Anitha Schulman

Detaljer

Nu är vi nästan klara med lägenheten. Dessvärre så kan man ju inte rekommendera någon att köpa tavelramar från IKEA. De klarar inte en flytt. Så vi fick liksom upp hälften av alla, inte så kul.

Men om vi kommer till det här med armatur så är det ett av mina favoritämnen. Bisarrt dyrt stundom och om jag hade världens största budget skulle jag nästan köpa varenda lampa från FLOS. Hur som helst så funderar vi på två Phillip Starck Gun Lamps (revolvern) i vardagsrumsfönstret. Men det ska sugas på den lite. Först blir det nog gardiner. Shit vad dyrt…

I sovrummet, vardagsrummet och hallen har vi armatur från Vallentuna Armatur & Skärmateljé. Mycket nöjd med det valet för den här typen av lägenhet. Vi behåller det gamla men tar in det nya. Det passade med väggfärger och stil perfekt.

Vallentuna Armatur & Skärmateljé
Vallentuna Armatur & Skärmateljé
Vallentuna Armatur & Skärmateljé

Barnrummet börjar sakteligen ta form. Det skevar fortfarande lite men snart så. Vi kom på en rolig idé när vi hängde tavlor. Att hänga dem lågt så de blir på perfekt nivå för barn. Dessutom ska det ju vara ett rum för större barn också så att vi inte bara köper saker som passar Penny just nu utan något som hon kan växa i. Men hon fullständigt älskar tältet från HABA. Ni vet det jag såg på mässan. Marrakech heter det. Så jävla gulligt.

Haba Marrakech

Tavlorna är på luftballonger och dom ropade jag nog hem för ett drygt år sedan på Lauritz.com. Blev helt förälskade i dom. Tror jag betalade 800 kr för alla fyra om jag inte missminner mig.

Döm om vår förvåning och eufori när jag och Calle sprang förbi en inredningsbutik lite längre upp på gatan (som jag inte minns vad den heter) och hittade dessa!

Det blev liksom ett luftbalongstema i rummet.

Så vackra, sätter man dem i olika nivåer precis som här ser det ut som dom stiger. Vi ska ljussätta så det ser ut som en skymning och ger fina skuggor på väggen.

 

Serveringsgången blir liksom tavelgången. Om inte halva ramstaben från IKEA föll i fyra delar så hade vi fått upp alla. Men en början i alla fall. Ni förstår principen. Ni som hängt med ett tag kanske minns min gamla inspirationsbild.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Marita

    Julen närmar sig nu, vart kan man få tag på det fina Marrakech-tältet? Vart ska man vända sig om man vill köpa det?

  2. Karolina

    Sjukligt fin stil har du Anitha! Vi ska börja renovera och så i vårt hus efter julen så din blogg är perfekt att hitta inspiration i. Vi har lite samma stil, fast du är mer ”edgy”.

  3. Hanna

    Jag kanske bara var ett känsligt barn, men om jag hade vuxit upp i ert hem så hade jag definitivt fått mardrömmar av tavlorna i serveringsgången.

  4. Lisa

    Nu kanske ni är klara med möblemanget, och jag vet att du gör mycket själv. Men om ni är intresserade av riktigt schyssta one of a kind-möbler ska ni kolla in min vän Veronica Marinos butik ”Pjäs”. http://www.pjas.nu
    Hon redesignar gamla möbler för att ge dem en modern touch.

  5. lovisa

    Ballongerna jättefina. Men det var ena hiskeliga kärringlampor! Hur står Calle ut med så kärringaktiga sovrumslampor? Det luktar ju inte man någonstans i er inredning. Får han bestämma ngt hemma hos er alls? Shabbyfuckinglantischic.

  6. Maricka

    Superroligt att följa hur lägenheten växer fram! Det är som att renovera själv (utan gräl och felspikningar) och sedan få resultatet presenterat för sig. Ljuvligt så!

  7. kristina

    Hej!

    Ett litet extra tips bara till de fina tavlorna, skruva fast dem ordentligt i alla fyra hörn, allt limma fast de med superset på väggen, då de söta små även kommer att tycka om att undersöka dessa, tråkigt om de trillar ner och går sönder. Har jag gjort i mina döttrars lekrum, mycket poppis i perfekt ögonhöjd för de som ska titta på konstverken! Jag köpte tavelramar på ikea, det som var bra med dem var att ”glaset” var i plast, och därmed extra känn-vänliga!

Comments are closed.