Anitha Schulman

Låt oss bli lite ytliga

Ni som läser bloggen upplever det säkert att jag är superfåfäng och bara piffar och fixar mig hela dagarna. Absolut är jag fåfäng. Men sanningen är att jag hatar att fixa mig. Minsta motståndets lag är min teori. Jag orkar liksom inte hålla på. Jag vill vara konstant. Är det något jag prioriterar bort så är det att lägga mycket tid på utseendet. Därför är mina bästa investeringar i mig själv när det kommer till utseende att föna ut håret en gång i veckan på salong, det tar ca 40 minuter. Då håller det sig perfekt i en vecka. Jag behöver alltså inte tänka eller bekymra mig över en dålig hårdag, ibland får jag platta ut underhåren lite och då har jag en hårolja från Maria Nila som jag fick från min Glossy Box som är fantastisk.

Jag sminkar mig på exakt samma sätt med i princip samma produkter som jag hade för åtta år sen. Ni missade väl inte min sminkskola? Där finns det lite tips för oss med mörkare hy och bruna ögon.

Naglar. Jag orkar inte… varje gång jag målat naglarna innan en fest så är det nagellack överallt och tre fyra ommålningar. Jag är usel. Speciellt nu med barn så går det ju absolut inte. Vem kan sitta med händerna still i en timme när det ska släckas bränder hela tiden? Därför går jag och fixar naglarna hos Rossana varannan vecka och gör Gellack (en timme). Då har jag alltså perfekta naglar i drygt två veckor och jag behöver aldrig tänka på dem.

Fötterna Footner inpackningen är min bästa fotinvestering någonsin. Herregud. Hej då pedikyr. Var åttonde vecka. Perfekt för en latmask som mig! (Finns på Apoteken).

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna i Lund

    Sitter i detta nu med fötterna i Footner-paket för första gången. Inspirerad av dig och fylld av förväntan!
    För övrigt så bara gillar jag dig och tycker att bara ska forsätta vara den du är och göra det du gör.

  2. lena

    Fråga: När du tränar, svettas du då inte i hårbotten också, som leder till att tvätta håret? Eller tränar du inte 🙂

  3. Råttan

    Jag går bara till min bästaste fotanalytiker en gång i månaden. Tycker att det räcker. Man ska ju hinna med fina tumnagelstuckatören också.

  4. Marie Jonsson Fallander

    Håller med dig till 110%. Varför ödsla en massa onödig tid på sånt som man kan få hjälp med?! Sen är det riktigt härligt att få den där lilla vardagslyxen att smita iväg till skönhetssalongen 🙂 för visst vill man vara fin och känna sig fräsch?!

  5. Malin

    Jag tycker att du är så himla vacker! Gillar när du skriver om skönhet och utseende, och tycker att du har en bra balans mellan djupt och ytligt i din blogg. Fortsätt så 🙂 Kram

  6. Lady Dahmer

    Maria, snusk? Snarare. Tvärtom: hon har inte tvättat sönder håret, fuckat upp ph-värdet eller bort hårets naturliga skydd. Då håller det sig rent och fräscht länge. Ju oftare du tvättar hud och hår desto mer behöver du tvätta det. Det är en ond cirkel.

    Jag tvättar håret en gång i vckan. Och jag använder ALDRIG shampoo. Det du!

  7. Ödlan

    Pedikyr? Men….jag frågade på jobbet. 14 kvinnor, ålder 22 -61, och ingen har nånsin gjort det. Min mormor går till fotvårdsspecialisten ibland, men hon är 85 och har lite slitna fötter . Så varför?

  8. Mrs Justitia

    Jag måste säga att jag är lite likadan… eller var kanske man ska säga… Hursom.
    Jag såg rätt bra ut när jag var yngre har jag väl insett mer och mer nu när jag inte längre anser mig lika fin/attraktiv…
    Jag har dock alltid varit usel på att fixa håret och har saknat intresse att hålla på med det dessutom så de få gånger då jag hade uppsatt/ fixat hår när jag var i mina bästa år berodde på att min närmsta vän var frisör så hon ställde upp när vi gick ut vid behov 🙂
    Annars får det oftast bara vara utsläppt eller en tofs – kan liksom inte mer – jo, platta håret såklart – det klarar jag både av och har ork med ;P
    Smink – samma här – kör samma som alltid men varierar färg på skugga och läppar emellanåt. Tar också max fem min och har heller aldrig använt mig av vare sig underlagskräm, conceler eller puder etc.
    Pedikyr unnar jag mig då jag avskyr att fila fötterna och hålla på, men älskar att ha fräscha och mjuka fötter! Naglarna kan jag klippa, fila och ibland måla, men säger som du – det håller sig max en fest sen har det redan börjat flagna i kanterna när man kommer hem…
    Så det blir manikyr lite då och då!
    Så jag är mån om mitt yttre, men har varit bortskämd med att inte behöva göra så mycket och därmed vant mig vid det. Idag behöver jag definitivt lägga ned mer tid än jag gör på mitt yttre men jag orkar inte och är väl fortfarande lika lat – så jag lägger tiden på träning, pedikyr, manikyr och frisören!!
    Däremot har jag ALLTID varit väldigt intresserad av kläder och skor så dem kan jag välja med omsorg för det tycker jag är kul att lägga tid på! Hihi
    Idag är det dock svårare då jag förr kunde ha på mig nästan vad som och idag har jag ”några” (7kg) gravidkilon kvar som jag tampas med, men jag hoppas att jag ska trivas med mig själv ännu mer så småningom… då blir det roligare att klä sig snyggt igen – nu får jag göra så gott jag kan känns det mer som…
    Kram och trevlig helg!

  9. Malin Björling

    Tycker att du har gjort bra val med tid och flärd, jag borde lära mig det med.
    Men jäklar så besviken jag är på Footner !!! det händer ingenting med mina fötter, bara ännu torrare och tristare, inga hudflagor som trillar av här inte! Gjort precis som man ska och nu har det gått tre-fyra dgr sedan jag gjorde det. Vill ju oxå ha bebisfötter uhääääää !!!

  10. Tess023

    Hej,
    hoppas ni hade det kul igår på Golden hits, så tråkigt att vi inte kom iväg.
    Just när vi skulle fara från falun så tar vår 2- åring sats med sin bobby car och kör ner från trappen från övervåningen..
    Det gick bra, om än blåmärken och ett förkrossat barn..
    Vi hade inte hjärta att lämna bort honom till farmor då.. blödig som man är.
    Så himla synd, jag hade verkligen sett fram mot detta. Det är inte ofta man vinner pris, herre gud! När man väl gör det får man förhinder..
    Men men, man får prioritera..
    Hoppas ni hade det kul!

Comments are closed.