Anitha Schulman

Vad var det ni inte förstod?

Till och börja med måste jag säga att jag blir så oerhört förvånad över att alla BB:fans reagerar så oerhört aggressivt. Har inte ni drillats till att kill’em with kindness, det trodde jag Bella hade lärt ut?

Texten jag skrev var helt baserad på en intervju som Blondinbella gjort för tidningen Kupé. Inte baserad på hennes blogg , Egoboost eller något annat av hennes sysslor. Utan utifrån ett journalistiskt alster som jag läste och tolkade.

Det fanns ingenting i texten jag skrev som sa att hon var dålig på vad hon gör. HON ÄR SKITBRA på vad hon gör! Det står bortom all tvivel. Men man kan för den delen inte bortse att hon är en offentlig person och intervjun, som hon själv var stolt över, upplevde jag som en oerhört sorglig läsning. Det fanns så mycket ensamhet och bekräftelse mellan raderna. Så mycket ung-flicka-som-som-kavlar-sig-pepparkakstunn-för-att-vara-alla-till-lags. Inte minst sig själv.

Sekundärt går det inte bara att avfärda henne med ”hon är bara tjugo år, hur vågar du. Du är bara avundsjuk”.

Till och börja med är BB absolut bara 20 år. Men hon är också en näringsidkare hon driver x-antal bolag som vardera omsätter ca 1,5 miljoner var. Så hon måste kunna ifrågasättas som vilken annan näringsidkare som helst. Hon är absolut en röst bland unga flickor i samhället. Därav är det helt befogat att våga fråga vad det är hon driver. Hon säger att hon är entreprenör. Absolut, men jag vet faktiskt inte vad Löwengrip Invest sysslar med. Vet ni?

För mig är det inte att blotta en svaghet att kokettera med att man har panikångest eller blir utbränd. Det är väl vald svaghet. Man visar fortfarande bara upp en schabloniserad yta till en mycket mottaglig målgrupp som alla vill höra exakt det. Det är precis som det var att ha gipsad arm i sexan. Nämligen status bland vissa tjugoåringar att vara utbrända. Men vet ni vad det kan vara en otjänst man gör sig för all framtid. För vissa funkar det för vissa inte. Jag säger inte att det är fel om man har den ambitionen. Men det behöver inte vara ett självändamål. Ni som nu älskar att köra på hårt och lyckas snabbt i livet. Just do it!

Men jag vill bara upplysa er andra om att livet är inte slut efter trettio bara för att man fått barn. Det är precis då det börjar. Man hinner och behöver inte ha ångest för att man inte är en fullutblommad karriärist vid tjugotvå som bästa kompisen. Så skynda långsamt och ha kul på vägen, utan lyckopiller. That’s it.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lottie

    Jag tycker du gjorde en bra analys. Efter att ha læst artikeln så tycker jag också att det verkar lite sorgligt. Hon verkar rastløs på något sætt. Att hon ær otroligt begåvad och duktig ær inget tvivel om!
    Tycker dock att det kan vara ganska okænsligt att gå ut med dessa åsikter på en så offentlig blogg som detta! Vad skulle du sjælv tyckt??

    Jag ær glad att du har børjat blogga igen! Du skriver verkligen bra och många av dina texter ær fantastiska.

    Kram från mig.

  2. M

    Lämnar denna blogg för gott nu, då jag först kände sympati när du grät och snörvla i tv och alla var så elaka mot dig..Sedan gör du ditt livs misstag när nu totalt och hänsynslöst hänger ut och kränker en ung duktig tjej som aldrig talar illa om folk..Du kommer aldrig få sympati igen då du säkert skall lägga ner bloggen och gråta ut igen..SORRY..Läser ´trevliga Amanda och Alex istället…LYCKA TILL

  3. Johanna

    Charlotte:

    Jaha, ja da har vi val olika uppfattning eller last olika saker for jag upplever det inte som att manga unga tjejer kanner sig stressade av BB, snarare tvartom.

    Sen traffade ditt inlagg absolut inte en om punkt vad galler mitt liv, jag lever, precis som du, exakt det liv jag vill leva.

    Jag har ingen blogg och ar inte sa jattesugen pa att fortsatta ’tjafsa’ som du uttryckte det, jag svarade helt enkelt pa ditt inlagg da jag tyckte att du tog dig friheten att prata for en hel massa tjejer vars asikter JAG inte sett nagonstans. Men uppenbarligen har du sett dessa asikter och da finns det val inte sa mycket mer att saga om det.

  4. Charlotte

    Svar till Johanna!
    Med tanke på att det är många som sagt att BBs framfart och så har gjort att dom känner sig stressade och liknande så tycker jag själv att det finns belägg för att skriva så.

