Anitha Schulman

Fix å trix å frågestund

Har varit på IKEA och härjat. De där tråkiga men nödvändiga inköpen. De som kanske inte syns men behövs. ja ni fattar. Vad gillar ni våra Ziperalls?

Har varit sjuk hela vecka så min diet och träning är helt ur led. Men kör igång igen nästa vecka. Men känner mig ganska het trots allt.

Nu kör vi lite frågestund för den som känner sig manad. Fråga om allt, älskar att ge råd så låt mig vägleda er eller ge ytterligare ett sätt att se på saken!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Svar till Maria: Att företaget nekade dig jobbet pga att du är gravid är olagligt! Se lagen om diskriminering. Jag tycker att du ska prata med en advokat. Det finns flera liknande fall där den gravida kvinnan har fått ett stort skadestånd. Sen tycker jag själva pengarna är mindre viktiga men företaget måste förstå att de har gjort fel!

  2. emilia

    Hej Anitha! Tack för en härlig och inspirerande blogg!

    Jag och min pojkvän firar snart ett årsdag och jag har nu bestämt att göra något för honom/oss att göra den dagen och kvällen då han har skämt bort mig väldigt mycket under hela året så vill jag gärna göra det där extra för honom. Känner mig lite tom på förslag då gärna vill göra något mer än att kanske äta på någon bra restaurang. Tips? 🙂

    Undrar även om du har några tips på hur man ska känna sig mer motiverad för plugg och jobb. Jag kan tycka det är jätteroligt en period och en annan vill jag gräva ner mig under jorden och aldrig komma upp igen, under den perioden kan jag även sitta och gråta varenda kväll, vad gör man för att bli glad igen?

    Kram!

  3. Maria

    Hej Anitha!

    Jag är 25 år gammal, hungrig på att göra karriär och tror på mig själv när det kommer till detta. Är just nu på ett jobb som jag ser som ”tillfälligt” och som en bra språngbräda, men vill vidare. Jag spontansökte på en kommunikationsbyrå för ett tag sedan. Och för att göra en lång historia kort så blev jag erbjuden ett jobb som jag vill ha och som ger mig alla möjligheter att utvecklas i den arbetsroll jag vill ha i framtiden.

    Nu till kruxet. I slutet av december fick jag veta att jag är gravid. Trots p-piller. Jag blev överraskad men glad, likaså blev pappan till barnet. Vi har varit ihop i över fyra år så vi har det stabilt och bra och hade tänkt skaffa barn i framtiden ändå. Vi valde alltså att behålla barnet. Min familj och släkt har haft det jobbigt med att skaffa barn så barn är en gåva för mig.

    Jag blev alltså erbjuden ett jobb och skulle i princip signa papperna, jag väljer att berätta om min graviditet. Jag ville vara ärlig. Detta resulterade i att jag inte fick jobbet.

    Jag är 25. Jag väljer att behålla ett oplanerat barn. Får ett drömjobb. Är ärlig med graviditeten och blir då nekad jobbet. Vad tycker du om detta? Är det verkligen okej? Är det såhär vuxenvärlden ser ut?

  4. Monica

    Om man har noll kontakter, hur tar man sig in i mediebranschen? Själv har jag en journalistutbildning och är intresserad av PR & varumärken.

  5. Fredda

    Hej Anitha! Jag vill gärna höra mer om din diet! Kör du fortfarande dukan & vad tyckte du om den? Jag har precis börjat med dukan!

  6. Malin

    Hur länge ammade du Penny?
    Varför valde du att sluta när du gjorde det?
    När ska ni börja planera för barn nr2?
    Hur många barn vill ni ha?
    Skulle du som adopterad kunna tänka dig att adoptera själv?
    Vad har du för BMI?
    Vilken är din bästa bok?
    Vad gör du om 5 resp 10 år?

    Tack för en supermysig blogg!

  7. Ellie

    Hej kära du!

    Arbetar som förskollärare men har hela tiden känt att det inte varit min grej. Känns tungt och tar emot att börja plugga igen. Vad tycker du jag skall göra? Lätt att klaga men tufft att ta sig ur det och dagarna och åren bara går…

    Vad äter du till frukost?
    favorit rätt?
    Favortit affär?

  8. Ellinor

    Hej fina du!
    Skall ni döpa Penny samtidigt som hon fyller år? 1.Panikar lite här hemma då jag vill döpa twinsen men har liksom inte hunnit ta tag i det och nu är dom är snart 7 månader och alla tjatar om att dom är så stora

    2. Skall till huvudstaden om cirka en månad med lilla familjen. Har du tips på restauranger etc som man kan göra med tvillingar på 8 månader? Och vad skall man absolut undvika?

