Anitha Schulman

NY KRÖNIKA

LÄS HÄR.

Se så läs nu. Det bullrar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. airaM

    Anna – Nej, nu har du lite fel. Ca 7000 personer dör i Sverige, varje år, till en följd av rökning. Ca 200-500 av dessa av passiv rökning. Ska du bli så där upprörd så är det viktigt att du kommer med korrekta och inte påhittade fakta.

  2. Anna

    Skitdålig krönika verkligen!

    Och ni har väl själva värre problem än ormar? Döda de där cigaretterna istället. De är betydligt farligare för eran dotter än vad en orm är.

    Någon enstaka dör var tionde år i Sverige av ormbett.

    6600 personer dör varje år i Sverige till följd av passivrökning.

    Att döda en stackars oskyldig orm är verkligen fruktansvärt!! Ännu värre när man inte förstår vidden av att man har dödat ett så oskyldigt djur. Bara för att det var av rädsla, på grund av okunskap.

  3. C

    Anitha. Jag har läst din blogg länge och tycker om att läsa den, men dina krönikor blir faktiskt aldrig bra.

  4. Camilla

    Brukar skriva att jag inte tycker om din krönika och att jag väntar till nästa vecka och ser om den blir bättre…….KAAABOOOOMMM
    Jag tycker att den är BRA .
    Detta visar att den ”perfekta” ön har en stor skugga över sig.
    Ta had om skuggan och skit i Calle och hans orm.
    Camilla

  5. herregud

    Först blir man upprörd över kvalitén på din ”krönika”. Sedan rasar man över ditt skrala resonemang. Man tänker att sakerna överhuvudtaget inte har med varandra att göra och att de båda ärendena inte hanteras av samma människa. Man tycker att det är billigt att gömma sig bakom ett problem du tidigare inte ens vidrört, du vill bara försvara dig. Försvara din man. För det är tamejfan allt detta handlar om. Försvarförsvarförsvarförsvarförsvar.

    Calle bemöter ovanstående funderingar med ett svar som direkt fick mig att ramla av stolen.
    ■Det handlar mer om vad Gotland vill göra sak av och bli känt för.

    BLI KÄNT FÖR?! Vad GOTLAND vill göra sak av? Utbrister man. Först och främst var det NI som basunerade hela den här händelsen i media. Via bloggar och Twitter kunde man läsa om denna råa och lättsamma inställning till att ha huggit ihjäl en… orm? Hasselsnok? Ja det visste ni inte ens. Vanligt fölk hade bara avlägsnat kräldjuret, med mord eller hink, och återgått till solstolen. Men ni har gjort ett val att i två av Sveriges största bloggar skriva om det som hände. Detv var LÄSARNA som gjorde SAK av det här. Ni har involverat och upprört människor runtom i landet. Och då frågar jag dig, mediamänniska som du är, kan du ge mig ETT namn på en lokaltidning som inte skulle uppmärksamma det? Se nyhetsvärde i det? Vad är det du inte fattar? Ni gjorde detta till en stor nyhet. Detta har ingenting med samhällsklyftor att göra. Detta har ingenting att göra med att Gotland vill bli ”känt”.

  6. Maria

    Anitha, snälla Anitha.
    Nu är du väl ändå ute och cyklar. Din krönika är verkligen inte bra. Argumentationen är undermålig och ditt språk är inte särskilt bra. Och vad har Länsstyrelsens sätt att sköta sitt arbete med att det finns klyftor i samhället att göra? Jag ser överhuvudtaget inget samband.
    Snälla Anitha. Tänk om.

  7. Anna

    Tycker att ditt resonemang om vad som är viktigt att rikta fokus på i samhället; ihjälslagen orm vs. fattiga barn, faller ganska så platt till marken. Som någon kommenterat nedan är det ett klassiskt, retoriskt grepp att nyttja när man vill flytta strålkastarljuset från den egna blundern. Inte vidare originellt.

  8. Daniel Svensson

    Jag försöker verkligen förstå denna text men har stora problem. Vad menar du egentligen? Att om en kommun/ett län har problem (i detta fall med bostadssituationen) så får inte länsstyrelsen i samma område göra sitt jobb? Eller att om man har ett problem som Anitha Schulman anser är viktigt så får man inte arbeta med några andra saker?