    Sen har jag det livet jag vill leva med familj som består av sambo, två barn och ett barn på väg, högskolestudier och håller på att starta eget. Så nej Jag mår inte dåligt jag är inne och skriver bra saker till BB. Så tyvärr du har fel.
    Men som att du tog åt dig så jävligt så är det kanske så att jag träffade dig på en öm punkt!

    Skriv gärna din blogg eller likannde så kan vi ta en diskussion där istället för att sitta här och tjafsa!

  5. Mosja

    Vad vet du om att livet börjar vid 30??? Livet pågår ständigt. Precis som du trodde att du hade din primetime när du var 20 så upplever vi ju ständigt att vi är bättre på att leva ju äldre vi blir.

    Jag tycker du, med dina texter (du är säkert helt annorlunda och helt fantastiskt i verkliga livet) främställs som fruktansvärt osympatiska för oavsett vad man tycker så kan man framföra saker med en viss finess och värdighet. Det saknas.

  6. Mary

    Cissi: Jag tror du har missat hela poängen med BB. Självklart måste du ingenting du inte vill. Har du ingen lust så är du precis lika värd. Problemet är att i din analys så jämför du dig med en som har helt andra målsättningar än du. En person som vill peppa andra med samma mål och drömmar att komma vidare med sina idéer. Alla är inte entreprenörer, precis som att alla inte är konstnärer, sjuksköterskor osv. Alla är olika och duger precis lika fint som de är, så tolkar jag iaf BB och mycket av ens tolkningar beror på en själv och vad man har för syn på sig själv och omvärlden, tro mig, det är jättemycket så.

  7. Carrro

    Men nu var det ju så att Blondinbella själv upplevde inlägget som ett påhopp. Och många andra med henne…
    Du bemöter detta med försvar och ”vad fan är det ni inte fattar?-attityd”

    Det spelar ingen roll var du ville säga Anitha. Personen du tog dig friheten att analysera och döma i en offentlig blogg uppskattade inte ditt inlägg. För mig är det helt främmande hur man kan vilja försvara sig när en person antyder att hon blivit sårad eller tagit illa vid sig.

    Mer ödmjukhet, tack.

  8. Caroline

    Jag gillar dig Anitha, och din blogg. Men just det inlägget var lite lågt. Speciellt att både du och din man hade liknande åsikter och skrev utan att granska fakta. Well även jag gav mig in i sandlådedebatten: http://lyktanimorkret.wordpress.com/2011/11/22/brak-om-blondinbella/

    Så jag antar att jag kanske inte är bättre, men hoppas att jag var lite mer nyanserad 🙂 eftersom jag tycker att vi bode hissa unga entreprenörer som vågar och kör. Sedan ska vi självklart inte pusha folk in i väggen. Men det är det nog ingen som vill. Alla har ju olika stresströsklar.

  9. ann

    Är det några som kan vara ”fröken duktig” så är det väl ändå generation 70-talister.
    Blondinbella är öpppen med sina fel och problem hela tiden. Anitha kan inte ens ta en mening kritik.
    Jag tror allt det här bottnar i att anitha inte hittar sin plats som småbarnsmamma. Att livet inte tar slut efter 30 och att det är då livet börjar är ett typiskt uttryck för avundsjuka…”jag kände mig vuxen först vid 40 det är då livet börjar”, ”jag kände mig trygg först vid 50 det är då livet börjar”, ”jag mådde bra i min relation först vid 60, det är då livet börjar” bla bla bla…öppna ögonen livet börjar NU..Bella tar vara på sitt liv och gör det mesta utav det varje dag i med och motvind. Anitha bara gnäller.

  10. AA

    Anitha du borde skämmas, vem tror du att det är???Kokettera med panikångest????Att lida av panikångest är helvetet på jorden, att plötsligt aldrig gå säker för att det skall komma en attack, att alltid vara skräckslagen fast ingeting farligt händer, att alltid ha i bakhuvudet när man har trevligt att närsomhelst måste jag fly…DU BORDE SKÄRPA DIG, panikångest är ett grymt och förödande HANDIKAPP…En som vet …..

  11. mia

    Har läst artikeln i kupé och dina ”tolkningar” av den och helt ärligt kan jag inte förstå att du analyserar hennes uttanalnden på det sätt du gör. Är för övrigt inte ens ett fan av blondinbella men så som du personligen väljer att tolka och läsa mellan raderna är bara helt helt galet tycker jag, herregud.

