Anitha Schulman

Lampa till Pennys rum

För ett tag sedan hittade jag en liten stålställning till en lampskärm på Panduro som legat hemma och skräpat i någon månad. Sen igår nere på Mäster Samuelsgatan hittar jag en slöjdbutik! Tror ni jag gick loss eller? Herregud ett Mecca för en hemmafixare. Så gårdagskvällen slogs det in julklappar och sydde lampskärm. Calle var jätteglad för han fick dricka  flera whiskey och leva ut sin ”man cold”. Sen fick han agera lampmodell också.

Att sy med garn blir ofta ganska lekfullt. I och med att den är till Pennys rum vill jag att den ska vara brokig och stökig. Lite Pippi Långstrump-ig
Jag gjorde första sidan draperad för att få lite variation både på utsidan och insidan. Textil/metall lim UHU. Lite kantband som grooming och garn med garnnål är det som behövs.
Man köper en fyrpackspåse med olika tygsidor antingen i slöjdmecca eller Panduro.
Calle fick agera mänsklig fingerborg på de partier som var lite trögare. Annars är en i stål att rekommendera.
Så kul! Tre timmar tog det. Kreativt och snabbt. När man pysslar och inte kreerar vill man ju se resultat fort, så man får skapandebelöning för sin möda.
Voila! När det är en taklampa så är det viktigt att insidan blir fin också. Vi ska bara impregnera den med något flammsäkert preparat. Återkommer med fullständigt resultat vid upphängning. I mellandagarna ska jag klä vår fåtölj i hallen.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sanna

    Den blev ju supersöt ju! Kanske ska prova själv… Annars mailar jag en beställning 🙂

    Panduro är livsfarligt! Hittade massor när jag letade pysselgrejer till min stora flicka.

  2. Tanja

    Åh, vad fin den blev! Önskar att jag vore så där skönt kreativ men det är liksom inget man kan tvinga fram. Äsch, får helt enkelt inse att jag är bra på annat. God jul till er!

  3. maggie pinto

    Åå, iimpad jag blir. Försökte mig på nåt liknande en gång men det såg förskräckligt ut, fick slänga fanskapet. Dock lyckades jag sy ihop en golvlampskärm av överblivit tyg från min bröllopsklänning som faktiskt blev ok. Startar du syjunta vill jag vara med 🙂

  4. Sussie

    Ägna er åt Penny istället för detta skitprojekt. Typ bada med henne i varmvattenpool i badhus 🙂 Aktivera ert barn…hett tips!

  5. Karin

    När min son ska pyssla så brukar han gå in och söka på youtube, där finns det flera saker som visas steg för steg. Han lärde sig bla virka mössor genom youtube:)

  6. Carolina

    Oj så fin den blev och dessutom så mycket mer personlig än en butiksköpt! Har du förresten tips på några bra hemsidor där man kan få fler förslag på eget hemmapyssel? Helst sådana där man får se hur man gör steg för steg eftersom jag är riktigt värdelös på det där.. Än så länge 🙂

Comments are closed.