Anitha Schulman

SVAREN!

Hej Anitha!

Jag är 25 år gammal, hungrig på att göra karriär och tror på mig själv när det kommer till detta. Är just nu på ett jobb som jag ser som ”tillfälligt” och som en bra språngbräda, men vill vidare. Jag spontansökte på en kommunikationsbyrå för ett tag sedan. Och för att göra en lång historia kort så blev jag erbjuden ett jobb som jag vill ha och som ger mig alla möjligheter att utvecklas i den arbetsroll jag vill ha i framtiden.

Nu till kruxet. I slutet av december fick jag veta att jag är gravid. Trots p-piller. Jag blev överraskad men glad, likaså blev pappan till barnet. Vi har varit ihop i över fyra år så vi har det stabilt och bra och hade tänkt skaffa barn i framtiden ändå. Vi valde alltså att behålla barnet. Min familj och släkt har haft det jobbigt med att skaffa barn så barn är en gåva för mig.

Jag blev alltså erbjuden ett jobb och skulle i princip signa papperna, jag väljer att berätta om min graviditet. Jag ville vara ärlig. Detta resulterade i att jag inte fick jobbet.

Jag är 25. Jag väljer att behålla ett oplanerat barn. Får ett drömjobb. Är ärlig med graviditeten och blir då nekad jobbet. Vad tycker du om detta? Är det verkligen okej? Är det såhär vuxenvärlden ser ut?/Monica

Hej Monica, fan vad ledsen jag blir när jag läser det där. Så ska det ju inte behöva vara men dessvärre så är det ju fortfarande så ojämställt på arbetsmarknaden att barn i alla hänseenden inte är välkomna i alla sammanhang. Dvs det påverkar kvinnor i allra högsta grad, vilket ger oss en enorm ofördel. Man försöker ju från regeringshänseende motverka det i bästa möjliga mån, men det finns alltid rötägg som kommer runt reglerna. Tråkigt nog varar inte ärlighet i längden när det kommer till jobbsök. Jag har för mig att man inte får sparka folk som är gravida. Vet dock inte om det gäller provanställning. Men du skulle fulat och mörkat, så är det bara. För att se på det från arbetsgivarens håll så är det bara en loose loose att anställa dig. Han blir av med sin nyvunna kompetens samtidigt hans ska han betala en vikarie om vissa omkostnader för dig.

Vad jag skulle göra är att fortsätta på ditt tillfällig jobb. Kontakta Skatteverket och säga att du vill starta bolag men ha både A & F-skatt. Då kan du ringa upp din drömarbetsgivare säga att du startat eget (kostar ca 100o kr och är lite papper att fylla i på en timme men det är det värt)och fakturera som konsult. Då slipper arbetsgivaren alla övriga omkostnader för dig som har med en anställning att göra. Dom tar du själv. Dessutom riskerar du inte att bli av med någon mammapeng. Kontakta en bra revisor som hjälper dig med bokföringen. Så är det en win win för dig. Ta det lugnt och chilla i mammaskapet. Du är bara 25 år gammal. Du kommer skratta åt ditt sk. drömjobb om två år. Lycka till med allt!
Om man har noll kontakter, hur tar man sig in i mediebranschen? Själv har jag en journalistutbildning och är intresserad av PR & varumärken.
Fredda
Hej Fredda,
Det bästa man kan göra är väl att kolla runt bland vänner och familj med nån som känner nån. Har man inte det. Välj ut tio bolag inom den sfären som du är intresserad av och be att få komma och presentera dig. Träna ut en superbra sittande presentation, muntlig på fem minuter max. Inga papper förutom CV:n. Berätta varför du är intresserad av just det här bolaget och säg att du är villig att jobba hårt och hjärtligt från grunden. Alla arbetsgivare gillar smicker men inte smör. Visa att du vill rulla upp ärmarna och köra hårt. Då kommer du klättra fort. Men gör din hemläxa noga. Lycka till!