  12. Marie

    Men det är helt ok att Anitha går till personangrepp? Det är väldigt märkligt att hon inte tål kritik när hon själv anser sig kunna skriva vad som helst. Sen blir det ett himla liv om troll, men vad är du själv Anitha?
    Du skrev ett lika drygt, spydigt och elakt inlägg om Helena Seger i förra bloggen. Vart vill du komma med dessa inlägg egentligen?
    Dessutom kan jag försäkra dig om att den som lider av panikångest inte koketterar med den!

    Be nice!

  13. anonym

    Jaha nu får läsarna skäll av moderatorn, konstigt med tanke på att det är Anitha som mobbar och går till personangrepp mot såväl offentliga personer som sina läsare..UNDER ALL KRITIK

  14. Beriz

    Jag anser att texten var välskriven och nyanserad. Jag uppfattar inte alls att den skulle vara kränkande eller nedsättande, tvärtom kan jag ana underliggande stråk av omsorg. Isabella Löwengrip är säkert en alldeles förträfflig människa, hon förefaller belevad på många sätt. Det är bara att beundra hennes drivkraft och energi, men det finns miljontals andra unga kvinnor och män, som är värd all beundran de med. Framför allt , essensen i hela den här historien, är väl att vi är bra som vi är. Vi måste inte prestera så mycket hela tiden. Jag kan se BB som ett offer av vår tid, där allt går ut på att glänsa över sina medmänniskor. Vi renoverar ihjäl oss , vi plastikopererar sönder oss, vi reser oss yra, vi jobbar oss utbrända… allt dethär för att kunna presentera ett ” bättre” och intressantare jag för omvärlden. Nu är jag, tack och lov, lite äldre och kan konstatera att jag ser genom detdär. Man blir bättre på att penetrera yta med tiden. Ni 20- åringar, ni behöver inte vara så duktiga hela tiden. Ni behöver inte vara brådmogna, inte kunna allt, inte veta allt. Syvende och sist , livserfarenheten kommer, var så säkra. Var öppen för att livet kan förändras och oftast på ett sätt ni kanske inte ens har tänkt er, och att det leder till ytterligare vägar och möjligheter. Var inte rädda för att känna sorg, ensamhet, längtan, ilska. Men glöm heller inte bort att tillåt er glädje, gemenskap, kärlek. Vi växer alltjämt, vi blir komplexa, det blir bra. Jag tycker synd om Isabella Löwengrip som måste stå i strålkastarens sken och vara duktig.

  15. moderator

    Nu är det dags att tagga ner kommentarerna lite. Självklart får alla tycka olika och ge uttryck för det, men det finns ingen anledning att gå till personangrepp.

    Be nice!

    /Veronica Robin
    blogg.mama.nu

  16. Louise

    Tycker det är konstigt att man i Sverige 2011 tydligen inte får tycka olika. Herregud, att folk orkar kommentera och bli galna på en relevant text om en offentlig person som alltid måste vara beredd på att bli granskad och ifrågasatt.
    MAN FÅR VÄL TYCKA OLIKA.

  17. Monia

    Skulle BB vara en kille som gav samma intervju skulle denna analys inte existera, det är det som är så provocerande Anitha. Det andra är att det är som att säga till ungdomar att de inte ska ha ambitioner, nej livet börjar inte efter 30, livet pågår hela tiden. Vissa 20 åringar pluggar på läkarlinjen, andra startar bolag. Din text verkar baseras på din egna osäkerhet på din plats i samhället som 30 årig småbarnsmamma. Det var bara en analys av din text.

  18. Johanna

    Men Charlotte… ”Den bilden som BB försöker visa upp skadar även mångas självkänsla och framför allt får dom att känna sig dåliga.”

    – Hur vet du att BB skadar ’mangas’ sjalvkansla och far dem att kanna sig daliga?? Tala for dig sjalv om det ar sa du kanner men kom inte och beratta vad ’manga’ kanner utan att ha belagg for det.

    Och om nu det ar sa att DU kanner sa av BB sa ar det nog nagot du borde jobba pa sjalv och inte beskylla BB for….

  19. Charlotte

    Sorry, men det blir en kommentar till.
    Först till SOFIA som skriver att hon är 33 år och lycklig. Det var just det som Anitha skrev, livet slutar INTE vid 30 utan det är då livet börjar skrev hon.

    Sen så hade Anitha läst en artikel som BB hade godkänt i tågtidningen KUPÈ.

    Så lägg ner och hata! Plus att hur FAN kan ni sjunka så lågt och dra in hennes familj!?

    Skriv vilka ni är och stå för det ni säger och skriver, för det vågar ni inte. Men det gör Anitha i alla fall!

