Anitha Schulman

Det roligaste ”hemma hos” reportage någonsin

För några år sen hade jag en idé för Blocket (som aldrig genomfördes) att göra Blocket Cribs. Alltid när man kollar på mattor och möbler så slås jag av hur eget ett hem trots allt är. Med denna inredningsbonanza runt oss får vi liksom inte riktigt till det. Jag blir iallafall sjukt nyfiken på att se hur ”Loffe” med hörnskinnsoffans sovrum ser ut.
Det hade varit så oerhört underhållande att få se små webisodes på vanliga, kanske lite i överkant vanligt ovanliga hem och göra Loffe till rockstjärna samtidigt som han kränger hörnsoffan innan han kastar ut kamerateamet.

Det här ”Hemma Hos” jobbet hos Robinson Robban personifierar min gamla idé. Alltså jag skrattade så mycket så jag dog när jag läste det här. En sån sköning han är! Inrednings/hemma hos-reportage brukar vara inspirerande och omfamnande. Det här är något annat. Han pratar typ bara om lägenheten de ska flytta till. Så varför släppa in pressen då han verkar strunta ganska ordentligt i denna?

Kolla in det lilla rummet med lite kläder på den skrynkliga sängen. Där inne bor polaren Peter. ”Vi har inte brytt oss om att göra något åt det här rummet, han sover ju bara där”, säger Robban.

20120527-204158.jpg

Bilden från balkongen med den ”vackra utsikten” över en damm. Jag ORKAR inte. Dessutom totalt opimpat. Lite leksaker här och där och någon babysitter mitt på golvet i köket. Sladdar och intressanta färgval.
Sen visar det sig att de inte spikat upp några tavlor på väggarna. För de ska flytta snart… Om ett och ett halvt år!

O R K A R I N T E, det här va det roligaste på länge. Snälla Klick fortsätt med den här typen av Hemma Hosföljetong. Helgens bästa läsning utan tvekan.

20120527-204715.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Natali BLOGGAR OM LIVET ♥ ♥ ♥

    Fy fan vad kul – synd att jag missade det. Älskar även hemma hos reportage i typ Allers (eller vad dom heter) typ dansbands sångerskor från Ödeshög. Så får man se furumöbler, vita skinnsoffor och tjockTV blandat med spegelväggar och guldskivor på väggarna. Hysteriskt kul.

  2. Lena (igen)

    Och jag har vissa svårigheter att skriva… eller för bråttom för att korrekturläsa såg jag 😉 Hoppas ni kan överse med det.

  3. Lena

    Malin – om du inte märkte det själv men… du skrev ju precis det…
    Tydligen har flertalet av de som kommentarer svårigheter att läsa, eller för bråttom att skriva elaka saker, men Anitha GILLADE ju artikeln och Robbens hem – hur kan ni ha missat det?

  4. Cissi

    Jag brukar vara här inne då och då, men har aldrig kommenterat. Däremot läser jag ofta kommentarerna och många gånger blir jag fruktansvärt irriterad på de flesta som kommenterar här inne.

    Ni behöver inte vara inne och läsa här, de flesta som kommenterar verkar inte tycker att Anitha är ens liiiite rolig eller har ett liv som inspirerar. Vad gör ni då här? Letar fel och klankar ner på någon som ni inte ens känner?

    Ta inte allt så seriöst och läs inte in så mycket i allt! Bara för att hon skriver att det är roligt betyder inte det att hon menar att hon skrattar åt Robban. Men att det är uppfriskande och intressant med de som vågar gå ifrån normerna!

    Ge er nu och gå inte in och läs här om ni bara irriterar er på henne! Det finns miljontals andra bloggar att läsa!

  5. Jenny

    De visar på avslappnat och oprentiöst sätt upp sin lägenhet som liknar vilken normal medelklass familjs hem. Kom ner på jorden Anita och sluta fyll ditt liv med så mycket ytligheter.

  6. Sofie

    Smaken är som baken.
    Skulle lätt välja Robbans hem förre det jag sett av ditt. Passar mig mycket bättre, jag är en vanlig medelsvensson som inte riktigt förstår skönheten med my littleponny färgade stolar
    Har alltid gillat dig ända sedan Anitha international tiden,tyckt du är en häftig och gym tjej, Tyvärr
    tycker jag att du fått en rätt taskig attityd nu för tiden,
    Trist.

  7. ak

    Går inte in här så ofta. Men när jag gör det får jag alltid ett beklämmande intryck av att du är en rädd, osäker, ledsen och ARG liten tjej. Som gått miste om något längs vägen. Den här typen av text signalerar ju på ett öronbedövande sätt en självkänsla i botten. Så tolkar jag det – men jag kanske har fel. Hoppas du mår bättre än det ser ut här och att det bara är själva bloggmediet som gör att man får fel intryck av dig.

  8. Vivan

    Blä! Har gillat den här bloggen, men allvarligt talat. Måste alla i detta jävla landet va så jävla snobbiga. Både i bloggvärlden och bland andra i ens bekantskapskrets. Man är lite finare, lite bättre men samtidigt ska man ’ tycka synd om’ andra inte lika förspända. Såg exakt samma sak på amanda shulmans blogg för ett tag sen. Blir så less på alla upp tajta människor. Tycker du och din svägerska ska ta era män i händerna och flytta till Danderyd! Sen kan ni där sitta och beklaga er över alla utsatta personer och tycka synd om dem. Ogillar folk som ska framstå som en som bryr sig om andra, samtidigt som man aldrig skulle vilja beblanda sig eller i värsta fall, håna dem.