Hej Anitha! Jag vill gärna höra mer om din diet! Kör du fortfarande dukan & vad tyckte du om den? Jag har precis börjat med dukan!/ Malin

Berätta om din diet!/ Caroline

Heje Malin och Caroline, ja min diet vaffan ska man säga. Jag är en usling när det kommer till dieter. Är ju sjuk om vartannat jag och Penny då är inte det första man är sugen på en Finncrisp när man knappt sovit en blund. Men har pratat med min underbara PT Cai och berättat mitt dilemma. Jag vill inte ha en diet som exkluderar en chokladbit eller en pizza en gång i veckan. För mitt liv är inte så kontrollerat att jag alltid kan rycka fram en Keso när det kniper. Om jag gör det så går det ut över humöret och senare min familj.  JAG BLIR OLYCKLIG AV ATT INTE ÄTA SOCKER IBLAND. Jag vill heller inte hitta en diet som är asjobbig och följa och så fort du slutar går du upp i vikt igen. I så fall vill jag kunna äta allt men addera på med mer träning ibland. Jag menar någonstans gör man en blomkål eller tomat till en fiende då har man själv ett problem. Då tittar man lite för nära på ett större sammanhang. Allt handlar om att äta mindre portioner och röra sig mer och köpa bra närodlad mat som inte har trehundra vitaminer eller fleromättade fetter injicerade. På sjuttio och åttiotalet åt vi allt men såg ut som sugrör för vi rörde på oss ganska mycket.  Så det handlar om vad som är i maten vi äter. Men tillbaka till Dukan, Jag körde attackfasen på fem dagar för två månader sen och gick ner 3,5 kg. sen åt jag nytt-igare i en månad och behöll 3,5 kg. Så det var bra. Men nu har jag sunkat ner mig igen men startar om med attacken idag. Har fem kg kvar till matchvikt. Tränar 1-3 ggr i veckan sista tiden.

Hur länge ammade du Penny? Fem och en halv månad

Varför valde du att sluta när du gjorde det? I och med att hon var född fyra veckor förtidigt så har hon ju alltid varit dubbelmatad, både på flaska och bröst. Så jag sinade till sist. Sista månaden hade jag bara så det räckte till morgon och kväll i brösten. Sen bara till morgon. Då var jag ju tvungen att sätta in mer ersättning så det kom sig naturligt. Tråkigt men lite skönt också.

När ska ni börja planera för barn nr2? Puh trodde jag var gravid nu för ett tag sen och fick panik, men falskt alarm. Nu har till och med Calle den entusiastiske sagt att han tycker det är bra för hela familjen om vi väntar lite. Jag med, vill inte komma ut i arbetslivet och starta det med en ny graviditet. Det hade känts lite som att sugas tillbaka in i en bubbla man precis kommit ur. Jag behöver vara del att ett större sammanhang ett tag. Men vi kommer inte vänta ihjäl oss. 

Hur många barn vill ni ha? Två eller tre.

Skulle du som adopterad kunna tänka dig att adoptera själv? Absolut! Men har kollat upp det och det är inte helt lätt för ett par som kan få barn.

Vad har du för BMI? 34 just nu. Inte supernöjd men vet att det snart blir bättre. Hade 18 för åtta år sen men då hade jag inte heller någon mens så det var ju inte heller så bra. men tränade som en dåre.

Vilken är din bästa bok? Mästaren och Margarita och Papillon.

Vad gör du om 5 resp 10 år? Jobbar i mitt eget bolag. Sitter i massa styrelser och när min familj. Håller på med massa kreativa konstiga projekt och välgörenhet. Nästan som nu men lite uppskalat.

Tack för en supermysig blogg! Tack själv!

emelie

När ska du börja jobba heltid? I Augusti.

Ska inte calle vara föräldraledig alls? Jo i maj lite grann och i juni lite grann och lite i höst. Han har varit hemma hela föräldraledigheten en dag i veckan sen hon var tre månader. Dessvärre kan han inte vara mer just nu.

Ellie

Hej kära du!

Arbetar som förskollärare men har hela tiden känt att det inte varit min grej. Känns tungt och tar emot att börja plugga igen. Vad tycker du jag skall göra? Lätt att klaga men tufft att ta sig ur det och dagarna och åren bara går…

Hej kära du! Läs en kvällskurs med det du vill rikta in dig på och jobba på. Sen försöker du få till möten på de jobb som kvällskursen handlade om. Fråga vad de behöver mer för kompetens. Skaffa den och kör! Kanske upptäcker du längs vägen att det inte var så kul så målet tar en ny vändning.