  20. Jennifer

    Moahaha… Anitha! Att du aldrig lär dig? Märkligt att Schulmans haft något emot Birro – du är ju den kvinnliga Birro. Du kan aldrig låta något passera. Så märkligt hur du kan häva ut dig kritik men är helt oförmögen att ta kritik. Det är faktiskt dig det är synd om, stackars ensamma Anitha…

  21. Charlotte

    Håller helt med dig Anitha.
    Den bilden som BB försöker visa upp skadar även mångas självkänsla och framför allt får dom att känna sig dåliga. Detta då dom är i samma ålder som BB 20 eller 21 vad hon nu är, och läsarna har inte ens hälften av det hon har.
    Men man måste få dom ”vanliga” 20 åringarna att förstå att det BB har är inte normalt i den åldern!

    Tack för dina kloka inlägg!

  22. Sofia

    Jaha nu gör du det IGEN.. suck!
    Fan, Anita, jag blir så trött, så trött på dig. Och nu förstår jag varför jag slutade läsa din andra blogg och nu kommer jag sluta denna också. Orkar inte med din oerhörda envishet med att tjaffsa med allt och alla. Sen tycker jag det är riktigt illa vilken nedlåtande ton du har när du skriver om BB.

    Och du, VEM fan säger att livet tar slut för att man är trettio och har barn?? Jag är 33, har två barn, lever ett fantastiskt liv och guess what? Jag känner mig inte hotad av en ung, snygg och begåvad 20-åring… ta dig i kragen och gör något konstruktivt med din energi och tid, istället för att spy galla över andra människor. Varför inte ta och bygga bygga ett till bord, måla en stol eller hey, njut av tiden med din unge??

  23. Cissi

    Team Anitha!

    Hennes driv är bra, hon är BRA. Hennes önskan om att få unga tjejer att må bra och våga satsa är beundransvärd. Men det blir någonstans lite jobbigt, motsatt effekt liksom. Till en början blev jag enbart inspirerad men någonstans, jag kan inte sätta fingret på när eller varför, så tippade det över till att bli ”hey look at me, I’m so good and you’re not as good but you will be if you do what I do”.

    MEN OM JAG INTE VILL DÅ? SUGER JAG DÅ?

  24. Carin

    Nu räknar vi dagarna…. när lägger Anitha ner även denna blogg? Vad gissar ni på? I morn? Fredag? UNDER HELGEN?

    Funderar på att starta en blogg om detta.

  25. johanna

    Anitha och Calle går samma öde till mötes som Alex och Katrin! I det här fallet finns tyvärr ett litet barn inblandat så jag hoppas att jag har fel.

    Prove me wrong!

    Tiden får utvisa.

  26. Mary

    Hoppas du förstår att ”jag vet faktiskt inte vad Löwengrip Invest sysslar med. Vet ni?” kan uppfattas som en ganska nonchalant kommentar. Det är väl bara att kolla upp i företagsregistret eller googla. Det är inte något schablonföretag iaf, var så säker.

  27. Mary

    Nej, nu får jag nog! Nu lägger vi ner TREND_2011_kritisera_folk_du_inte_känner tycker jag. Vad är det som ger en rätten att döma och analysera andras liv och tycka och tänka om det offentligt? Var har man fått tillåtelse eller befogenhet för det? Av yttrandefriheten eller? Ja, kanske om det handlar om politik, men knappast personangrepp osv.

    I Ebbas blogg så är det Engla som är i hetluften och här så är det Bella. Jag tycker att vi ska ta oss an en föregående kommentators visdomsord, ”stora människor talar om idéer”. Är det inte dags att anamma det istället, och lämna skitsnacket utanför det offentliga livet hemma på tjejmiddagen i vardagsrummet?

    Hur vet du egentligen att Bella inte lever ett precis lika klokt liv som du propagerar för? Hon kanske rentav är helt perfekt om du lärde känna henne in på livet. Kan man verkligen veta genom att läsa en blogg, en intervju och tolka en person efter ”mellan raderna”?

    Sanningen kommer sällan fram genom att man analyserar och tolkar. Vi analysera ofta väldigt fel och efter våra egna tankar och upplevelser i livet. Vi känner inte dessa människor, inte dig heller, så vi har egentligen inte en aning vad som förekommer bakom lyckta dörrar. Är den här personen verkligen som alteregot ”Blondinbella”, kanske, kanske inte, det är bara hon och hennes närmaste som vet.

  28. AA

    Ängslig och låg självkänsla, agressiv och oförmögen att ta till dig kritik och ändra och utveckla dig..Det är min bild och åsikt av dig baserat på blogg, krönikor och faktist din olyckliga blick när man ser dig i tv…Kan ha fel men jag har ju bara läst din blogg och sett bilder på dig..

  29. Amanda

    ”Hon säger att hon är entreprenör. Absolut, men jag vet faktiskt inte vad Löwengrip Invest sysslar med. Vet ni?”

