Anitha Schulman

VIKT-igt meddelande

Var på ett härligt event igår på salongen YOU där man fick lite sommarinspiration för hår, make och mode.

Steve som driver YOU är verkligen en underbar människa. Amanda klipper sig hos honom och ni vet ju hur jäkla snygg hon är.

Jag bliv piffad i ett snyggt rosa läppstift och fin rouge.

Det här blir min sommarlook, korall och vitt med starka färger på smink. Där satt den! Lite Aztek-de luxe. Det ska jag kalla den!

Fick en exceptionellt bra grej av alla bra grejer i goodiebagen. Hair bungee, vet inte om det har med att Steve är aussie. Men ni vet när man fått till den perfekta tofsen och sen trär man på snodden och då är den inte alls så där tajt som den var från början. Med den här kan den bli det! Man virar runt och hakar fast.

Nu måste jag fråga en sak. Det har gått sex veckor och jag har gått ner hälften av de ursprungliga 20 kg som jag gick upp. Igår så Googlade jag om det finns någon generell vikttröskel. Vid förlossning går du ner 4 kg, vid fyra veckor tre kg till osv. Ja så tänkte jag hur som helst.

Men så hamnade jag hur som helst på något jäkla forum och där hade de flesta där gått ner hela sin graviditetsvikt efter fem veckor! Då hade dom flesta där gått upp 15-25 kg. Hur är det möjligt? Är det vanligt?

Tur att jag ska på cellulitbehandling idag.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Tjejo

    Har inte gått ner ett dugg senaste 8 månaderna och ungen är 10 månader nu. Spelar ingen roll med träning och bra mat etc. Hormoner kan ställa till det. Alla går inte ner ”bara genom promenader och amning”. Tyvärr.

  2. Susanne

    Det där kommer lösa sig, 9 månader úpp och 9 månader ner har gällt för mig de tre gånger jag har varit gravid. Samtliga gånger har jag gått upp 35 kilo varav 20 försvunnit på 8 veckor (vatten). Övriga 15 har varit rent fläsk och det tar ju lite längre tid att bli av med.

    Med andra ord, går man bara upp med vatten och bebis finns det inte så mycket att bli av med och då går det ju fort. Om man som jag varit omåttligt hungrig under sin graviditet finns det ju en del annat som mer måste kämpas bort.

    Herregud kvinna! Du är ju skitsnygg! Njut av det och gå ner det du tycker att du behöver i sinom tid.

  3. Twiggy

    Hehehe…
    Roligt med alla som berättar att de ”gått ner” 10-13 kg direkt efter förlossningen!
    Vägde deras bäbis 0 kg?
    Och allt annat jox i kroppen?
    Hohoho!
    Vilka spån.

  4. kerstin

    Alla är vi ju så olika. Min mamma var som en pinne när hon väntade mig, syntes knappt att hon var gravid, jag har sett hennes ”gravidkort”, Själv gick jag upp 9 kg med ettan, och 8 av dom var borta efter tre dagar, Gick upp 13 kg med tvåan, och dom försvann på 10 dagar, Då skulle vi åka på semester, och min tajta korta favvokjol som jag inte trodde jag skulle få på mig var t o m liite för stor. Jag ammade bägge två från första början, åt som jag alltid gjort. Tror att det kanske i vissa fall kan vara genetiskt.
    Och ett P.S apropå att dricka vin. Min bm rådde mig att dricka lättöl, gärna en om dan, det gjorde så att mjölken rann till bättre. Tydligen ett gammalt knep.

  5. Tofflan

    Hallå Anitha!
    Jag blir förvånad över hur du som i övrigt verkar så smart, inte verkar förstå följande:
    Man går automatiskt ner ca 10 kg i samband med förlossningen.
    Bebis, moderkaka, fostervatten och den vätska som samlats i kroppen i slutet av graviditeten väger en hel del.
    Vad trodde du?
    Resterande kilon är övervikt som får tränas bort.
    En del av oss tappar vikt väldigt snabbt, andra får jobba hårdare.
    Men om du inte tappat mer än dina förlossningskilon på 6 veckor, är du nog en av de som får jobba på det.
    Jag ger dig den bistra sanningen.
    Men DU!
    Jag tycker du ser SKITSNYGG ut!!

