Anitha Schulman

Håret

Okej nu har det hänt det som skulle börja hända efter ca fyra månader. Faktiskt både för mig och Calle. Jag har börjat tappa håret.

Vad gör man åt det här. Har hört talas om någon hälsokostpiller men får man ta det fast man ammar? Hänger det ihop med att mensen precis kommit tillbaka?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. manda

    Man tappar hår för att man inte längre har det graviditetshormon som gör att man tappar mindre hår. Finns inget som hjälper, det är så det är.

  2. Ansam

    Man tappar håret när man ammar. Det kommer tillbaka igen, men det tar tid. Själv fick jag 2 flintar precis bredvid tinningarna och kunde inte sätta upp håret på ett bra tag. I alla fall inte utan noggrann placering av hårstråna =)

  3. Hanna

    Jag har fått tillbaka min mens men inte märkt att håret har börjat falla av än, dock är mitt barn endast 3 månader, så det kanske börjar snart! 🙁

    Och Emma Nilsson – Man kan få tillbaka sin mens även om man som jag ammar 3 ggr per natt.

  4. glammom

    Precis som du Anitha har jag alltid haft jättetjockt hår, men jag tappade hälften av det när jag ammade min yngsta son. Jag grät i duschen när jag fick hela händerna fulla av hår, det kändes så himla läskigt även om det ska vara en helt naturlig grej (jag har också hört att det beror på att man tappar väldigt lite hår under graviditeten och att det lossnar under amningen sen ist, men jag tappade onaturligt mycket, hemskt!!). Min räddning blev ett helt fantastiskt preparat från en hälsokostaffär, men nu kan jag såklart inte minnas vad det hette. Det finns hjälp att få iaf, gå till Life och fråga (det var där jag köpte mina tabletter). Det var en kur man skulle äta i tre månader och det blev jättestor skillnad både för mig och för vänner jag har tipsat också. Lycka till!!
    PS. Mitt hår har växt ut igen, nu är min yngsta tre år och mitt hår är tillbaka till det normala 🙂

  5. Fia

    Jag tror att hormonerna gör att man slutar tappa hår under graviditeten. Det tar lång tid för dessa hormoner att lämna kroppen. Men när de sedan gör det till slut – då tappar man håret som kroppen hållit kvar. Så det är ingen fara. Du kommer att ha lika tjockt hår som innan du blev gravid.

  6. Josefina

    Hej Anitha!

    Kolla upp de hårkapslar som heter Priorin, vet många som fått hjälp av dem (de är åtråvärda, värsta stöldbegärliga på apoteket jag jobbar på). Dock är det alltid ett litet MEN när man ammar. Eftersom man inte gjort studier på ammande Priorinanvändande personer kan man inte rekommendera det till någon som ammar. Kolla med din läkare.

    MVH
    Apotekar’n

  7. Estetica

    Hormonhelvetet..!
    Men du har så tjockt hår Anitha så bara du själv märker av förlusten..!
    Men det är döjobbigt med allt hår som sprids överallt…
    Tyvärr så hjälper inga huskurer..!

  8. Vonkan

    Jag började tappa hår när min son var ca 3 mån. Nu är han 5,5 mån, och jag tappar fortfarande onaturligt mycket hår. Jobbigt. Men det är väl som de säger att under graviditeten tappar man ovanligt lite hår. Mitt hår var fint och tjockt och blev aldrig fett när jag var gravid. Nu får jag lida för det… 😉 Tror tyvärr inte det finns något man kan göra åt det. Bara gilla läget.

  9. Jenny

    Tyvärr är det ju hormonellt vad jag förstår så det är bara att stå ut! Själv tappade jag enorma mängder hår när lillen var runt 4 månader och det höll väl i sig 1 1/2 månad….på den tiden fick jag så tunt hår och sådan panik att jag helt enkelt klippte mig kort för första gången sedan jag var barn ( är nu 37). Trivs jättebra med detta och håret kändes iaf piggare även om det kanske inte var det. Nu är min lille Jackson 7 månader och håravfallet är normalt igen. Håll ut!!

  10. Rebecka

    Jag har läst att det beror på hormoner, det går nog inte att göra så mycket åt det. Jag har tappat lite hår i ett par veckor men det har lugnat ner sig nu, så det är nog bara till att härda ut. Det började ju växa ut mer hår under graviditeten så det kanske blir plus minus noll…

  11. Fanny

    Det hår du tappar nu är hår du egentligen skulle ha tappat tidigare, men som ”hölls kvar” av graviditeten. Du kan alltså inte göra något alls utan det är helt naturligt och i sin ordning att håret faller av.

  12. Helene

    Nu var det 22 år sen jag var gravid men jag har samma problem med håret i perioder. Äter silicea kapslar och det fungerar så bra!! håret växer snabbt och blir man får fler hårstrån, Tar en 3månaders kur en gång om året!

  13. Birdien

    Önskar jag hade ett råd men icke, skriver bara därför att jag är förvånad att Calle påverkats av amningen och tappar sitt hår …. eller missförstod jag?
    Hoppas ni finner på hjälp.

    Mvh/Birdien

Comments are closed.