    Låter som du är avundsjuk? Kanske för att hon är 20, framgångsrik och snygg? : ) Förstår mig inte på människor som går och stör sig på andra människor och vill trycka ner en person för att må bättre själv. Tycker det är förargligt att du dessutom är 30 år och mamma och skriver detta, precis som jag tycker att Katrin borde växa upp så tycker jag at du också borde det.

  30. louice

    DU ÄR SÅ HIMLA BRA! Jag vet inte hur jag ska uttrycka mig, men det du skriver och att du orkar igen och om igen förklara dig. Imponerande. Man kan ju annars tycka att ”folk” borde förstå att det är ett subjektivt innhåll du skriver. IGEN, du är en sådan bra bloggare! Tack för det!!!

  31. stackars Anitha

    Small people talk about other people
    Average people talk about things
    Great people talk about ideas.

    det är så tydlig vilken grupp du tillhör och vilken Blondinbella

  32. Jane

    Den bilden jag får av dig är att du är mycket agressiv och insiktslös. Jag får känslan av att du tror att det kostar dig livet att erkänna dina brister och fel. Jag upplever dig som totalt oförmögen att ta till dig kritik och jag tror att du är helt ointrisserad av att utvecklas och förbättra dig. Om det så handlar om att ta dig fem minuter att korrläsa din egen text för att vi som läser ska få lättare att förstå, en tv-produktion du ligger bakom eller en ton du har i ditt sätt att uttrycka dig så skiter du fullständigt i det. Jag tycker att du är arg och att du ältar saker. Jag tycker att du är motsägelsefull och paradoxal. Jag tycker många gånger att du är orättvis.

    Detta är mina åsikter baserat på din blogg, krönikor, diverse intervjuer och mediaframträdanden. Hoppas du förstår.

  33. Lilla jag

    Nej Anitha du har missuppfattat, man behöver verkligen inte vara ett BB fan för att reagera på det du skrev. Du var elak fast försökte klä in det i något som liknar omtanke. Det är bara att erkänna att du gjorde bort dig.
    Alex, Calle, Katrin de har förmågan att kritisera utan att uppfattas som elaka och missunnsamma – du är inte där ännu.

  34. AA

    Snart kommer någon hänga ut dig på sin blogg och analysera dig djupgående, att du är ett adoptivbarn som ständigt måste hävda dig och borde nog behöva mer kramar än att ständigt prestera eller vad det nu är du gör..Bara ett exempel på hur illa det skulle låta i dina öron och du skulle säkerligen ställa denna person till rätta..Så tänk dig för och var rädd om dom få läsarna du har som EGOBOOSTAR DIG..

  35. Mirjana

    Vad var det du ville säga egentligen?

    BB-fans är inte aggressiva. Jag läser BB blogg dagligen och kan berätta för dig att hon ALDRIG skriver illa om andra människor, hon ägnar sig inte åt det, hon har bättre för sig.

    BB jobbar det mesta av sin vaken tid och hon jobbar med dem hon själv valt och samtidigt beundrar. Hon har stor umgängeskrets och är ute nästan varje kväll. När hon inte är ute då har hon själv valt att sitta hemma och läsa. Det att du upplevde det som ensamhet kan snarare tyda på att du projicerar din egen ensamhet till BB.

    Panikångest och utbrändhet tillhör framgången. Alla storheter inom alla område har haft det, men det är deras sätt att handskas med svårigheter som gör dem stora och framgångsrika.

    Sen förstår jag inte varför du upplyser oss att livet inte slutar när man är 30 och har fått barn? Är det så du känner dig? Vad har det med BB att göra?

    Du har förmodligen aldrig startat ett företag för annars skulle du veta att man måste ha en idè, en lönsam sådan för att kunna registrera en firma. BB kan inte hetsa upp andra unga att göra det om dem inte har den blekaste ide vad de vill syssla med. De som bestämmer sig för den vägen hittar vädefulla tips på hennes blogg/tidning/böcker. Hela hon är en stor inspirationskälla.

    Jag vet inte om du Anitha gillar att läsa biografier, det gör jag i alla fall. Jag slukar alla intervjuer om framgångsrika människor, dem som har nått längre än andra. Det spelar ingen roll om det handlar om Einstein, Lens Armstrong, Warren Buffet eller Oprah. Jag letar efter det lilla som skiljer dem från dem som misslyckas. BB har det och jag är så glad att jag har möjlighet att vittna och se henne växa och vara en av dem mest inflytelserika människor i världen. Det att hon är kvinna och dessutom vacker gör bara glädje ännu större.