  6. Ingan

    Det viktigaste är att inte lyssna så mycket på alla andra för då blir man ju hyperstressad och det orkar man inte med som nybliven mamma. Du är superfin och du kommer att gå ner med tiden.

    Min son är elva månader och jag är nu nästan i form. Vägde innan graviditet 54 kilo och väger nu 55 fast det är likabra det. Dock så putar magen ut fortfarande och tyvärr har jag massa bristningar men det får jag försöka skita i. Jag har en väninna som efter 2 veckor hade en helt platt mage vilket känns helt ologiskt. Då bestämde jag mig för att inte lägga fokus på hur alla andra går ner för då blir man bara bitter. Kram kram

  7. Tofflan

    Anitha!
    Du verkar på de allra flesta plan vara en smart och skärpt tjej med skinn på snoken.
    Men när det gäller detta med din vikt, känns du lite väl lost.
    Man går automatiskt ner dryga 10 kg direkt efter förlossningen.
    Det förstår väl alla?
    Bebis, moderkaka, fostervatten och en hel del vätska som samlats i kroppen under slutet av graviditeten väger en del.
    Hallå???
    De resterande kilona är ren övervikt och där är vi alla olika.
    De flesta måste kämpa bort den.
    Några få lyckas tappa dem av bara farten.

  8. Anna B

    Jag gick upp 7-8kg under båda mina graviditeter och gick ner allt på några veckor. Nu har jag dessutom gått ner lite till av stressen som tvåbarnsmorsa. Har inte vägt såhär lite sedan gymnasiet 😀 Bästa tipset sådeles: amning och två barn tätt.

  9. Elin

    Jag var på återbesök idag. Exakt sex veckor efter mitt kejsarsnitt. Hade inte vägt mig sedan lillan kom ut. Jag hick upp 16 kg och idag hade jag gått ner 14,5 kg. Alltså bara 1,5 kg kvar och det är sex veckor. Har bara promenerat och ätit bra då jag gjort snitt och inte kunnat träna. Så det går!!! Vägde mig också på samma våg som hela graviditeten.

    Lycka till

  10. ChristinaW

    Ha ha ha ha! Under första graviditeten gick jag också upp 20 kg och efter ett år hade jag gått ner 14 av dem. Jag hade satt ett år som gräns för garderoben, dvs det som inte passade då åkte ut!
    (Graviditet två och tre gick jag också upp typ 20 kg per gång och nu åtta år senare väger jag typ mer än någonsin, +30 kg sedan start… ha ha ha…)

  11. Mia

    Det verkar som att amning=viktminskning är en myt om man läser här nedanför. Många har ju inte alls rasat med hjälp av amningen, men en del andra har gjort det.

    Jag kan då bidra med en annan historia eftersom jag tappade samtliga 13 kilo på 10 dagar efter förlossningen, trots att jag inte ammade (mer än tre dagar, men då hade det väl knappast kommit igång). Så jag tror att amningen har mindre betydelse, en del tappar graviditetskilona snabbt och andra inte oavsett om man ammar eller inte.

  12. Elsy

    jag körde på gamla sanningen ”det tar lika långt att gå upp gravidkilon som att gå ner”. Stämde iof inte helt på mig för jag är ”åt andra hållet”, gick upp totalt ca 9kg, gick ner typ 6 vid förlossning o de andra 3 + runt 19kg till försvann vid amning. Det här kanske låter som om jag försöker vara tuff o ball men det är inte så hett att se anorektiskt smal ut heller…

  13. Anna

    Jag vet bara att jag väntade för länge med att verkligen ”gå ner i vikt på riktigt”. Det är först nu när jag precis gått med i viktklubb.se som jag förstår hur mycket mer jag stoppar i mig än innan. Viktklubb känns verkligen som det perfekta alternativet då du kan ”ÄTA OCH DRICKA ALLT MEN INTE ALLTID” Jag vill kunna äta en god middag ute och dricka något glas vin. Det kan jag nu. Det innebär bara att jag får hitta en nyttigare lunch el dyligt.

