Anitha Schulman

Vi hade i allafall tur med vädret

Vi är lite skadeskjutna och otursförföljda på den här semestern. När vi kom till hotellet Betsy South Beach så hade de inte riktigt kollat på bokningen och noterat att vi var en familj så de slängde upp en babycrib mellan två 120-sängar. Kvar var en smal korridor och en teve. Vår kväll slutade ju som sagt klockan åtta när Penny somnade och alternativet var att titta på teve eller sitta i sängen och prata. Ville man ta ett glas fick man göra det solo. Nej, det det var inte så vi sett den här semestern framför oss. På dagen gick det inte att hänga vid hotelpoolen för den hade ingen sol. Vi osade omkring ni vet som man gör sista dagen på semestern, innan planet ska gå och man checkat ut från rummet. Det fanns ingen naturlig plats för oss. Så alternativet var att byta hotell. Olyckligtvis så sammanföll vår semester med en stor tevemässa. Kul, för att vi sprang på vänner första dagen Joa och Karin som också bodde på Betsy. Tråkigt, för hela stan var fullbokad men tillslut löste det sig med hotell Mariott South Beach.

Ett typiskt amerikanskt hotell med jätterum och en ovärderlig balkong mot havet som vi kunde ta det där glaset på efter Penny somnat. Men samtidigt inte riktigt vad vi hade sett framför oss. Det är härligt, men lite charterhärligt liksom och det var inte den typ av semester vi ville ha och vi väntat på så länge. Så guess what, nu ska vi flytta igen! Vi har ju nästan en vecka kvar här så idag flyttar vi in på Savoy några kvarter bort. Skönt nu känns det som vi landar på riktigt. Kan snart göra en riktig hotellguide här.

Penny har varit jättesjuk hela veckan sen vi landade inte så mycket på dagarna, ingen feber och så men kvällarna har hon hostat sig igenom mellan 00.00-04.00. Så vi har varit ganska möra och nu är även Calle sjuk. Det har ju varit svårt att veta om det här var sista kvällen då hon inte visat några sjukdomssymptom alls på dagen. Men igår kväll eskalerade hostandet så vi fick göra ett besök på Jacksom Memorials  barnakut. Tack för allt superproffshjälp Länsförsäkringar.

Shit vad noga de var där, det vore nått för min svägerska det :). Fyra läkare kollade på henne innan de gav diagnosen en riktig bonnaförkyldning. Vi var ju lite oroliga att det skulle vara mässlingen för den kan börja med kraftig torrhosta. När vi kom ut från sjukhuset insåg vi att vi glömt Pennys 2Me by Riko vagn i taxin på väg dit. Den har varit helt oumbärlig. Men å andra sidan skönt att det inte var något allvarligare med Penny och i natt sov hon mellan sex och sex. Vi med.

Däremellan har vi glassat med en fet Mustang GT convertible. Ja töntigt men härligt och ja Penny satt välinpackad i baksätet och utsattes inte för mer drag än en dag i vagnen. Vi åkte till Miami Zoo och cyklade runt, sedan Adventura Malls. Jag minns att jag inte alls var så nervös när jag körde bil i LA. Men jag kanske var lite mindre rädd för döden för fyra-fem år sen. Sedan är det ju skillnad när man kan orientera sig och inte vara fånge vid GPS:en, vi vet ju knappt vad som är uppåt och neråt här.

Vi har försökt att gått ut och ätit en härlig middag men det har inte varit helt lätt då Penny vägrat somna i vagnen. Vi kommer framöver satsa på lite senlunch/tidig middag så vi slipper gråtfesten och 200- USD notor med knappt en matbit intagen under njutning. Vi inser att vi fortfarande är ganska gröna på det här med föräldraskapet så här på vår första riktiga familjesemester. Man förstår ju nu varför Ving etc. satsar på paketlösningar för familjen. Men jag antar att det är bara på ett sätt man kan lära sig och det är att testa. Man vet ju inte heller, de förändras ju hela tiden. Vad som var rätt igår är inte rätt nu osv.

Men jag är väldigt glad för jag har sprungit fem-sex kilometer på stranden varje dag och säkert promenerat lika mycket. Det är ju svårt att hålla sig borta från kolhydraterna när det finns bluberry pancakes, världens godaste pasta, glass och pizza. Men jag har varit ganska duktig måste jag säga.

Nu ska vi njuta av poolhäng och långsamma dagar, vår sista vecka. När vi kommer hem har vi en ny färg på väggarna i vardagsrummet. Spännande! Återkommer med ett riktigt bildbonanza härifrån när det inte tar ett år att ladda upp bilder. Puss

Kan tillägga att nya hotellet (Savoy) är som en liten dröm två stora rum, två balkonger, kitchenett, stort badrum och halva priset jämfört med de andra hotellen. Dessutom så smakfullt och elegant. En välbevarad South Beach pärla. Nu börjar vi om, vinden har vänt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Comments are closed.