Vad äter du till frukost? Skittråkigt, Två ägg, fettfri yoghurt med honung, Oolongte och en Finncrisp. Men på helgen är jag aningen mer flamboyant.

favorit rätt? Råbiff, Ostron och Calles Torskröra.
Favortit affär? Zara, Marlene Birger, Cos

/Ellinor

Hej fina du!
Skall ni döpa Penny samtidigt som hon fyller år? 1.Panikar lite här hemma då jag vill döpa twinsen men har liksom inte hunnit ta tag i det och nu är dom är snart 7 månader och alla tjatar om att dom är så stora. Hej fina du. Har också rådåligt samvete att vi ska göra det så sent. Men vi håller det litet även om det bjuds tio så kommer det ju minst 30 totalt. Svårt det där med dop och kalas.

2. Skall till huvudstaden om cirka en månad med lilla familjen. Har du tips på restauranger etc som man kan göra med tvillingar på 8 månader? Och vad skall man absolut undvika? Gå och ät tidig middag på Riche, men boka innan. Mini-Skansen, kanske är överkurs för åttamånaders. Men våning 4 i Kulturhuset. Strunta i Junibacken de har byggt om och satsar på lite större barn än under året.

3. Skall till Frankrike och Tunisien i sommar. Vad skall man tänka på när man reser med barn. Vad får man absolut inte glömma att packa ner etc? Skall bila till France och flyga till Tunisien Om barnen inte ska besöka ett hem i Frankrike och Tunisien och äta massa hemlagad mat. Så kan du ju strunta i vaccinen (Hepatit/Mässling). Men då ska du ta med dig, gröt, välling, ersättning?! Puréer och fasta mål. Bröd och så kan de ju äta. Badbjöjor och så köper du badringar där. För flygresan. En nappflaska för vatten. En laddad med ersättningspulver. Ta med Ellas små Yellow One. De får man ta med ombord. IPad eller lite leksaker. Men överdriv inte det bagaget. Allt annat utom just hemleksakerna är spännande.

Ha en trevlig resa nu!

Tack för en underbar blogg!
Lots of love!
Ellinor

 

Hej Anitha!
Vi har en son på dryga fyra år som blev till efter en provrörsbefruktning. Nu börjar jag bli sugen på ett syskon till honom men min man vägrar. Han tycker att ett barn räcker medan jag känner en enorm längtan och en stor sorg över att inte kunna ge vår son ett syskon. Jag vill inte att vår son ska gå ensam genom livet och stå helt själv utan familj, (förutom sin fru och barn..) när jag och min man går bort. Hur ska jag göra? Kommer jag kunna acceptera att vi aldrig kommer att få mer än ett barn eller är det här något som alltid kommer kännas som en tagg i hjärtat?/ Ledsen…Milla

Hej Milla, Nu kommer jag vara råhård mot dig. För jag hör hur du snurrat in dig i dina egna argument och blir ännu olyckligare för du ser allt som en otroligt lång raksträcka. Men du kan inte här och nu sitta och planera för resten av livet. Inte för din sons heller. Du vet inte till och börja med om du kommer leva med din man resten av livet. Du vet inte hur stor familj din sons respektive kommer ha. Du vet egentligen ingenting. Men du ponerar en hel del så om vi utgår från det. Vet du vad, jag växte upp som ensambarn och fy fan vad ensamt det var ibland att inte ha ett syskon. Men jag hade så mycket vänner så det bekom mig lite. De där stunderna man kanske syskonlekt. Lekte jag med kompisar eller satt och var kreativ på mitt rum. Vilket jag tror är oerhört nyttigt för alla barn med egentid. Gräm dig inte för mycket och ta ett år i taget. Börja med det här. Känner du lika starkt efter årsskiftet så får ni väl ta en ny diskussion. Om alternativet är att lämna eller skaffa fler barn, då kanske det är där du ska lägga fokus istället för att sörja en framtid du vet så lite om. Äktenskapsterapi? Livet tenderar till att vara ganska outgrundligt. Så häng med och se vart det tar dig istället för att samla på besvikelser. Det gör dig bara olycklig.

