Anitha Schulman

Det här med prinsesstårta alltså

Nej vad är det här för trams med rosa bär? Det är 2012 liksom.

[tailsweepplay id=”802″ size=”medium” id2=”2333287″]

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. pruttpia

    Blått och rosa… Personligen älskar jag rosa. Har det som accentfärg på det mesta i mitt hem och måste alltid klämma på allt som är rosa. Men, jag har alltid valt rosa själv. Jag tycker det är intressant hur vår generation som föddes sent/tidigt 70/80-tal tycks vilja göra nån slags färg-revolt. Från de könsneutrala färger och kläder som våra egna föräldrar gav oss när vi var små har vi gått till att pracka på våra barn rosa om de är flickor och blått om de är pojkar. Tycker detta är både intressant och lite oroande.
    Såg på tv igår en flicka som blev tillfrågad vad en prinsessa gör. Hon svarade, ”har fina klänningar och krona”. Är det verkligen detta vi vill att våra flickor ska bli och sträva efter när vi inreder åt dem små söta rosa prinsessrum med en skylt på dörren som säger ”här bor en prinsessa”. I ett samhälle där vi är stolta över pappaledighet, och makar som hjälper till hemma och kvinnor som blir ministrar… är det inte ett ordentligt steg tillbaka? Hur kommer våran revolt påverka framtida generationer? För hur mycket jag själv än älskar färgen rosa, fostrar jag hellre min dotter till engagerad president än uppassad prinsessa.

  2. Elin

    Snälla Anitha, kan du inte sluuuuta med det hånandet snart? Jag VILL så gärna gilla dig då du fixar och trixar med coola inredningsgrejer, har en söt unge och så men det här förstör så mycket! Alla fattar nu, du gillar inte genuspedagogik, du kan inte bemöta andras åsikter hövligt och genomtänkt, du vill att Penny ska få vara rosa flicka och ingen brun hen-klump – ja ja ja, alla har förstått det nu! Jag är ingen genuskämpe, jag har skitit blankt i det men det här gör mig så uppgiven! Kan du inte bara släppa det där och gå vidare?

  3. Sarah

    hahaha jag dör va rolig du / ni är 😀 älskar din blogg och måste säga att du är grymt inspirerande.. ÄLSKAR din inredning och tar efter en hel del nu när jag är fullt upp med renovering av vardagsrum 🙂 kram

  4. Malin

    @ Kristina

    Anitha mot resten av världen säger du?!?? Vet du hur OTROLIG LITEN del av världen ni genusanhängare utgör? Det är väl snarare NI mot resten av världen. Zooma ut.

  5. Marie

    Så då är det återigen dax att ironisera de som inte har samma åsikt som dig! Vad är det du vill egentligen? Du har ju redan sagt att inget kommer att ändra din åsikt. Varför ältar du då detta dag ut och dag in? Ge dig inte in i diskussioner när du uppenbarligen inte kan hantera dem, du framställer dig ju bara mer och mer osympatisk. Och ja, jag slutar härmed att läsa denna neggiga blogg.

  6. Maria Edie Lou

    Hahaha alltså jag älskar dig och jag älskar er. Ni är så jävla kloka OCH roliga. Och hur många människor i världens finns det egentligen som är både kloka och roliga? Inte många.

    Kram från ett soligt Köpenhamn

  7. Helena

    Jag har tyckt om din blogg väldigt mycket men nu tycker jag det har gått överstyr med genus hit och dit. Vad spelar blått och rosa för roll i det stora hela? Alla är vi olika och huvudsaken är väl att vi har turen att få friska och lyckliga barn? Sluta nu, snälla. Fokusera på viktigare saker. Ha en fin dag!

Comments are closed.