, där man frångick alla normer kring den här typen av artiklar. Efter att ha läst om det fattar jag fortfarande inte kritiken, du är inte alls nedlåtande och jag tycker du sätter in dig själv i sammanhanget väldigt tydligt genom att reflektera att ”man” ofta har det så hemma, dvs. inte perfekt. Att skriva att det är underhållande blir därmed inte nedlåtande då du, om jag uppfattat det rätt, inte ser dig själv stå utanför det sammanhanget. Det känns som att en del av dina läsare gärna övertolkar och antar det värsta hela tiden, istället för att tänka en sekund innan på om du verkligen menade det så som dom uppfattade det.

  6. Elin

    Är folk helt avskärmade från verklighetens bajsnödiga hemma-hos-reportage? Robban-reportaget var uppfriskande och kul genom att det just var oprenetiöst och genom att Robban troligtvis gjorde ett aktivt val genom att strunta i normerna – något annat är nog att underskatta honom!

  7. Lisen

    what! De flesta påpekade nog det faktum att du ”Hånade” hans hem. Skrattade. Du kunde ha nyanserat ditt inlägg lite. Du får absolut tycka vad du vill, men du är en offentlig person. Nyanserat är bra…. skriv inte dam när det är en å , tex…..

  8. Lisa

    Kasta inte pärlor åt svin! Försök inte resonera med dem Anitha. Det är en återvändsgränd.

    Jag fattade vad du menade i Robinson-Robbaninlägget och jag håller med dig. Sån komik!:)

  9. tove

    Jag håller med vissa av kommentarerna nedan att det inte handlar om vad du skriver men hur du skriver det. Och det stämmer att dina inlägg ofta låter lite självgoda. Detta kanske är något som har med din dyslexi att göra, vad vet jag, men det kan du ju kanske tänka på om du inte vill ha dessa reaktioner. För att ge två exempel: Amanda skriver på ett väldigt rart och gulligt sätt, ibland nästan lite naivt, som inte upprör någon. Katrin å andra sidan skriver gärna nedlåtande och med en självgod ton, men hon tar då också den kritik hon får. Jag tror att det är lite det det handlar om. En sån som Amanda behöver inte ta kritiken eftersom hon inte trampar någon på tårna, en som Katrin och som du måste kunna ta kritiken eftersom ni skriver med en viss underton.

    MEN med det sagt, stör det folk så sluta bara läsa. Jag har själv slutat läsa Katrins blogg, jag läser bara denna blogg när jag känner mig på humör. istället läser jag gärna Amandas och Anine Bings bloggar då de är positiva och upplyftande. Så som läsare får man ju veta vad man kan förvänta sig, och ta med en klackspark. Ingen tvingar en att läsa om man inte gillar innehållet

  10. Emma

    Hur har det kunnat bli en sådan uppretad stämning över detta? Uppenbarligen har vi läsare uppfattat texten på olika sätt. Jag uppfattade inte den första texten som vare sig en hyllning eller en dissning av lägenheten utan helt enkelt att Anitha tyckte att det var underhållande att läsa ett ”hemma hos” där ägarna inte hade fixat på något sätt men där texten var skriven som ett vanligt hemma hos repotage. När något görs på det sättet blir det en ironi med glimten i ögat som tilltalar mig. Skulle anta att de flesta hem ser ut ungefär som Robbans men att de flesta sådana hem aldrig visas upp…

  11. louise

    ”Sladdar överallt och intressanta färgval”. Den ”vackra” utsikten över en damm. Kom igen. Tror du vi är dumma i huvudet som går på att du hyllade och inte dissade. Nej, du använde inte ordet fult just. Men garvar du ihjäl dig för att du tycker att det är så snyggt eller? Man får såklart tycka olika. Men du får väl också förstå att det är lite skillnad på vad du skriver i en blogg och vad du tycker privat. Fattar du inte det så tycker jag du borde lägga ner dina mediaambitioner. Eller ska jag säga media”ambitioner”. Och därmed har jag inte sagt ngt taskigt…

  12. Lina

    Du hyllade inte Robbans hem, du hånade det. Det var i alla fall så flera av dina läsare uppfattade ditt inlägg. Kanske uttryckte du dig bara väldigt otydligt och behöver bli mer tydlig i ditt sätt att uttrycka dig i skrift.

    Den som ger sig in i leken får leken tåla heter det ju. Du har en hård ton men är själv ytterst känslig för kritik (verkar det som). Det är klart att det blir lite märligt då. Var mot andra som du själv vill bli bemött!

  13. Bella

    Ditt inlägg var hånfullt. Jag tycker det är ohövligt, oartigt och ja rätt oförskämt mot dem som bor i lägenheten att skriva som du gjorde. Ska reportage bara visa bostäder som piffats till tusen? Som har fondtapet (alltid fult, tycker jag) och en massa pynt. Vi är många som inte alls har det så stylat hemma utan helt vanligt, precis som de.

  14. Åsa

    Vet du Anitha, jag tror att många tänker som dig om det mesta. Nog har vi väl alla åsikter och skrattar lite bakom ryggen på andra och det är inte så himla elakt tycker jag (herregud vi är människor). Inlägget om repotaget tyckte jag verkligen INTE var elakt, jag tror inte att Robban misstycker. Men problemet blir att du har en blogg och därmed ventilerar åsikter offentligt som andra ventilerar privat. Du förväntas därmed (av flera av dina läsare tydligen) inte dela ALLA dina tankar utan bara vissa tankar, det är inte idén med bloggar ju. Din blogg är DIN blogg och DINA tankar. Kan inte folk bara fatta det. Man kan tycka vad man vill om dig och givetvis skriva om det i kommentarsfältet, MEN sluta läs om det provocerar till den grad att ni inte kan med att läsa. Det börjar bli tjatigt att Anitha ska bli så ifrågasatt av sina läsare. (Jag tycker iofs inte att du ska bry dig så mycket om det Anitha eftersom det troligtvis är många fler som gillar dig, men som inte skriver det).

  15. Matilda

    Men det är väl kul att se hur det ser ut hemma hos någon när det är som folk har det mest hemma? Inte uppfixat och stylat, det är ju mer personligt kan jag tycka.

    Jag kommenterade inte ditt förra inlägg, kände lite på mig att det skulle gå så här… Du hade en ganska nedlåtande ton och det är något som folk reagerar på. Sen är det skit samma om du säger rakt ut att du tyckte det var fult eller inte, det var uppenbart att du ”förhöll dig ogillande” till hela reportaget.

    Är ärligt talat ganska trött på hur extremt dålig du är på att ta kritik. Din självreflexivitet verkar vara på noll? Nu tror jag inte att den är det, men kan du inte skriva lite i bloggen kring hur du reflekterar kring din ton i det där inlägget, utan att fokusera på att försvara dig till varje pris?

  16. Ullis

    Men alltså, vad är det för fel på dina läsare? Jag läste ditt förra inlägg och skrattade och förstod PRECIS hur du menade! Det är ju störtskönt som Robban gör, helt emot alla andra hemma-hos där man blandar loppisfynd med designklassiker. Själva poängen med ditt inlägg var ju hur skön Robban är, inte hur fult han har hemma. Jag fattar inte hur man kan uppfatta ditt inlägg som elakt. Skumma människor..

  17. Linda

    Jag kommenterade iofs inte ditt förra inlägg men jag håller med dig i det du skrev och tycker att det var ett kul repotage.
    //Linda

  18. Sarah

    Du har säkert jättefint hemma! Och det är såklart helt okej att ha olika åsikter och ge uttryck för dem. Ta hand om dig!

Comments are closed.