Hej!
1. Vilka är dina bästa ”hemmafixskönhetsknep”? Färg, färg och åter färg. Våga blanda material och träslag.
2. Jag älskar din inredningsstil, vad har du för tips till mig som bor i en jätteliten hyresetta? Golvet är mörkgrått och väggarna gråvita (har ingen möjlighet att måla om). Hur kan jag ”liva upp” och få en mer personlig stil i lägenheten? (är lite inne på att hänga upp ett tyg på väggen som en fondvägg, men är inte så pysslig av mig…) Jag skulle om jag vore du köpa ett ganska kraftigt bommulstyg i en gräddig nyans. Sätta upp det på en gardinstån som nästan sträcker en halvmeter över fönstret. Innanför det ha en skir gardin i tunnt material. Sen skulle jag köpa en stor spelgel med lite antik touch eller modell. Då kan du måla den själv i en grönguldig färg. Går att köpa på närmaste målarbutik. Den tar du fram sandpappret. Likaså skulle jag leta efter ett loppisbord. Måla det i en vit och eftersandpappra. Kanske en stor duk?. Då blir det så där Shabby Chic. Dekorera väggarna med böcker och bord  med ljusstakar. Finns fina på Indiska som man kan pimpa med lite färg. Köp en lampfot på loppis och en fin skärm på IKEA. Varma mattor är alltid att rekomendera. Kolla på Pinterest.com där finns massa förslag på gråa rum. Jag gillade dessa. Maila en bild sen! [email protected]. Lycka till.



3. Vad använder du för parfym?

Använder råmånga. Calle är doftexpert så jag har inte valt en enda själv men älskar alihopa. Senaste tillskottet är Ceme Brûlee (vardag) och Fredric Malle, Portrait of a Lady (fest).


4. Vad gör du och Calle för att hålla kärleken vid liv? Stämmer det att barn är den största prövningen för ett förhållande? /Sigrid

Vi skrattar mycket. Låter som en klyscha men vi har fruktansvärt roligt ihop. Han är min man och älskare men lika mycket min bästa vän. Vi väljer alltid varandra i alla lägen och stöttar varandra på alla plan och pratar om allt. Nej den största prövningen är inte barn. Det är allmänna motgångar sådana som kommer och går i livet. Allt ifrån ekonomi till till bortgång av nära och kära till missfall till distansjobb. När den andra inte är att räkna med på samma sätt. Jag skulle nog säga att graviditeten var en större prövning än föräldraskapet. Det är så mycket oro och hormon i kroppen och man har ju minst sagt en dagsform. Man själv eller ens partner har en aning om hur hur den här dagen kommer bli.

Hej Antiha!

Jag frågar dig för jag tycker du verkar väldigt klok och så är du mycket mer världsvan än mig, en osäker artonåring.

Har hittat en kille som sagt att han vill ha mig, utåtsett är vi det perfekta paret och jag gillar honom verkligen. Nu dejtar vi, och har gjort väldigt länge- så länge att vi borde ta ett beslut om att bli ihop eller bara vara vänner (vänner innebär i princip att vi inte kommer ses så mkt mer) jag underar hur kärlek måste kännas? Alltså, kan man inleda ett förhållande utan att man är dödsförälskad i en person? Växer kärleken fram? Jag vet att måste är ett dåligt valt ord, jag underar mer hur du ser på det! (Och vill så gärna ha lite råd! Konstig fråga i en frågestund men jag är så förvirrad och allt är så oklart!) Tack på förhand, din blogg är toppen 🙂

Det sjuka med kärlek känns i hela kroppen. Det är inte en nerv oberörd. Kärlek kan växa sig fram fast inte i ett förhållande. Man kanske inser att man är kär i någon man inte anade. men i ett förhållande växer sig bara befintlig kärlek ännu starkare. Jag var ihop med värsta perfekta killen, när jag var 20-nånting. Han älskade mig och hade perfekt jobb, humor och livsstil. Men från mitt håll fans inte gnistan där. Jag har dessvärre varit med om motsatsen också och då funkar det inte heller. Man ska vara som ett tvåkomponentslim och chittas ihop. Tråkigt att säga det så hårt men nej det kommer inte hålla om det inte brister små knoppar i din kropp hela tiden. Sadbuttrue. Men sitt still i båten du är bara 18 år så du kommer hinna bli stormförälskad flera gånger om. Tro mig du kommer veta hur det känns när du väl blir det.

