Anitha Schulman

Var det verkligen bättre förr?

Jag fönar ju ut håret en gång i veckan. Har gjort det sen i november ungefär. Innan har jag haft mitt burr. Jag älskar mitt tjocka raka svall och vill aldrig gå tillbaka till lockar. Men får då och då höra att jag borde bli lockig igen. Calle älskar mina lockar. Men jag har varit lockig hela livet ju.

Med lockar kan man just bara vara lockig. I rakt hår kan man vara allt, dessutom är det betydligt mer lättskött. Jag hatar ju att hålla på med håret, rakt hår är just rakt. Just nu våndas jag redan för sommaren då jag ska vara lockig igen. Det finns inget Bangs på norra Gotland. Kanske får jag lära upp Amanda i den ädla konsten av utföning?

Jag tänker på Penny som kommer bli lockig, det är ju så otroligt sött. Men tänk den dagen när  hon blir medveten om sitt utseende och frågar mamma varför hon inte har sitt lockiga hår. Vad är mitt försvar då?

Bättre förr? Knappast.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alice

    Anitha, varför gör du inte en behandling med Kebelo? Då kan du växla mellan rakt och lockigt själv. Vi har gjort några på salongen och det är helt obegripligt resultat vi sett. Det är ingen rakpermanent så räds inte, för du får behålla dina lockar dom dagar du vill ha dom.

  2. Eva

    Bättre med lockar. Du blir lite vanligt Östermalmig med rakt hår, med lockar ser du självständig, cool, udda och raffig ut.
    I mitt tycke.

  3. Ulrica

    Skriv din kommentar här!
    det är otroligt mycket snyggare med dina lockar. så jäkla personligt. du ser ju hur cool ut som helst i lockar!! skulle inte tveka en sekund att gå tillbaka till lockigt! ufönat blir mer damigt o du ser ut som många andra. i lockigt ser du ut som dn där superheta trummisen som lirade med lenny kravitz ett tag!

  4. Anne

    Vad synd att du känner så för jag tycker du ÄGER i lockigt. Det raka ser vanligt och melankoliskt ut. Men huvudsaken att du trivs. (kan du inte få vara lite lockig på sommaren då)

  5. Agnes

    Men gud, vad snygg du är i lockigt hår! Ser verkligen hur ballt ut som helst! 😀 Förstår dock att det kan vara svårskött…du är förresten jättefin i rakt hår också.
    Jag själv har spikrakt hår och kan knappt göra något med det för att det är ganska tjockt och blankt…låter inte som något problem kanske? Men faktum är att det spelar ingen roll hur mycket spray eller andra produkter jag har i håret för det lägger sig platt som en pannkaka igen efter bara 5 min. Skulle gärna byta det mot ditt afro! 😀

  6. Ellinor

    Äsch så långt är det ju inte till Visby och både på Adelsgatan och Hästgatan innan för murarna finns det bra frisörer som förmodligen kan fixa ditt hår, dessutom som bonus en trevlig tur till stan.

  7. Ems

    Du är fantastiskt fin i båda, men med rakt är mycket mer ”hanterbart”. Penny kommer inte bry sig tror jag. Min mamma permanentade sitt raka hår när jag var liten. Jag tog ingen skada av det, kunde inte bry mig mindre. Varför ska du vara lockig för Pennys skull? Du älskar henne, och tar hand om henne. Men ditt hår har ingenting med henne att göra. Du ska se ut som du vill, för din skull. Det är en bra förebild. Man ska aldrig ändra sig för någon annans skull. Det är ett bättre medelande till henne under tonåren.

  8. Lisa

    Du är ju het i dina lockar Anitha! Du ser ut som en stark, vild och härlig kvinna när du har lockar. Med rakt hår ser du mer ut som en i mängden, men fortfarande söt förstås. 🙂

    Jag är övertygad om att du hade vunnit den där ”mamma-tävlingen”, om du haft ditt lockiga barr då.