    Man får ett antal kalorier per dag att förhålla sig efter(utefter storlek och önskad viktnedgång) Denna mängd kan utökas med motion. Allt skrivs in i en dagbokssida på webben. Jag började i söndags och jag är redan helt besatt! Det här kommer jag verkligen att kunna lyckas med. Den 1 augusti väger jag 8 kilo mindre. Lita på det
    😉

    Ett tips!

  14. Sara

    Min son blir 6 månader nästa vecka och jag har fortfarande 5 kg kvar av de 20 jag gick upp. Vägde 58 kg vid inskrivningen på MVC, 77 kg en vecka innan förlossningen och nu väger jag 63. Jag har accepterat att jag inte är en av de där mammorna som tappar all vikt med en gång….

  15. Sara Liljegren

    Skriv din kommentar här! Fina Anitha, det tog mig nästan ett år innan jag var tillbaka i min normala kropp. Och även om man går ner kilona man lagt på så är ju kroppen helt konstig, bäckenet är helt brett och tuttarna är svinstora. Jag tror att det är ok om det tar lite tid, även om man vill ner i vikt fort. Men du är så satans snygg ändå att jag inte kan tänka mig att några extrakilon gör nåt!

  16. Fia

    Man brukar väl säga att man går ner 12 kilo efter förlossningen, men dessa 12 kilo kan ju ta ett tag innan de släpper. Resten av övervikten är just vanlig övervikt. Det får man banta ner. Men jag tror många går ner mycket när de ammar i början. Dock inte jag. Jag vägde 13 kilo för mycket hela mammaledigheten och tog tag i det sen. Inte så kul.

  17. Jenny

    Jag gick upp ca 20 kg!
    Nu har det gått 4 1/2 månad sen plutten kom ut ( akut snitt) och jag väger det jag gjorde när jag blev gravid. Var dock inte på min ”matchvikt” just då så jag anser att jag har ca 4 kg kvar innan jag är nöjd. Har ej gjort mycket annat än ammat och promenerat. Äter för mycket godis men måste sluta nu känner jag.
    PROBLEMET är ….även om jag väger nästan vad jag gjorde innan så är kroppen slapp som en säck!! Spelar nog ingen roll om jag går ner några kg till…magen är ändå en degklump som jag inte gillar. Tror att det helt enkelt är stenhård träning som gäller om jag vill känna mig snygg i kroppen igen.
    Och som avslutning…nog är det själva fan att man ska hålla på och nojja över detta med vikten just nu! Ska det aldrig ta slut tänker jag ibland…Är det såhär jag ska vara resten av mitt liv…det spelar ingen roll hur bra man har det i övrigt …KROPPEN är en ständig källa till missnöje…. 😉

  18. Anna

    Säkert möjligt, men hur som helst ser/känns kroppen sällan likadan efteråt. Den är liksom mjukare. Jag gick upp dryga 20, tappade 10 ganska snabbt och gick
    s a k t a ner de sista 10 under ett år. De satt som berg. Sen helt plötsligt försvann de när jag började jobba, det var som om ämnesomsättningen äntligen kom igång på nåt vis. Nu, 2,5 år senare har jag samma kropp som före. Med lite blaskigare bröst. 🙂
    Låt det ta tid, tycker jag. Din kropp har gjort och gör ett jävla jobb under det senaste året, hylla den. Har du fortfarande kvar 10 kilo om ett år kanske det är dags att göra ett ryck.

  19. Mari

    NEJ! Inte vanligt, men tydligen möjligt. Jag gick upp 18, tappade 10 första två veckorna, nu 8 veckor efter har jag tappat ca 12-13 och nu måste jag jobba för det. Men va fan, jag har bantat hela mitt liv, är det någon gång man får vara lite rund måste det vara när man fått sitt första barn! Vill inte riskera amningen så min plan är att ”smyga” ner några kilo och sen köra hårt när jag slutat amma. Gå inte på vikthetsen!