KVINNOPARTAJ-SIV

Jo, men tack, jag har funderat på en sak ganska länge som jag skulle behöva ha råd och vägledning i. Har tänkt fråga Ribbing men inte riktigt vågat. I alla fall:
När man ”myst” färdigt i bingen och det blitt lite…ja, kladdigt. Hur fräschar man upp underredet utan att det blir knöligt och oromantisk? Är det bara till att krångla sig ur brottningsgreppet och gå på toa? Ha våtservetter på nattduksbordet? Ligga still och hoppas att man kan bända isär knäna till morgonen?
Förstår att det är en smått udda fråga, men jag skulle verkligen behöva ett världsvant svar på detta för mig svåra problem. Lägger ner mycket tid på att fundera kring detta och det känns aldrig riktigt rätt.

Hahaha! Gud vilken rolig fråga. Enligt Ribbingska maner ska jag svara: När du kopulerar med med din partner och ni avrundar själva akten. Bör du ha ett klädesplagg alternativt en liten handduk till hands i närheten av älskogsområdet. Så du enkelt och graciöst kan fånga upp eventuell ejakulation utan risk för snigelspår till badrummet. När du går så släng en förförisk blick  över axeln, efterföljt av ett leende, kanske t.om. skratt. Så din partner har ögonkontakt med dig och inte fokuserar så mycket på vad du gör med handduken undertiden.

EMMA RYDGREN
Hej och tack för en härlig blogg! Jag har en enkel fråga 🙂 Tycker mattan i Pennys rum är så söt, så jag undrar var den är inköpt? /MVH Emma med dotter Alma
Den är köpt av HABA som kontaktade mig via Formexmässan. Vet inte vad de har för leverantörer. Men de har en onlineshop alternativt kolla vidare och få tag i numret till svenska återförsäljaren.

Har sagt det förut, säger det igen: Älskar din blogg, ditt sätt att skriva, Penny är så söt att man vill äta upp henne och sluta ALDRIG blogga!! 🙂 Kram Nim

Gulle, tack!!

Sylvia
Kan du berätta… Hur friade Calle? Och vigselringen, vad är det för ring, antal karat och nyfiken på hur den ser/passar ihop med vigselringen? Vart är ringarna köpta ifrån? VISA BILD!
bea
Han friade på et hotellrum i Paris eller snarare i badkaret. Det är en ring i rött guld med vitt guld i kronan och en respektabel sten. Köpt och gjord på Kaplans. Vigselringen är olikfärgade Safirer i rött guld. Specialbeställd från en kompis i Israel. Den ringen heter Anitha i hennes kollektion.

hittar inte bilderna på dina köksstolar.men har i huvudet hur dom ser ut.vill ha färgen du målat med.vet att du kallade de my litle ponny färger.vad heter dom i butiken?
mvh bea

Nordsjö: Middle rose, GUL: 0560-Y05R, BLÅ: S1010-B50G

Ann

Din svägerska verkar ha helt andra åsikter om feminism och genus än du och Calle har. Bland annat har hon nyligen ifrågasatt varför alla ”kommentarsikoner” på hennes blogg är mansansikten. Likheten med Herr Gårman-diskussionen som du drivit med så hårt är ju uppenbar. Är detta något ni diskuterar på parmiddag?Känns det inte lite fel att driva så hårt med personer med genusåsikter när din egen svägerska uppenbarligen delar många av dessa åsikter?

Men Ann. Jag och min svägerska är ju inte siamesiska tvillingar som tur är och vi tycker olika om en hel del saker. Jag hoppas att du och dina vänner/släktingar inte lika om precis allt?! Jag tycker det är tråkigt att kvinnorörelsen fokuserar på småsten istället för att flytta berg. Då får de inget gjort eller sagt.