  9. sara

    Skriv din kommentar här!ÅH vad bra att du tar upp det här! det är ett fåfängt men ack så förjävligt vardagsdilemma! jag har tänkt så mycket på det! nu har jag iofs, efter att ha plattat håret sedan jag var typ 17 (är nu 22), börjat ha lockigt nästan hela tiden för att det känns mer ärligt! en del andra kriser fick mig att vilja vara ärlig och okonstlad. dock kommer jag aldrig ifrån att jag ibland faktiskt, hur konstigt det än kan låta, känner mig mer JAG med rakt hår. och ibland känner jag mig så otroligt mkt hetare i rakt hår. även om jag kan känna mig sjukt cool och fräsch i lockar (även fast jag skulle önska att de följde tyngdlagen lite mer samt var lite mindre krull-artade). hur gör man om/när man får barn? jag tycker ju att krull/lockar är det sötaste som finns på barn, skithett på killar och hur snyggt som helst på alla som har det! jag tycker att du är skitsnygg i båda och jag tycker att du ska vara noga med att variera dig så att din dotter förstår att du inte skäms över lockarna utan bara vill variera dig! oj, vilken lång text. men jag försvarar mig med att jag aldrig kommenterat tidigare…)

  10. sara

    ÅH vad bra att du tar upp det här! det är ett fåfängt men ack så förjävligt vardagsdilemma! jag har tänkt så mycket på det! nu har jag iofs, efter att ha plattat håret sedan jag var typ 17 (är nu 22), börjat ha lockigt nästan hela tiden för att det känns mer ärligt! en del andra kriser fick mig att vilja vara ärlig och okonstlad. dock kommer jag aldrig ifrån att jag ibland faktiskt, hur konstigt det än kan låta, känner mig mer JAG med rakt hår. och ibland känner jag mig så otroligt mkt hetare i rakt hår. även om jag kan känna mig sjukt cool och fräsch i lockar (även fast jag skulle önska att de följde tyngdlagen lite mer samt var lite mindre krull-artade). hur gör man om/när man får barn? jag tycker ju att krull/lockar är det sötaste som finns på barn, skithett på killar och hur snyggt som helst på alla som har det! jag tycker att du är skitsnygg i båda och jag tycker att du ska vara noga med att variera dig så att din dotter förstår att du inte skäms över lockarna utan bara vill variera dig! oj, vilken lång text. men jag försvarar mig med att jag aldrig kommenterat tidigare…)

  11. Sandra

    Jag avundas dina lockar! Det är riktigt fint, och jag personligen tycker att du passar bättre i lockigt 🙂
    Självklart är du fin i rakt också men det är så normalt och svennigt, gillar när folk går emot strömmen och inte är så stela och typiskt svenska 😀

  12. fanny

    Du är himla fin lockig! Det finns ju faktiskt en poäng i det där med att Penny, när hon blir äldre, kommer undra varför inte mamma vill ha sina lockar. Man hoppas ju såklart att det inte blir något stor grej av det, men det kan säkert vara något att tänka på, kanske är det värt att vara lockig för hennes skull, för att förtydliga att det är vackert. Detta säger jag förresten på det allra mest okritiska sätt, jag tycker ni är fantastiska! Men ett liv med barn är ju ett liv med underbara stunder, kärlek och en hel massa uppoffringar (som man såklart gladeligen gör).

  13. Terese

    Yupp, sånt där är väldigt svårt. Barn gör ju som man gör och inte som man säger… Har tyvärr inget bra råd just nu. Men du får väl fundera på vilken bild du vill ge henne. Så klart.

  14. Cdot

    jag har rakt här och har alltid tyckt bättre om lockigt, ditt hår är definitiv mycket roligare lockigt MEN visst det är mycket jobb att ta hand om kanske. mitt raka hår ser fördjävla tråkigt ut om jag inte fönar och fivar med det…

  15. NK

    Du är vacker i båda men vackrast i ditt burr! Älskar det och tycker du är jättefin! Penny kommer också bli jättefin. Och calle är jättefin. Åh ni är så FINA! Hihi puss

Comments are closed.