  20. Sanna

    Skriv din kommentar här!
    Jag gick upp 23 kg när jag var gravid. Det har tagit mig knappt ett år att komma tillbaka på matchvikt. För mig ”försvann” 13 kilo på amning och promenader meddans jag fick kämpa bort de sista 10.
    Jag gick på GI diet och tränade efter att jag hade slutat amma det funkade bra men det var ingen walk in the park för mig iallafall att bli av med de sista kilona. Det är nog olika för alla.
    Tack för en jättebra blogg! Känner igen mig i mycket även om min tjej är 15 månader nu.

  21. MIa

    Ja. Det är möjligt 🙂 Fast jag brukar inte våga prata om det för en del tar det som skryt eller en personlig förolämpning.

    Jag gick ner allt på två veckor. Men gick bara upp 12-15 kilo. Typ barnet och allt det där och ett par kilo till. Men jag är en kortis och hade rejäl mage och rumpa, alltså jag var ingen såndärn lång sak med bara en liten kula.

    Men tricket var detta: ammade heeeela tiden. Ingen ersättning, inget pumpande, ingen fritid. Min son låg vid tutten första månaden. Gick knappt ur sängen. Gick runt med bar överkropp hela dagarna. Ja. Kan låta trist, och jag gjorde det ju inte för att jag ville gå ner i vikt men hade en svår förlossning och extremt ont så kunde ändå inte gå ut.

    Man går ju ner enormt om man ammar – men då ska man amma som en tok – inte var tredje timme eller så utan en gång i timmen typ. Förbränningen blir helt sjukt effektiv.

    Men jag kan ju säga såhär – två dagar efter förlossningen var jag i mina gamla byxor…så det var ju bara de där sista kilorna kvar sen och de försvann snabbt.

    Nu har jag dock gått upp sex kilo efter att jag slutat amma och fortfarande äter lika mycket som innan…känns lite typiskt, haha.

  22. Anna

    Beror väl helt på VARFÖR du gått upp i vikt, samt hur mycket och hur du rör dig och äter nu. Jag gick upp 2 kilo med Linnea fram till två veckor innan förlossningen då jag samlade på mig ca 14 kilo vatten. Gick ner allt utom 2 kilo dygnet efter förlossningen och sedan resten på ca två veckor, utan ansträngning. Nu har jag ingen koll alls, men det är ungefär samma nu. Ta det lugnt och lyssna på din kropp och inte på en massa föräldraforum på nätet. 😉

  23. Johanna

    Visst kan det vara avundsvärt att snabbt gå ner i vikt efter förlossningen, men om man ammar ska man tänka på att i fettet lagras gifter, kemikalier och annat obehagligt, som går över till barnet via mjölken. En kvinna som just ammat sitt barn har jämförelsevis låga halter av just sådant i sin kropp, obehagligt.

  24. J

    Det där är så olika. Dels har det med gener att göra. Men också andra saker. En del går ner när de ammar för att det går åt energi. En del går ner när de slutat amma för att kroppen sparat på sin energi under amning. Jag fick hela tiden höra att jag kommer gå ner allt inom ett halvår eller så pga av amning och barnvagnspromenader. Stämde inte alls på mig. Jag var ute och gick långa promenader varje dag. Ammade till 6 mån. Först när min dotter var 1 år började jag gå ner i vikt. Och då pga att jag varit riktigt noga med kosten och tränar regelbundet, hårt och varierat. Visst går man ner en del i och med förlossningen, men resten har jag fått kämpa hårt för att bli av med.

  25. Jenny

    Gick upp ca 15 kilo med båda barnen och var tillbaka på vanliga vikten igen efter ca 2 månader. Helammade, åt fet mat och bälgade i mej fetmjölk, som var mitt stora sug då. Utan amningen hade jag aldrig kunnat äta lika mkt och gått ner. Tror att det är lika vanligt att gå ner snabbt som att det tar lite längre tid. Beror ju helt på vem man är och om man ammar eller inte. Tror överlag att många av oss mammor av idag sneglar för mkt på varandra, både vad gäller moderskap, graviditet och mammakroppen. Även om vi är mammor är vi ju lika indivuduella som vi var förut och en sak gäller inte en annan. Konstigare än så är det väl inte?