Det finns en teori som heter ”Broken Window-Theory som går ut på att göra småjusteringar här och där för att saker och ting ska upplevas bättre. Men de stora problemen maskeras bara med lite puts på fasaden. Är jämställdhet att bara fokusera på kvinnor? Löser vi problemet genom att henifiera våra barn? Genom att brudar som gjorde brassevax på muttan 2010 debatterar FÖR armhålebehåring? Lyfter vi de stora frågorna? När man kallar tjejer i rättssalen slampigt klädd och gärningsmannen får förmildrade straff på grund av det. När män som misshandlar kvinnor/mammor till döds av svartsjuka marginaliseras till ”familjetragedier”. När tjejer kallar varandra för så mycket elaka saker anonymt och att vi ska tjäna mindre för att vi kan reproducera. De är de stora frågorna.

Jag vill se det media som avskaffar objektifiering och rangordning i skönhet. Så inte ungarna inspireras och går in och Facebook betygsätter varandras utseenden. Jag tycker inte årets Lucia-tävling i skolor ska få förekomma då den skapar maktbalanser och utseendefördelar på sikt mobbing och psykiskt lidande. Det är VI som behöver justera våra synsätt inte barnen. Sluta skjuta problemen framåt ta tag i dig själv din egen relation till saker och ting. Är din man ett svin och är du en av alla brudar som säger/tänker att hon är en riktig slampa? Börja där istället för att byt utseende på en ganska könlös skylt som inte sÄger något om någon

 Okej, hur får jag jobb på en tidning? Har journalistutbildningen men hittar inga bananskal att halka in på… har lite svårt för att vara super på… men det antar jag att man kanske måste vara…
Ligg med nån, haha. Nejdå Ring och tjata, var så jävla på. Kolla om någon i din bekantskapskrets känner någon. Tjata in dig. Trägen vinner och jobba hårt som fan. Man behöver inte gå på målet direkt. Gör upp en ett års plan och ta dig dit inom det året. Fortsätt sen med nästa plan. Lycka till!

Hej Anitha! Tack för en härlig och inspirerande blogg!

Jag och min pojkvän firar snart ett årsdag och jag har nu bestämt att göra något för honom/oss att göra den dagen och kvällen då han har skämt bort mig väldigt mycket under hela året så vill jag gärna göra det där extra för honom. Känner mig lite tom på förslag då gärna vill göra något mer än att kanske äta på någon bra restaurang. Tips? 🙂 Undrar även om du har några tips på hur man ska känna sig mer motiverad för plugg och jobb. Jag kan tycka det är jätteroligt en period och en annan vill jag gräva ner mig under jorden och aldrig komma upp igen, under den perioden kan jag även sitta och gråta varenda kväll, vad gör man för att bli glad igen?/ emilia

Styr upp något med hans vänner i smyg. Att han kanske har en afterwork med dom. Sen kidnappar du honom från den afterworken och har fixat ett hotellrum och en bättre middag bara ni två. Köp en ny skjorta som redan ligger på sängen på hotellrummet när ni kommer. Börja med ett glas på rummet eller i hotellbaren. Efter middagen går ni och möter upp hans vänner igen och ni går ut och firar. Se till att avrunda ganska tidigt från resten av sällskapet så ni får lite härlig lyxig kvalitetstid på hotellet och inte är för bakis så ni missar hotellfrukosten. Slå inte knut på dig själv det blir sällan lyckat och besvikelsefaktorn är hög. Det är alltid bra att blanda in lite ”externa” men bekanta. Det tar udden av nervositet som kan vara kopplat runt parhögtider.

Inte ska du väl sitta och gråta Emilia. Försök plugga kortare kurser. kanske kvällskurser och jobba dagtid. Du låter som en person som kräver massa olika former av stimulans annars tappar du gnistan. hjälper det inte så prata med din husläkare. Lycka till!!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    MONICA! Det får inte gå till så enligt lag! Som några innan redan skrivit så kan du få skadestånd för detta och jag hoppas att du driver saken vidare. Ta det med DO. I föräldraledighetslagens 16 paragraf står det klart och tydligt att en arbetssökande inte får missgynnas av skäl som har samband med föräldraledighet. Och enligt diskriminerinslagen har du missgynnats pga kön. Låt inte det här gå obemärkt förbi, du har rätt att göra något!