    3. Skall till Frankrike och Tunisien i sommar. Vad skall man tänka på när man reser med barn. Vad får man absolut inte glömma att packa ner etc? Skall bila till France och flyga till Tunisien

    Tack för en underbar blogg!
    Lots of love!
    Ellinor

  9. Ledsen...

    Hej Anitha!
    Vi har en son på dryga fyra år som blev till efter en provrörsbefruktning. Nu börjar jag bli sugen på ett syskon till honom men min man vägrar. Han tycker att ett barn räcker medan jag känner en enorm längtan och en stor sorg över att inte kunna ge vår son ett syskon. Jag vill inte att vår son ska gå ensam genom livet och stå helt själv utan familj, (förutom sin fru och barn..) när jag och min man går bort. Hur ska jag göra? Kommer jag kunna acceptera att vi aldrig kommer att få mer än ett barn eller är det här något som alltid kommer kännas som en tagg i hjärtat?

  10. Milla

    Hej!
    1. Vilka är dina bästa ”hemmafixskönhetsknep”?
    2. Jag älskar din inredningsstil, vad har du för tips till mig som bor i en jätteliten hyresetta? Golvet är mörkgrått och väggarna gråvita (har ingen möjlighet att måla om). Hur kan jag ”liva upp” och få en mer personlig stil i lägenheten? (är lite inne på att hänga upp ett tyg på väggen som en fondvägg, men är inte så pysslig av mig…)
    3. Vad använder du för parfym?
    4. Vad gör du och Calle för att hålla kärleken vid liv? Stämmer det att barn är den största prövningen för ett förhållande?

  11. Sigrid

    Hej Antiha!

    Jag frågar dig för jag tycker du verkar väldigt klok och så är du mycket mer världsvan än mig, en osäker artonåring.

    Har hittat en kille som sagt att han vill ha mig, utåtsett är vi det perfekta paret och jag gillar honom verkligen. Nu dejtar vi, och har gjort väldigt länge- så länge att vi borde ta ett beslut om att bli ihop eller bara vara vänner (vänner innebär i princip att vi inte kommer ses så mkt mer) jag underar hur kärlek måste kännas? Alltså, kan man inleda ett förhållande utan att man är dödsförälskad i en person? Växer kärleken fram? Jag vet att måste är ett dåligt valt ord, jag underar mer hur du ser på det! (Och vill så gärna ha lite råd! Konstig fråga i en frågestund men jag är så förvirrad och allt är så oklart!) Tack på förhand, din blogg är toppen 🙂

  12. KVINNOPARTAJ-SIV

    Jo, men tack, jag har funderat på en sak ganska länge som jag skulle behöva ha råd och vägledning i. Har tänkt fråga Ribbing men inte riktigt vågat. I alla fall:
    När man ”myst” färdigt i bingen och det blitt lite…ja, kladdigt. Hur fräschar man upp underredet utan att det blir knöligt och oromantisk? Är det bara till att krångla sig ur brottningsgreppet och gå på toa? Ha våtservetter på nattduksbordet? Ligga still och hoppas att man kan bända isär knäna till morgonen?
    Förstår att det är en smått udda fråga, men jag skulle verkligen behöva ett världsvant svar på detta för mig svåra problem. Lägger ner mycket tid på att fundera kring detta och det känns aldrig riktigt rätt.

  13. Emma Rydgren

    Hej och tack för en härlig blogg! Jag har en enkel fråga 🙂 Tycker mattan i Pennys rum är så söt, så jag undrar var den är inköpt?
    /MVH Emma med dotter Alma

  14. Nim

    Har sagt det förut, säger det igen: Älskar din blogg, ditt sätt att skriva, Penny är så söt att man vill äta upp henne och sluta ALDRIG blogga!! 🙂 Kram Nim

  15. Sylvia

    Kan du berätta… Hur friade Calle? Och vigselringen, vad är det för ring, antal karat och nyfiken på hur den ser/passar ihop med vigselringen? Vart är ringarna köpta ifrån? VISA BILD!

  16. bea

    hittar inte bilderna på dina köksstolar.men har i huvudet hur dom ser ut.vill ha färgen du målat med.vet att du kallade de my litle ponny färger.vad heter dom i butiken?
    mvh bea

  17. Ann

    Din svägerska verkar ha helt andra åsikter om feminism och genus än du och Calle har. Bland annat har hon nyligen ifrågasatt varför alla ”kommentarsikoner” på hennes blogg är mansansikten. Likheten med Herr Gårman-diskussionen som du drivit med så hårt är ju uppenbar. Är detta något ni diskuterar på parmiddag? Känns det inte lite fel att driva så hårt med personer med genusåsikter när din egen svägerska uppenbarligen delar många av dessa åsikter?

  18. Fia Fit

    Okej, hur får jag jobb på en tidning? Har journalistutbildningen men hittar inga bananskal att halka in på… har lite svårt för att vara super på… men det antar jag att man kanske måste vara…

Comments are closed.