  26. Kattis

    Hej Anita! Du ser ju förtusan jättefin ut på dina bilder, ta det lugnt med vikten, njut av tiden med lilla Penny, det är inget roligt om man har ett monster bak i huvudet som hela tiden påminner om att man måste gå ner i vikt och helt plötsligt har Penny blivit en stor liten tjej och då börjar man tänka på att man skulle ha njutit mer av bebistiden och inte tänkt så myket på hur man såg ut på kroppen. Ja ja, hoppas du förstår min kommentar, du känner ju dig bäst själv, ingen annan kan egentligen säga hur du ska göra. kram!

  27. Drejmamman

    Det där beror nog på väldigt många olika komponenter -kroppstyp, gener, hormonkänslighet, ev sjukdomar under graviditeten och aktivitet och kost naturligtvis. För min del har det skilt sig åt de två graviditeter jag gått igenom. Med första barnet gick jag upp från 60 till 96 kg, men då rörde jag mig väldigt lite och åt mycket kolhydrater. Bebisen var liten, men jag gick ner 12 kg direkt på BB (vätska I guess), därefter jättetrögt trots att jag körde igång med träning och bättre matvanor. Jag helammade, men upplever inte att jag gick ner ett skit av just det. Det tog ca 14 månader att bli av med 32 kg, vägde 64 när jag blev gravid med tvåan. Eftersom jag inte ville upprepa den viktresan motionerade jag mer denna graviditet och gick då ”endast” upp 20 kg. Stor bebis kom ut, men jag gick ”bara” ner sex kilo på BB! Ammar nu också, men har samma känsla av att det inte ”får kilona att ramla av” som för vissa andra. Nu är bebban sex månader och jag väger 70 kg. Känner mig ganska övertygad om att jag kommer att vara nere på 64 igen inom ett halvår. Känns helt ok.

  28. Sara

    Jag gick upp 14 kilo när jag väntade min gosse. När han kom ut så var det en stor kille med enorm aptit och stort sugbehov. 3 veckor så hade jag gått ner allt, men oj så slut i kropp och knopp jag har varit. Gråtit av utmattning dagligen. Hade inte alls några energireserver och varje promenad var en utmaning. Smörgås med massa smör och skinka för all energi var bra energi kändes det som.

    Nu är gossen tre månader och jag har gått ner några kilon till, försöker trappa ner amningen för jag orkar inte mer nu. Kändes som en sten som föll från mina axlar när jag tog det beslutet!

  29. Cia

    Om man binder mycket vätska under graviditeten försvinner detta fort när bebisen kommit ut. Fett är i regel svårare att bli av med, men vissa blir av med det fortare, amningen hjälper ofta till. De som gått ner mycket fort har haft mycket vatten i kroppen skulle jag säga. Jag vägde ca 17 kg mindre bara några dagar efter förlossningen (slutade väga mig när jag passerade 80kg, vägde innan 58, 65 kg när jag kom hem från bb).

  30. Molla

    Jag hade gått upp 12 kilo och gjorde ett planerat kejsarsnitt den 4 maj. Nu har det gått snart tre veckor sedan förlossningen och jag har gått ner allting, förutom 4 hekto. Har dock inte börjat röra på mig ännu, med tanke på operationen.
    Men däremot så är ju inte kroppen ”som vanligt”. Den sladdrar och fläbbar åt alla håll och jag skulle inte gå ut utan min Belly Bandit, maggördel!

  31. lizzy

    jag är gravid i v 29 och har gått upp ca 9 kg hittills. var hos barnmorskan häromdan, varpå jag vägde mig. då säger barnmorskan: ”ojojoj, har du funderat på att börja motionera?” wtf liksom! får man säga sånt till folk? gravida eller inte? och är 9 kg verkligen så himla mycket? visst det är lite tid kvar, men ändå.

