Anitha Schulman

Pluttan

Lilla pluttan hade inte bajsat på fyra nätter när vi åkte in igår. Allt hon ammade kräktes hon upp.

Vi vet ju att små barnamagar kan gå bajsfria i flera dygn. Hon bajsar minst en till blöjor per dag. Vi hade testat allt från termometer, magmassage, knäböj och messmör. Men inget verkade hjälpa. Visst pruttades det, men blöjan förblev bajsfri. Natten mellan lördag och söndag gick vi i skift. Skrikfest hela natten och magen gjorde ont.

Igår kom jag på när jag åt jordgubbar att jag gjort det även i torsdags. Jag ska inte säga av misstag för jag åt dem ju med flit. Men jag tänkte inte på att det ska man inte äta det när man ammar. I takt med detta så började hon få utslag. Så jag ringde Sjukvårdsupplysningen som tyckte vi skulle åka in. På Astrid Lindgrens Barnsjukhus fick hon efter undersökningen lavemang. Jordgubbarna och utslagen var i största sannolikhet relaterade men inte kopplade med förstoppningen.

Herregud en bajsfest av guds nåde. Kommer ta ett tag innan man äter Dijonsenap och keso igen…

Både hon och jag sov hela fem och en halv timme i natt för första gången utan avbrott. Kan inte minnas när jag gjorde det sist. Ett bra tag sen.

VI skulle ha henne under uppsikt såklart men idag så fortsatte hon kräkas upp allt hon sög i sig. Så vi åkte in igen. Men nu verkar ordningen vara återställd även om det inte kommit något bajs i blöjan än. Men med tanke på nattens tömning så ska jag nog inte förvänta något tills imorgon bitti.

Snart har det gått två månader av mammaledigheten och det är bara sex kvar till etapp ett är över. Om resterande sex går lika fort som de här två har gått då dör jag. Tanken känns osannolik att jag ska lämna henne hemma och gå till jobbet. Det måste vara en brutal ångest första tiden.

Jag ser ju hur Calle lider varje dag och han har aldrig längtat så till helgen som han gör nu. Eller kanske i ungkarls år men då utav helt andra anledningar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro

    Stackars Penny! Vår lilla tjej hade samma problem och efter veckor av kräkningar och uteblivet bajs (och flera sjukhusbesök) började hon bajsa blod och vi fick åka in igen. De hade missat (hur man nu kan göra det?) att hon hade någon som heter invagination där tarmen åker in i sig själv. Det blev akutoperation och ett 10 cm långt ärr. Hade vi inte åkt in igen trots att de sa att hon bara var kräksjuk hade det kunnat sluta betydligt värre.

  2. Cia

    Tiden med bebis går jättefort. Svårt att förstå inna man får barn och när man planerar föräldraledigheten…

  3. Aonym

    Jag måste bara fråga eftersom många antar att jag kommer från ett annat land. Varifrån kommer all det mörka på Penny? Hon ser jätteutländskt ut!!! Vilket land kommer du ifrån? Jag förstår att man kan missförstå detta men jag tänker bara på om det är brevbäraren som är pappa till Penny? Hon verkar ha fått allt ifrån dig Anitha??

  4. Lotta

    Tillägg: Ser nu ditt svar nedan, vill bara säga att reaktionen på ev. komjölk kan vara fördröjd tidsmässigt. Bara så att du vet!

  5. Lotta

    Jag skriver samma sak som nedan (har själv barn som reagerat på samma sätt och de tålde ej komjölksprotein i ersättning). Det är mycket vanligare än man tror att små barn ej tål komjölk – deras tarmar är ej tillräckligt utvecklade innan tre månaders ålder. Det fick vi veta när vi fick vår allergidiagnos på vår son när han var sex månader gammal och kräktes, var förstoppad och även fick eksem av just komjölksprotein.