  2. Anna Nyberg

    Hej härliga Anitha!
    En liten grej bara; inte f a n har du 34 i BMI? Det är ju svår fetma, haha! Du måste mena 24? Sen undrar jag en grej till, har precis för mig att du skrivit någonstans någongång att du gått på Agnebergsgymnasiet – är du månne från Uddevalla? Är själv västkusbrutta från början och gick media på Agneberg 1998-2001 nämligen! Ha en fin dag! /Anna

  3. wannabemartina

    Skriv din kommentar här!
    Det va som fan va otroligt bra du va på att svara på frågor!! Blev väldigt imponerad för dina svar var ärliga, kloka och rakt på sak! Och det måste ha tagit en bra stund ….långt inlägg, med mycket text…det gillar jag. En del bloggar känns lite som fusk när det ” bara ”är ett gäng bilder och nästan ingen text…

  4. Ida

    Till Monica: Det är precis som några nedan här redan skrivit, en arbetsgivare får inte neka dig anställning på grund av graviditet, detta oavsett om det är ett tidsbestämt kontrakt eller ej. Du borde kontakta det fack du eventuellt är medlem i alternativt ta kontakt med någon som kan hjälpa dig i den här frågan, t ex diskrimineringsombudsmannen http://www.do.se/Diskriminerad/. Grattis till bebis!

  5. Andrea

    Roliga frågor du fick
    Sen håller jag inte med om att man ska strunta i att vaccinera mot mässlingen! Man kan ju få det på tex flygplatser, hotell ja var som helst! Dessutom är det ju en massa utbrott av mässlingen i södra europa nu eftersom folk ej vaccinerar… Man gör naturligtvis som man vill men själv tycker jag det verkar dumt att avstå!

  6. Anna

    Hej,
    det där tipset om att starta eget precis innan man ska vara föräldraledig känns inte så genomtänkt, görs det inte rätt kan hon förlora all rätt till föräldrapenning.

  7. Karin

    Till Monica som är gravid och därför inte fick jobbet!
    Hej, jag har precis läst om det här i en juridikkurs på högskolan, det arbetsgivaren gjorde mot dig är diskriminering på grund av kön- och arbetsgivaren har ingen rätt att plötsligt ta tillbaka anställningen. Att du blir nekad jobb på grund av att du är gravid omfattas av diskriminering på grund av kön då graviditet är kopplat till kön. Du kan få en fet diskrimineringsersättning på grund av det här. Men om du vill ha jobbet på grund av det här råder jag dig att kolla upp diskrimineringslagen, att inte få jobbet på grund av kön är inte lagligt. Diskrimineringslagen omfattar alltså mer än en anställning, skyddar även folk som söker jobb. Ingen får neka någon jobb på grund av kön, etnicitet, sexuell läggning med mera.

    Lycka till!

  8. Louise Pettersson

    Till MONICA: jag läste din fråga, om hur du praktiskt taget skulle skriva papper och efter de sedan fick reda på att du var gravid så var du inte längre intressant. de är diskriminering och man får inte göra som de gjort enligt lag. ett avtal kan även vara muntligt. jag har precis läst arbetsrätt och vill att du ska gå vidare med detta. kolla upp detta med arbetsrätten. enligt diskrimineringslagen kan du kolla upp och gå vidare med om de skulle vara så.

  9. sofie

    hej anitha! hoppas det inte är för sent med en till fråga!?
    jag undrar om du ändrat uppfattning i någon fråga som debatterats här? vilken isf?

  10. umeå

    Hej. Råkade missa frågestunden.
    Men, ja undrar såklart ´hur de går för er med nattningen med Penny? Sover hon 12timmars pass? Funkar AW?
    Vår dotter har börjat sova 10,5 timmar på natten… är jag ensam?

Comments are closed.