  32. LL

    Jag gick ner 11 kg under en vecka på bb (inkl förlossning) trots att jag åt bra med mat och även choklad. Hade sedan 5 kg kvar som tog ca en månad att gå ner trots stort intag av godis. Har nu gått ner ett par kg till. Men tror att jag får passa mig när jag slutar amma helt.
    Tror helt enkelt att det är olika hur mkt kropen tar till amning osv. Men superbra att du har gått ner hälften! Det ramlar nog av när Penny blir lite större och ammar ännu mer =).

  33. Eva

    Varför denna vikthets frågar jag då?
    För att svara på din fråga så är svaret att det såklart är helt individuellt!
    Jag gick upp 25 kg med första och gick ner allt efter 6 månader ungefär (utan träning eller bantning, endast amning och promenader).
    Med andre gick jag upp endast 12 kg (och jag är smal som utgångsläge). Efter 6 veckor hade jag gått ner 14 kg. Jag såg ut som en pinne med 2 jätteballonger, all min energi gick till bröstmjölken! Jag åt och åt, kakor. choklad ja allt fett jag kom över, ändå bara rann det av mig. Jag höll på att svimma dagligen, fick kommentarer att jag var för smal, var alltid trött osv..
    Så om jag får välja så väljer jag mycket hellre att gå ner sakta i vikt, att rasa i vikt så som jag gjorde var inte kul!

  34. Cajsa

    Antingen så är du en person som rasar i vikt när du ammar eller så är du inte det. Själv gick jag ner i vikt väldigt snabbt och var smalare än någonsin när jag ammade och då åt jag andå friskt av bullar och kakor. Nu när jag slutat amma är det bara att börja räkna kalorier igen.

  35. Emmelie

    Hej! Det tar dig 9 månader att gå upp allt, fem veckor är inte rimligt! Tyvärr är det vissa som går ner allt det där så jäävla fort och låter oss slöisar få dåligt samvete och självförtroende för att vi inte gör det! nu 15 månader senare är jag ca 5 kg lättare än INNAN jag blev gravid, dock är fortf magen inte i närheten av vad den en gång varit! Keep up the good work med bloggen! rolig att läsa!

  36. Jess

    ”9 månader upp, 9 månader ner”

    Jag har fått tre barn och gått upp 30kg varje gång, det har varierat mellan 4mån-9mån innan jag gått ner dem igen. Också beroende på hur jag sköter mig givetvis.

    Gå promenader, ät mindre portioner och inget skräp.
    Men stressa inte, du är så fin som du är! Sex veckor är ingenting.

  37. Pernilla

    Jag tror att det är väldigt ovanligt!!! Jag har alltid fått höra ”9 månader upp, 9 månader ner” och det har stämt ganska bra på mig. Första barnet tog mig 11 månader, andra barnet 7 innan jag var nere på matchvikt igen. Utan diet, bara många barnvagnspromenader och amning… Så hetsa inte, bry dig inte om vad andra gör, utan njut av Penny så kommer kilona att sakta men säkert smälta av dig.

  38. Anna L

    Nä det finns inget som säger att si o såhär mkt går du ner, jadajada… Allt e helt individuellt, jag själv har rasat snabbt efter båda mina graviditeter, en av mina vänner rasade med första, andra tog det fyra månader och det tredje som hon fick samtidigt som jag har hon bara tappat hälften (nu fyra månader sen vi fick). Jag har till och med en kompis som gick upp(!!) i vikt när hon hade fått sin första fast hon ”skötte” sig med kost och motion….Så heeeeelt olika mao!!! Ät bra mat och rör på dig så ger det sig!!! Men man vill ju i sina gamla kläder så e de ju!! Kram på dig!!

  39. Anna

    Tycker inte att du ska ha så bråttom! Jag gick ned alla mina 19kg på 5 månader och är jättenöjd. Jag bantade ingenting, tränade inte något särskilt men tog aldrig något till fika, och inga latte då utan vanligt kaffe med liite mjölk bara. Lätt som en plätt tyckte jag men kilona verkar ju sitta olika hårt.

Comments are closed.