Anitha Schulman

Stans bästa förskola

Nu är det hög tid att anmäla Penny till förskolan.

Men det är ju en liten djungel. Alla säger olika. Men jag har dragit följande slutsatser. Rätta mig om jag har fel jag är trots allt helt  okunnig på området.

Viktigt att gård finns så man kan gå ut och går ut oavsett väder. Nära till park eller grönområde. Bra, kunnig och pedagogisk personal och mycket sådan. Inte för stora grupper. Bra kök, bra öppettider och nära hem.

Har jag missat något? Lär mig.

Jag har fått tips på ett par olika här i Vasastan men tar gärna mot tips på fler. Så SHOOT och motivera vad som är bra och varför. Vilken är stans bästa förskola om ni fick ordet?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Förskola är inte det enda alternativet, har ni funderat något på dagmamma? Då blir det automatiskt små grupper, med barn i alla åldrar. Fördelen är ju också att det är EN person er dotter får knyta an till. En person som följer henne hela dagen och ni lämnar och hämtar hos samma person. Jag tror att dagmamma är det bästa alternativet efter de egna föräldrarna. Lycka till!

  2. Karin

    KVICKJOCK ute på Djurgården! Fantastiskt ställe! Åk dit och hälsa på innan ni bestämmer er för något annat. Har man en gång varit där blir man helt såld! Barn ifrån Stockholms alla delar finns där och det betyder att stället är värt transporten!

  3. Maria E

    Hej! Jag jobbar som förskollärare och är på så sätt ganska insatt. 🙂
    A och O är personalen. Ni måste besöka och titta och känna efter noga på de ställen som är aktuella.

    Är det ordning? Hur bemöter personalen er/Penny?
    Fråga om deras rutiner vid lämning/hämtning? Allt?
    Kolla upp hemsida el liknande och fråga om deras pedagogiska tanke. Hur gör de vid inskolning osv?

    Man kan ju fråga hur mkt som helst, men som sagt, personalen är A och O. 🙂

    Lycka till!

  4. Edith

    Din idol/nagelteknolog Rossana hade ju sin son Gustavo på Resedan på hälsingegatan 😉 min lillebror och gustavo gick i samma grupp 🙂

  5. Anette

    Hade mina barn (som nu är 10 och sju år gamla) på två olika förskolor här uppe i Skellefteå. Hur barnen trivs och hur trygg man som förälder känner sig beror helt och hållet på personalen. Deras personlighet och att de valt jobb av rätt anledning är A och O. Glömmer aldrig den underbara vikarie som under ett halvår jobbade på den ena förskolan. Varje dag då vi hämtade fick vi alltid kort återberättat små händelser som vårt barn varit med om under dagen. För oss som missat åtta timmar av våra barns dag var det hur värdefullt som helst. Och vilka roliga dagar de hade sen! Den andra förskolan som vi pga flytt hade under ett år innan sjuåringarna (tvillingar) började fritids var som en institution med robotliknande personal, där det mesta var besvärligt. Ingen kul upplevelse.

  6. Edith

    RESEDAN på hälsingegatan är grymt! Så mysig och trevlig personal, bra mat och bra grupper. mycket utflykter och små projekt. Sen får man glass om något barn fyller år 😉

  7. s

    Brikagårdens förskola (74;an)!! De har allt du söker men det bästa av allt är nog personalen. Vi har varit runt på flera förskolor i Vasastan och fått plats på 3 olika. Inget har varit så bra som Birkagården, de har verkligen barnen i fokus.
    Lycka till!

  8. cathis

    Har inte koll på var ni bor, men kan rekommendera Byttan på Norrbackag. Personalkooperativ, så personalen styr själva över sin arbetssituation. Det ger både nöjda föräldrar o nöjd personal. Håll utkik efter brukarenkäten, tror resultatet finns på kommunens hemsida. Där har föräldrarna svarat på en massa frågor om deras förskola.
    Sen vill jag bara påpeka att det är viktigt att förskolan har ett bra läge geografiskt! Det är ett jäkla slit att få det att gå ihop m jobb o dagishämt o -lämn, och då är det väldigt mkt värt att ha dagis nära eller på vägen.