    Dessutom förstår jag inte varför barnen inte kan bli brunbrända och känna grus mellan tårna för att de bor i Visbys utkant, en stad som ju är ett sommarparadis på en ö full av sommarnöjen för alla (att bada är ju gratis!). Är barna instängda i huset eller?

    Nej det här är ett klassiskt grepp använt av alla från motståndare till feminism till arbetarklassens motståndare på 1900-talet. I grunden går det ut på att tona ned den aktuella debatten genom att visa på att det faktiskt finns värre saker där ute. Varför prata om könskvotering i börsbolag medan kvinnor i östafrika stympas liksom? En argumentationsteknik som givetvis är helt fel.

    är!

  9. L

    Ett brott är fortfarande ett brott, däremot så håller jag med om att löpsedlarna borde täckas av dessa sociala problem istället för att första sidan handlar om en bloggare som tog död på en orm. De som inte tror att sådana förhållanden existerar på ”gulliga” Gotland är bara ignorant.

  10. Ellis

    Min svärmor är från ön (fast nu bor hon på fastlandet) och detta har hon hävdat i alla de 7 år jag och min sambo har varit tillsammans.

    Det turisterna ser är inte den krassa verkligheten! Det försiggår så mycket misär ute i socknarna och finns så många klasskillnader (ja, jag väljer det uttrycket).

    Det finns en enad front mot turisterna, det som merparten faktiskt lever av. Medan bakom lykta dörrar är det ett helt annat liv och leverne.

    Stor andel aborter, psykisk ohälsa, suicid samt kriminalitet är realiteten.

    Nu råkade en orm hamna i fokus, men det kanske öppnar upp för en vidare debatt. För exakt som du skriver, vem tänker på barnen?

  11. Esteticanr2

    Skriv din kommentar här! Helt chockerande! Vilken analys och här sätter du fingret på ngt helt nytt! De fattiga på ett och samma ställe. Har väl aldrig hört om ngt så upprörande . Och på Gotland som påstås vara så fint. Vilken samvällsjournalist du ändå är! Måste kännas stort.

  12. Johanna

    Skriv din kommentar här!
    Hej!
    Kommunen och Länsstyrelsen är inte samma sak. Länsstyrelsens uppgift är att ge tillatånd och utöva tillsyn att lagar och regler följs. Kanske är det därför landshövdingen uttalar sig om en så tramsig sak. Vad ska hon annars prata om, ungefär.
    På Gotland finns det också sämre områden att växa upp i, även om din beskrvning är lite tillspetsad. Däremot har det nog mindre att göra med putslustiga saker som inavel och annat som du räknar upp, och mer med missbruk, psykisk ohälsa, arbetslöshet och annat, precis som på andra ställen. Och det är kommunens (eller Regionens, På Gotland finns inget landsting utan en och samma hanterar alltihop) ansvar att jobba med. För detta tar man ut en relativt sett hög skatt och borde prestera bättre, det håller jag verkligen med om! Och till den tröttsamma diskussionen om turister, SJÄLVKLART älskar alla vettiga gotlänningar turisterna, från Stockholm eller andra ställen. Det möjliggör att man kan resa bort, hyra ut lägenheten eller huset och tjäna in både resan och stora delar av årets boendekostnader. Och en massa andra saker, som jobb till exempel. Så hugg gärna ihjäl ormar om de hotar, och välkomna tillbaka snart. /Johanna (gotlänska i exil)

  13. Nina

    Inte bara väl rutet som Alex väl skulle ha uttryckt det. Utan framförallt väl skrivet. Och ja. Medveten särskrivning… 😉
    Riktigt bra!

  14. Estetica

    Fullständigt chockerande läsning..!
    Sveriges Capri..ja det tror ju den asvidriga landshövdingen Schelin..!
    Visby har sin egen MUR…bakom den ligger slummen..!
    Den visas inte i reklamem: Go Gotland..!
    Tack Anitha..suverän krönika..!
    Korrupta dubbelmoraliska hövdingar ska bort..!

Comments are closed.