Anitha Schulman

Ny sömnutmaning

Vi håller på att förlänga Pennys sömnschema med två timmar. Istället för att hon somnar vid 23.00 som hon gjort hittills och sovit till 05.30. Vi precis börjat förlänga det två timmar. Alltså lägga henne redan 21.00. Det känns för tillfället som att kastas två månader tillbaka i tiden med nattamning vid 03.00 och sen vi 05.30. Då är hon dessutom pigg vid halv sex och somnar inte om. Jag känner mig som Kalle Anka på husvagnssemester på morgonen. Antar att det är värt det. Efter den här veckan kommer hon sova 21.00-07.00. Det ser vi fram emot. Ju större dom blir ju mer kräver dom. Ju tröttare blir mamma, pappa och bebis. Lösningen på problemet blir mer sömn åt alla. Så man orkar med alla dagens aktiviteter och utmaningar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Vettiga damen

    Du damen!

    Ett kort tips: strunta likt en kunglighet i alla idioter som bemödar sig att ha en åsikt om något de inte vet något om. Hoppas att du inte ens läser denna kommentar. Men ni som gör det och har för vana att såga folk ni inte känner vid fotknölarna, helt anonymt dessutom: hade inte ni ett eget liv att ta hand om? Gör det vetja.

    Skärp er!

    /Vettiga damen

  2. Annie

    Anitha, vad använder ni för ”metod”? Behöver hjälp! Jag har en 4-månaders som det bara går baklänges med. Han sov tidigare mellan 20-21 till ca 5 och sov sedan vidare till 9. Nu vaknar han runt halv ett (!!) på natten o vill ha mat. Vaknar sen var o varannan timme. Har ihärdigt haft honom i sin säng för att inte ”rädda” honom som anna Wahlgren rekommenderar men det här går ju inte längre. Har nu haft honom hos mig ett par nätter och då sover han non-stop ända till 9. Ja som sagt vill gärna veta hur din metod går till så hakar jag på!

  3. M

    Om ni nu är så trötta, och ungen sover enligt er för lite eller jobbiga tider, då är det väl självklart att när man är mammaledig så slutar man upp med alla måsten och fokuserar på barnet, dvs slutar att vara så igång och på alerten och jaga runt med barnvagnen så allt blir pannkaka, och ni alla tre blir utbrända i förtid..

  4. LindaLi

    Hej!

    Anna Wahlgren, säger jag bara. Vår dotter har sovit elva timmar per natt sedan hon var fyra månader. Nattamma, vad är det?=)

  5. Pernilla

    Jag har en 9-manaders bebis som fortfarande vaknar och vill nattamma. Hur gor du for att fa Penny att sova 21-07?????

Comments are closed.