Anitha Schulman

Om jag verkar vara lite frånvarande…

Så är det för att jag håller på att starta upp den verksamhet jag ska bedriva nu efter mammaledigheten. Det känns kul och spännande men för tidigt att tala om något än. Kommer göra det så fort tillfälle ges. Jag pratade med en affärsman för ett tag sen och han sa att det var så jobbigt att göra affärer med oss kvinnor då vi inte är att räkna med i samma utsträckning som män. Vi är gravida och får ju barn och så. Jag blev jätteirriterad. Inte på affärsmannen, han konstaterade ju bara ett gällande faktum. Men att det är så.

Att vi kvinnor inte har samma möjligheter i näringslivet för att vi inte är lika tillförlitliga. Jag fattar ju att marknaden inte stannar upp bara för att man får barn. Men den måste respektera det. Det ska inte betyda fri passage för män.
Jag tror det verkligen att det kommer ligga männen i fatet att inte ge kvinnor samma möjligheter som dem i framtiden. De män som bortprioriterar kvinnor för de tidigare nämna skäl. De är redan förlorade. De har inget att hämta i framtiden. Det är dags att börja samarbeta. Inget mer killarna mot tjejerna utan allihopa tillsammans.

När jag inte startar upp en potentiell verksamhet så powerwalkar jag runt Haga Slott med goda vännen Fiffi och hennes Gabriel som är lite småkär i Penny. De är så söta ihop. Paviljongerna på Haga är rena mammafällan i det vackra vårvädret.

20120424-131042.jpg

20120424-131054.jpg

20120424-131059.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. mariab

    Jag har arbetat med många egen-företagare-och-mammor och det har alltid fungerat bra. Den formen kanske helt enkelt fungerar, som egen kan man lägga upp jobbet och formen själv och man tar/får ju bara betalt för det man levererar. Att ha anställda (eller nyanställa) blivande mammor är mycket värre – det varierar såklart otroligt men av någon anledning är mammor borta från arbetet i en förskräckande omfattning medan nyblivna pappor snarare är mer på jobbet än innan de fick barn. På stora företag som t ex Ericsson fungerar det ju ändå men inte på ett litet företag som är beroende av några få nyckelpersoner.

  2. Elin

    Har funderat mycket på ditt inlägg och jag blir sorgsen av det – nej inte ditt inlägg – utan mannens kommentar. Känns mycket konstigt att generalisera hur det är att göra affärer med kvinnor. Jag har själv drivit företag i 17 år och för sex månader sedan fick jag min lille son. Jag är mycket väl medveten om att jag hade tur med en graviditet utan problem, en förlossning som gick bra och ett friskt barn. I vilket fall som så har jag arbetat hela tiden vilket ju är helt frivilligt och upp til var och en – mig passade det bäst. Jag har haft med mig sonen på varje arbetsmöte och jobblunch och det har fungerat hur bra som helst. Att driva företag och vara mamma underlättar en hel del eftersom det då är lättare att planera sin tid som man vill och man blir absolut inte mindre tillförlitlig vare sig man är kvinna eller småbarnsmamma. Jag önskar dig all lycka till med ditt företagande och hoppas att det går bra.

  3. André

    Tillförlitliga personer är långt ifrån det viktigaste i arbetslivet! -Lust, glädje, kreativitet etc skapas av bra arbetsmiljö, bra relationer både i arbetslivet och privat.. jobba ihjäl sig och tänka på jobb 24 timmar om dygnet lönar sig inte i längden.. arbetslust, kreativitet etc försvinner då efterhand.. bara min åsikt.. förresten så ser Fiffi ut som Julia Roberts 🙂

  4. bibi

    Jag skulle hellre se det positiva med mödraskapet (inte bara det negativa, som du oftast gör). Visst blir något lidande att man är gravid i 9mndr och ammar i några efter det, men se vad du får för detta istället.Sluta gnälla i att du måste sacrifice så mkt. Det ger verkligen dåliga ”mor”-vibbar det här.
    T.

Comments are closed.