  6. Kakan

    Var med om något liknande med mitt första barn.
    Satte mig i badet med honom, han satt längst mina lår och jag masserade honom sakta med barnolja och gjorde lite ”böja-upp-knäna-övningar”.
    Han var lugnt för första gången på länge och sen kom det…i badet.
    Jag satt i en ockra-färgat bajsfest. Proppen var borta, sonen somnade och jag fick väl tvättat mig när jag skarattat färdigt.54y8

  7. Weran

    Har många kompisar som planerat att börja jobba när bebben är 1 år eller t o m yngre men sedan planerat om när de märker hur vansinnigt snabbt 1 år kan gå.. Gör det som känns bäst för dig om du har möjlighet, jobba kan man göra sen, bebistiden får man aldrig igen! Snusförnuftigt, jovisst, men likväl sant! Kram och lycka till med natten..

  8. Hobo

    Kolla upp om hon är mjölkproteinallergisk. Förstoppningen började när ni gav henne ersättning som oftast innehåller komjölk… Kräkningar när hon ammar (komjölkprotein som du äter övergår till bröstmjölken) och utslag är vanliga tecken vid allergi

    Nej den böjade på torsdagen. Mamma gav ersättning vid två tillfällen fredag kväll sen ammade hon som vanligt igen. Hon har aldrig haft problem med den övergången tidigare. Men visst ska vi kolla upp det. Även om läkaren på Astrid Lindgren borde sett ett samband när vi förklarade händelseförloppet. Utslagen kom ju i måndags först. Då jag åt jordgubbar
    /Anitha

  9. Anna

    Stackars liten då! Är så hemskt när det blir såhär.. Men som tur är går det ju över..
    Ja den där jävla ”börja jobba ångesten”! Gud vad jag tycker det är jobbigt. Ska snart börja jobba men vill verkligen INTE. Lämna min dotter på dagis hos människor som jag inte känner och som min dotter inte känner. 2 st personal på 19 barn (!!!) i åldrarna 1-3 år! Hur ska dom ens kunna ha en chans att vara uppmärksamma på henne och allt hon får för sig att göra?! Mata alla dessa barn dessutom (eller många av dom iaf). Känns förjävligt faktiskt! Önskar att jag kunde vara hemma 2 år till eller anställa en nanny.. Det hade varit underbart! Varför måste jag vara så fattig! Dålig jävla lön för hårt arbete! Fy fan va irriterande!!!
    Snälla ge mej stöd! Säg inte byt jobb för det försöker jag redan göra och har gjort under 1 års tid utan framgång.. Finns inga jobb där jag bor.. Vill inte flytta..
    HJÄLP ANITHA!!!

  10. Helena

    Det dar med manga dagar utan bajs ar valdigt vanligt. Min son gick 10 dagar utan att bajsa, jag var orolig och tog honom till doktorn ett par ganger men de sa bara att vanta. Till slut efter 10 dagar kom en gigant bajsfest utan guds nade. Sa ja, det kan handa, visst blir man orolig men for det mesta sorterar naturen ut det dar tillslut. Jag vagade inte prova juice eller olja eller peta. Gav bara lite vatten istallet, men inte ens det var att rekomendera.

  11. Carina

    Stackars liten! 🙁 Hoppas hon mår bättre snart!

    Jag började jobba två dagar i veckan förra veckan efter 8 månader hemma med vår kära dotter och jag hade ångest för det i flera månader innan, men det gick bra! Det gick bra för min karl hemma med vår dotter och det gick bra på jobbet. Det verkade faktiskt som att hon tyckte det var skönt med lite ombyte och att ha pappa hela dagen för sig själv! 🙂
    Ska Calle vara hemma då?

  12. Cattis

    Alltså, jag var som du och angstade ganska bra _innan_ jag skulle jobba. Tror det var en bra förberedelse, för jag kan ärligt säga att jag älskade att börja jobba igen. Men det var ju förstås väldigt lyxigt att ha en hemmaman som var hemma med älsklingen medan man jobbade, värre blev det med dagisracet och hämta/lämna…

    Hoppas det fixar sig med magen för P!

Comments are closed.