Anitha Schulman

På kontoret!

Jag har blivit med kontor. Känns så fruktansvärt vuxet. Eget skrivbord. Jag hyr ett sådant i ett kontorslandskap och det här är min första dag på ”mitt jobb” så att säga. Just nu känns det lite Trierskt, Direktör För Det Hele. Men det är skönt att gå till ett jobb. Det är löften om att jacka på större sammanhang. Tro mig jag älskar min dotter men mammaledigheten är ganska svår att förhålla sig till, bitterljuv i mitt fall. Jag tror de flesta tjejer som gillar att jobba och där jobbet är mycket av identiteten börjar vackla när man varit hemma i närmare ett år, man tappar yrkessjälvförtroendet och känner sig allmänt oduglig. Mjölkkosseångest har bytts ut mot vad-duger-jag-till-ångest.

Man känner sig faktiskt lite knäpp. Speciellt en vecka som denna då jag varit hemma, inomhus eftersom jag varit sjuk. Då är världen minst sagt mikroskopisk. Twitter är min länk till det där större sammanhanget och alla vet väl hur liten ankdamm det är. Nej hörrni, ensamhet och ledighet ska vara självvald annars är den sällan njutbar. Sad but true. Dessutom är ju bebbarna så stora nu så de behöver ju mer stimulans än att bara hänga med mamma hela dagen. Jag börjar gå till öppna förskolan mer regelbundet men dagarna går fortfarande inte tillräckligt fort. En väninna sa att det blir bättre med två barn. Då har man och göra och tiden flyger.

Längtar ut för att längta hem.

Lite tomt på hyllorna än så länge men de kommer att fyllas. Just nu får det agera Krag-showroom. Blickar ut i rummet för att ni ska tro att jag liksom pratar med någon. Men det gör jag inte.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria Edie Lou

    Hej Anitha! Grymt att se att du blivit med kontor. Grattis. Kunde inte låta bli att le åt tanken att hemmamammorna sitter med krökt mun och tycker att du börjar jobba ”såhär” tidigt. Men jag tycker du gör helt rätt! Heja dig. Kram från Köpenhamn.

  2. Malin

    Kära Anitha! Stort lycka till! Såg du förresten kragarna som Marni har gjort i samarbete med H&M? De kunde varit dina! Lycka till och Kram

  3. Leila

    Grattis till att ha blivit med kontor, och jätte lycka till! 🙂 Behöver, och vill, du ha ett stycke arbetare med tur-tumme f r o m 1/6 så vet du var jag finns 😉

  4. Fia Fit

    Ja med två barn har man att göra! Fast det är rätt soft ändå eftersom jag har en 06:a och en 07:a som leker hela dagarna långa!

    Och bråkar och skriker och allt annat som hör mammalivet till!

  5. Lisa

    Absolut lättare med barn två! Man känner sig inte alls lika trött och uttråkad då. Tror att det dels beror på att första barnet är den största omställningen och dels för att man helt enkelt har fullt upp hela tiden.

Comments are closed.