  36. Malin J

    Men Anitha, nu gör du det IGEN! Jag förstår inte hur du inte kan inse att ett inlägg där du skriver ”stackars lilla ensamma flicka” mm inte kommer provocera och uppröra, oavsett om man är ett fan av Blondinbella eller ej. Skriver du ett inlägg, där du kritiserar och nedvärderar Isabellas liv (oavsett om du menar att du endast hämtar info från en artikel), så måste du ju vara medveten att folk anser att du ”hänger ut henne” . Du har en blogg som når ut till väldigt många människor.

    Att du sedan svarar på kritiken med ”Vad är det ni inte förstår?”, vilket dumförklarar oss som läser din blogg och inte håller med dig, visar bara din egen bristande självinsikt och att du inte kan hantera kritik. Du har för övrigt inte en enda gång i din blogg, tagit tillbaka ett inlägg och erkänt att du kanske varit onödigt hård och att du hängt ut folk i onödan.

    Skriver du en blogg där du skiter i vad andra tycker, som t ex Katrin Z gör, så behöver du inte ta till dig att dina läsare tycker annorlunda. Är du däremot ute efter att ha en blogg med bra stämning så ska du själv inte hänga ut andra. Om du är ute efter att ha en blogg där diskussionsämnen tas upp och diskuteras så kan du inte idiotförklara folk som tycker annorlunda och du måste även vara beredd på att ta till dig andras åsikter eller åtminstone reflektera över dina läsares kritik, som i detta fall då ca 70% tyckte att du skrev onödigt hårt.

    Ville du göra en poäng av att t ex överpresterande offentliga tjejer sätter press på en hel generation finns det betydligt ödmjukare och mindre drygt sätt att framföra detta på. Att sen svara på kritiken med ”Vad är det ni inte förstår?” är ju bara att fortsätta på det dryg. Även om DU inte ser det raljerande i ditt inlägg, så måste du ju ändå ta åt dig av att majoriteten ändå läser inlägget uppfattar det som raljerande och ta åt dig av den kritiken och sedan göra något åt det för att kanske förtydliga din ståndpunkt utan att vara dryg (om det ändå var tanken från början). Ett normalt reply Blondinbellainläggs-debatten hade väl varit ”jag inser att det lät onödigt hårt, men jag ville göra en poäng av att vissa offentliga människor lägger en orimlig press på vi ”vanliga” människor” osv.

    För övrigt så kan vi väl vara tacksamma att det finns någon som Blondinbella som motvikt till Kissie, Dessie, Pussie m fl som är i samma ålder och ustrålar ett betydligt mer ohälsosamt ideal än Blondinbella. Hellre 1000 Blondinbellor än 1000 Kissie.

  37. kicki

    Kom igen Anitha. Härligt å se att skriver vad du tänker, och att du står för det. Ni ”neggosar”. Håll er härifrån. Ni har väl BB:S blogg att följa? Eller hon kanske inte skriver något intressant, så därför hänger ni här.

  38. a

    Om man utgår från intervjun då så tror jag att du läser rätt mellan raderna då du säger att hon är ensam osv. men det har hon ju även skrivit rakt ut flera gånger i sin blogg!
    Det är så uppenbart att du känner dig provocerad av henne annars skulle du som 30+ årig kvinna inte bry dig om henne. Det du kan man LÄSA MELLAN RADERNA i dina inlägg.

    Och sen är det ju underbart (ironisk) att du skriver att utbrändhet och panikångest är väl valda svagheter och att det är status bland 20 åringar.

    Jag är inget inbitet bella fan, går in där rätt ofta dock för jag tycker att det är en positiv blogg som ger mig energi, men det är obekvämt hur illa du formulerar dig.

    Va lite ödmjuk, du som äldre kvinna borde endast stötta henne som yngre kvinna. Bara för att du är över 30 så vet du inte allt. Jag tror inte bella, eller andra unga tjejer, behöver dig till att tolka och läsa en person mellan raderna i EN intervju. Det är ren mobbing när man inte känner personen i fråga.
    Det är kvinnor som du som sitter och baktalar yngre kvinnor konstant, som 50 åring sitter du säkert och hånar dom omogna 40 åringarna.

  39. Helene

    Om du inte visste det så:
    Löwengrip Invest är Isabellas senaste tillskott av företag och startades i slutet av 2010 med syfte att investera i e-handel och internettjänster. På sikt vill Isabella bygga upp ett bolag som löpande kan investera i nya företag som ligger i startfasen och drivs av unga entreprenörer. Löwengrip Invest ska särskilt inrikta sig på att investera mindre summor.

    och de här företagen ingår:
    Blondinbella.se; Classified; Egoboost; Bella Group AB

  40. Py

    ”Men jag vill bara upplysa er andra om att livet inte är slut vid 30 bara för att man fått barn”
    Blir lite full i skratt…. Är det möjligen där skon klämmer?
    En annan tanke som slår mig är att om man skriver ”lyckopiller” då är man inte särskilt påläst!