  9. tina

    Ibland kan man undra varför du måste lägga till en sådan elak ton när du provocerar. Är det för att dra in fler besökare till din blogg? Fler besökare, mer klirr i kassan – är det inte så?
    Tråkigt och beräknande.

  10. Vera

    He he, jag ser också det roliga i reportaget, Anitha! Förstår således vad du menar, det är lite uppfriskande (och får en att dra på smilbanden) när man får se ett totalt ostajlat Anderssonhem mitt bland alla perfekta vita shabby chic- skapelser man matas med i alla inredningstidningar och hemma-hos reportage.
    Skoj! Men ironisk humor är svårt att förstå för alla snälla svenne-bananmammor i stugorna. 🙂

  11. Lisen

    Herregud , tagga ner. Så jävla roligt var det väl inte? Eller är du bara elak? ett vanligt hem och nu förtiden är nog Robban en vanlig människa med söt fru och barn.

  12. Malin

    De bilder jag har sett från ditt hem på nedre botten i Vasastan ser inte direkt speciellt snyggt eller vackert ut. MEN jag skulle aldrig skriva detta i en blogg för det vore bara elakt. Elak och att ha en trist attityd vill du kanske inte att din dotter ska lära sig att vara mot andra eller?Malin

  13. Sara

    Anitha,
    Jag är helt övertygad om att vi som kommenterat detta är avslappnade. Varför går du så ofta till attack mot oss, dina läsare?
    Vi bara reagerade på hur du med en arrogant ton skrev detta inlägg.
    Som sagt, ingen annan än du vek sig dubbel av skratt.

  14. Lina

    Yta verkar vara väldigt viktigt för dig Anita, (skönhetsbehandlingar, mode och inredning). Jag tycker som flera andra här att Robbans hem ser helt ok ut. Personligen gillar jag bättre när det är vitt och enkelt än när det är en massa färger och plotter.

  15. Lotta

    Vad är det du försöker säga? Det här var bara elakt av dig och kom nu inte och säga att vi alla är troll. Eller går igång. Det här var faktiskt bara dumt. Av dig.

  16. anithaschulman

    Men kära ni. Robban är ju asskön. Älskar att han väljer att visa upp ett hem där han inte är direkt stolt över någonting och när fotografen kommer inte bäddar sängen eller tar undan skrynkliga kläder från sin polares säng. Hela reportaget är gjort med en gnutta ironi från både tidningen och Robbans sida. Slappna av!

  17. Bella

    Fattar inte alls vad du skrattar åt.
    Vem pimpar sitt hem? Inte jag i alla fall. Och det är ingen damm, det är Bällstaån, efter vad jag kan se. Dyra nybyggda lägeheter där.

  18. LisaS

    Ok? Vad är det som är så VANSINNIGT roligt? Ett ganska menlöst hem, precis som de flesta hem. Men du hånskrattar alltså åt människor som inte har heminredning som ett intresse eller som inte har samma stil som dig? Mycker konstig. Du verkar inte speciellt trevlig, men du kanske medvetet försöker provocera fram nåt här?

  19. louise

    Jag fattar inte heller. Meningen var väl inte att repet skulle vara kul och att man skulle hånskratta? Jag förstår vad du menar, det är inte min stil heller. Men sååå sjukt ostajlat är det ju inte. Har du inte varit hemma hos ”vanligt folk”? Det är väl så där väldigt väldigt många har det och vad är det för fel med det? Dom lägger kanske sin tid på umgänge med familjen och viktigare saker än att shoppa doftljus för flera hundra i månaden och sitta och Traderaknarka istället för att vara med sina barn. Eller så har dom vanliga jobb att sköta och har inte tid att ägna sig åt hemmet på det sättet som du gör…. Enormt osympatiskt av dig att hånskratta så rått åt ngt som det för 9/10 av SVeriges befolkning inte finns ngn humor i alls.

  20. Hells

    Tycker det ar ganska skont med manniskor som inte ar sa inne pa home styling, det ser ju ut som ett vanligt hem. Vad ar det for fel pa det?? Och varfor ar det roligt?
    Borde han skammas enligt dig, lite sma tontig sadar…

  21. hanna

    Håller också med personerna nedanför. Du hånar ju bara, tror inte det var meningen med reportaget ändå?

  22. Kattis

    Kunde ju lika gärna kunnat vara ett repotage hemifrån er, ser inget roligt alls..enbart en harmonisk familj som väljer sin egen stil…precis så som ni själva gör.

  23. Sara

    Håller med Jessica och Sara.
    Vad var det som var så OERHÖRT kul med hemmahos reportaget…?
    Fattar inte.

  24. Jessica

    Du kanske ska titta på ditt egna hem först, innan du kritiserar andras. Du sitter och klagar på alla troll som läser din blogg, och att du blir så ledsen när någon kritiserar dig. Men du är inte ett dugg bättre själv!!

Comments are closed.