  9. Alexandra

    Det finns EN sak som är viktigare än allt annat och det är att ni känner att de har kärlek till barnen (samt att personkemin stämmer). Inredning, fin gård, grönområden, rätt pedagogik och en himla massa personal spelar mindre roll om du inte känner 100 % förtroende för personalen. Jag ääälskar vår dagispersonal och litar på dem i alla väder. De har verkligen kärlek till alla barn och ser till barnens bästa, före sitt eget och föräldrarnas. Många gånger kan jag rådfråga dem om allt från sjukdomar till trotsutbrott. Men framförallt – de GILLAR barn 🙂 Så mitt tips är att gå och besöka några tänkvärda dagis och känna efter hur det känns med personalen. Lycka till 🙂

  10. Amanda

    Och en sak till. STRUNTA fullkomligt i alla inskolningsscheman utan säg direkt att du/ni vill att inskolningsschemat ska utgå ifrån individen/Penny och inte någon schablon. Ni känner henne bäst och att lämna en gråtande barn och bända upp de små händerna som krampaktigt håller fast vid sin fasta och trygga punkt dvs mamma eller pappa ÄR skadligt för dem!

  11. Amanda

    Jag ställde min son i alla förskolor i närheten av där vi bor med omnejd och han kom in på alla 8 och jag gick runt och besökte ALLA. Det enda du ska gå efter är din magkänsla. Hur känns det när du/ni hälsar på där? Känns det som om du skulle vilja lämna Penny där? Det är det enda viktigaste du ska gå efter – MAGKÄNSLAN. Då får du det andra på köpet för man känner liksom inte för ett dagis om personalen verkar omysiga eller gruppen för stor och stökig eller om lokalerna är skabbiga.

  12. Tove

    God fortsättning söta du! Titta på antal barn/utbildad pedagog, se hur de löser vikariesituationer som uppstår (finns det fasta vikarier, löser de det mellan avdelningar osv, dvs att det finns en tydlig policy vid frånvaro. Maten – lagas på plats eller levereras? Betyder mycket med på-platslagat, näringsmässigt och delaktigheten. Sova ute i vagn – bra för små barn med minimering av smittspridning. Storlek på föskolaan, upplever att ina gagnats av det lilla sammanhanget med färre kontakter. Å andra sidan, en större förskola innebär större möjligheter till overheadkostnader som eget kök, fast vikarie, inköp, utemiljö osv. Besök fler förskolor, se hur personalen är med barnen – MED eller IAKTTAGANDE. Fastna inte i detaljer som fula gardiner eller sliten färg. Lita på din magkänsla! Och obs! Förskola, inte dagbarnvårdare. Med härliga hälsningar, trebarnsmamman med två förskolor och en dagmamma bakom sig.

  13. Anna Nordin

    Skriv din kommentar här! God fortsättning själv!
    Jag kan med varm hand rekomendera er att gå till
    Lyckeboa Förskola på Tulegatan 34-36.
    Jag arbetade där själv under 10 år och där finns allt du söker. Kram Anna

  14. Milla

    Hej
    Jag tycker du har bra slutsatser. Jag är mamma till två stora barn nu, i gbg visserligen, så inga konkreta förskolor att rek. Däremotär mina två döttrar trygga o fina o delvis har väl deras förskola bidragit till detta.
    Gården pratar du om: en liten gård är inte ok, storoch gärna med grönytor, kuperat som stimulerar till olika lekar. Gården är jätteviktig, tänk så mycket tid ditt barn kommer att spendera där! Personal och gruppstorlek är ju självklart att man tittar på….finns bra lekrum, stora ytor (och små) inomhussom barnen kan leka i, alternativt skapa sin lugna vrå beroende på sitt dagsbehov…..Lite tips från en äldre mor.

  15. Pernilla

    Tänk på att personalen som ni träffar på visningen kanske inte är kvar när Penny sedan börjar. Det är såklart viktigt vad det är för ”standard” på personalen, men välj inte en förskola för att den personalen som jobbar just då verkar så himla bra.

    Jag kan rekommendera förskolan Midgård och Kejsarkronan.

  16. Anna

    Hej Anitha och god fortsättning! Vi bor i Sjöstan och fick naturligtvis ingen plats där när vår son började förskolan förra hösten. Kaos var ordet. Men tur i oturen hade vi ställt oss i hundra olika köer (kändes det som) varav en var till ett föräldrakooperativ på Södermalm, Förskolan Karlsson. Så nu åker vi färjan över varje morgon 🙂 Man vänjer sig! Iaf, vet att det inte är i era krokar men förskolan är FANTASTISK! Egen kock, bara ekologisk mat, endast 19 barn i blandade åldrar på en och samma avdelning vilket gör att de större tidigt lär sig visa respekt och ta hand om de yngre. ALLTID ute på förmiddagarna, oavsett väder, vilket gör att vi har väldigt få vabb-dagar. Superpersonal i blandade åldrar, från 32 till 64, en manlig dagisfröken – hurra! Så om ni inte hittar ngn bra i Vasastan är Karlsson the place to be 🙂 Kram, Anna

Comments are closed.