  41. Anna

    Alla har rätt till sin åsikt men tycker det är fantastiskt att du verkar trivas med den du har blivit; en 30plussare som plötsligt börja nedvärdera generationen under. Förhoppningsvis kommer inte 00-generationen göra detsamma mot din dotters generation, jag hoppas att vi har kommit längre om sisådär 20 år. Då har vi dock inte dig att tacka. Kvinnor ska hjälpa andra kvinnor, inte kränka varandra med förminskande, fula ord.

  42. Olivia

    Haha håller verkligen med er alla!
    Varför lägg ner så mycket energi på henne och skriva långa inlägg om henne?

  43. Karin

    Det kanske inte handlar om att vara BBfan och förvara henne därför utan jag tror att många reagerade på hur du skrev texten om henne,

    Jag själv reagerade på att du skrev om Isabella, stackars ensamma flickan och på slutet stackars lilla flicka. Det kändes kränkande att skriva så (min åsilkt)

    Allt blir så stort om man skriver ngt tex om någon i en blogg som har många läsare.
    Det är så viktigt hur man uttrycker sig för att slippa missuppfattning.

  44. Ida

    Så oerhört märklig diskussion som uppstod. Tycker inte alls du var nedlåtande utan snarare välmenande – du skriver att hon är begåvad som få och driven och har allt som en person som lyckas ska ha så det känns som om det här med att du skulle vara elak/nedlåtande/avundsjuk är lite greppat ur luften. Jag får själv lite ålderspanik ibland och tycker det låter grymt skönt när du säger att livet börjar efter 30. Calles krönika kanske var lite nedlåtande – men alltså, varför skulle det blandas med det som du skrev. Nej fan heja Anitha! Du är en fest!

  45. Nathalie

    Blir RIKTIGT RIKTIGT rädd över alla dessa Bella-fans som uttrycker sig som om hon vore guds bästa barn. Anitha du har så rätt i allt du skriver om henne. Att se upp till Bella och ta till sig vartenda ord hon säger tycker jag är skrämmande! Hur mycket hon påverkar unga tjejer är läskigt. Du skriver så fint och bra! Och ni som försvarar Blondinbella, hur stor är er hjärnkapacitet undrar jag! KRAM till dig Anitha!

  46. Vera

    Ett tips Anitha (obs i all välmening för jag gillar dig), som inte alls handlar om debatten kring BB. Men jag tror, som en del av ovanstående kommentatorer, att du gör bäst i att inte gå till motattack mot dina meningsmotståndare, det väcker bara ont blod. Kommentarer som ”Vad var det ni inte förstod” som i rubriken ovan, kommer automatiskt att väcka känslor och med det en polariserad debatt. Fine, om det är det du vill. Men polariserade debatter skapar sällan förståelde eller utveckling, bara just det – polarisering. Om du vill skapa förståelse för dina synpunkter och undvika en svart-vit debatt och potentiella hatare i kommentatorsfältet – försök då att lägga mer fokus på att bekräfta det som är begripligt i vad dina meningsmotståndare säger, än att hugga på det som du inte håller med om. Du kan fortfarande hävda din ståndpunkt. Både du och vissa kommentatorer skulle nog behöva vila på ”enter”-knappen ibland. Kanske inte posta när man är arg eller upprörd utan låta det ligga lite. Hoppas du inte tar det här på fel sätt nu.

  47. Annie

    ”Det fanns ingenting i texten jag skrev som sa att hon var dålig på vad hon gör.”

    Nej det gjorde du inte. Men din man gjorde det. Jag är inget BB-fan och jag är har inte riktigt brytt mig om detta s.k ”bloggkrig”.

    Calle skrev att hon inte kan hantera ord och att hon väljer ord som hon tror att hon kan hantera. Det tycker jag är att skriva att hon inte är bra på det hon gör. Du har analyserat en intervju, det håller jag med om och det var ju helt ok. Alla har ju en åsikt. Men din mans åsikt var av helt annan kvalité och nedvärderande. Sedan tycker jag att mycket av det ni skrev stämmer, men stå för det också.

  48. Sofi

    Jag tycker det är viktigt att balansera upp entreprenörshetsen och karriärshetsen, och visst Blodinbella är en offentlig person. Men jag reagerade ändå starkt på ditt första inlägg om BB eftersom tonen var så nedlåtande och obehaglig. Tror det jag reagerar på är att du så nedlåtande skriver om en person för att illustrera ett fenomen. Behövs det verkligen?

  49. Malin

    Du är såååå avundsjuk på BB och hennes framgång. Det märks ju med all tydlighet. Varför annars lägga så mycket energi på henne. 🙂

  50. LADY DAHMER | postpatriarkal feministfitta

    jag förstod absolut hur du menade, då och nu och visst har du många kloka poänger. Det JAG (kan inte tala för nån annan) kritiserade är ansvarsbördan som läggs på Isabella; att hon förväntas vara mogen och vuxen och öppen. Men du läste nog min kommentar, ingen poäng att upprepa den.

    Jag hade hellre sett att du skrev om samma saker, men utan att sänka Isabella. Då hade budskapet få stå själv och förmodligen tagits emot bättre. För som sagt, du hade kloka tankar.

  51. Daaang!

    Word!

    Calle skrev en krönika som han redan hade fått publicerad i en tidning, sedan släppte han den i samband med Anithas text, för att förtydliga och andra skäl han vet om bättre den jag själv. Det är ingen som har gått på Isabella eller skällt ut saker angående henne, såsom påhopp. Jag tycker det är texter som skildrar och har medlidande inte som gör narr, utan texter från äldre med en oro för en generation som kanske är på gång att gå bet? Det är otroligt mycket dubbelmoral med Isabella och hennes läsare (läs jag är en utav dem) men att läsare attagerar med påhopp tillbaka och Isabellas egna gensvar med bland annat twitter och att visa sin månadslön som hon höjer bara för att hon kan och att folk skriver om henns? Samt skriva ett flertal inlägg där man faktiskt ser att hon är brydd av skriverierna. Visst Isabella har inte skrivit i sin blogg ett enda inlägg om en människa, eller analyserat dem. Men hon är inte sen med att pika tillbaka och narra sin närvaro när hon väljer dem till moståndare.

    Låt oss alla enas. Se och lära! Och faktiskt se det positiva och negativa i båda delarna – båda sidorna.

  52. Namn

    Jag är lite inne på Ankis linje. Jag läste ett inlägg på Blondinbellas blogg en gång för en herrans massa år sedan när hon var tillsammans med en man som hette Nils. Sedan dess har jag inte läst någonting. Jag läser inte folks twitter, jag tittar inte på Malou.Så man kan knappast kalla min ett fan. Ändå reagerade jag på det nedlåtande vis du skrev om henne. Det spelar ingen roll om vem du skrev. Det var hur du skrev det. Jag har nog svårare för din personlighet än för Blondinbellas ändå skulle jag aldrig tillägna dig ett dylikt inlägg på min blogg.

  53. Sofie

    Jag forstar inte alls varfor man inte skulle fa kommentera en person vid namn? Isabella har ju valt att sta i rampljuset! Hon skulle val mycket val kunna driva sina bolag som en ”normal” manniska. Hon BEHOVER inte sitta i tv4, ingen tvingar henne. Men ar man ”out there” sa far man nog ta att folk kommenterar. Oavsett om man ar en ”ung tjej” eller vad det nu kan vara.
    Nar folk outar nagon annan i pressen ar det val aldrig nan som sager ”Nej men var inte elaka mot den dar Juholt, han ar ju gammal och…” Men nar det kommer till BB ska det alltid vara sa jakla kansligt! Otroligt lojligt att man inte far kritisera nan for att man ar aldre osv

    Jag haller fullstandigt med dig anitha, sverige ar pa vag i en mycket mycket marklig riktning…pa alla mojliga satt. Och asikter far man ju aldrig ha.

  54. Siri

    Nu börjar du göra samma misstag du gjorde i din förra blogg. Du sade att du inte skulla ta ”diskussioner” med dina läsare genom att skriva inlägg.

    Nu gör du det igen. Den här bloggen kommer bli lika förgiftad som den andra om du fortsätter så här Anitha. Säger det här i bästa välmening och hoppas det får dig att tänka till.

    Alla gör vi misstag men vi lär oss och gör förhoppningsvis inte om dem. Att göra samma misstag om igen, det är bara dumt.

  55. Anki

    Tror långt ifrån alla som inte delar din åsikt/uttalanden om Isabella Löwengrip är hennes ”fans” som du kallar dom….

  56. Johanna

    Forst forminskar du Isabella sedan dina lasare.

    ’Vad var det ni inte forstod’ – underforstatt: ’Ar ni dumma i huvudet?’

    Jag tror inte du inser hur valdigt transparent du ar i dina inlagg. Du forsoker ta en fornuftig ton men forakt och forminskning lyser igenom. Haller med Anki om att lasarna som argumenterar emot dig har inte nodvandigtvis behover vara ’aggressiva Bella-fans’ utan snarare vanliga manniskor som tycker din ton gentemot Bella ar bedrovlig och totalt onodig.

Comments are closed.